![]() |
|
Le Mouvement Macedonien (Македонско Движење) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456> |
Автор | ||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Аз пък имам чувството, че и да са го чели са объркали страните по договора, а те са България, Сърбия, Гърция, Черна гора и Турция. Никъде не пишува за Македония.
![]() ![]() ![]() Изменето од pagane - 09.Јануари.2008 во 09:49 |
||
![]() |
||
ntg2003 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
|
Izzie, един вопрос. Чел ли си този прослувут Бук*рещки договор? Имам чувството, че повечето хора във форума не са го чели.
|
||
![]() |
||
ntg2003 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
|
Е, явно зборуваме за различни Гьорчета. Иначе вопросот кой си го задал в темата е за мислене, а не за надговаряне. ![]() |
||
![]() |
||
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
|
а иначе дуле не го спомнувај Крсте Петков Мисирков тука...
“ЗА МАКЕДОНЦКИТЕ РАБОТИ“...доволно е толку да се каже... |
||
![]() |
||
![]() |
||
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
|
Не знам кој ти е овој Ѓорече Петров,ама дефинитивно не е оној македонецот Ѓорче Петров,борецот за независна Македонија.Иначе,колку само да те потсетам,блгарите го обожавале Ѓорче...и тоа многу...толку дури и сакале да го убијат... ![]() А Радев ако се сметал себе за македонец немало да ја претставува бугарија и да дозволи поделба на Македонија... а да...и уште нешто...НЕМА МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА (НИТИ ИМАЛО,НИТИ ПАК КЕ ИМА).ЗАТОА ИМА ДВЕ ПОСЕБНИ ДРЖАВИ - МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА Едино тоа можеш во бугарија да го најдеш (таму е мешано македонско и турко-татаро-монголско население) ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Le Mouvement Macedonien (Македонско Движење) 1902-903
Le Mouvement Macedonien е весник на француски јазик кој ја бранел идејата за независна Македонска држава.Излегувал секој 5ти и 20ти во месецот по цена од 25 сантими,а главен уредник бил Симеон Радев (206 булевар Распај,Париз). Ме збунува фактот што весникот навистина ги брани идеите за независна Македонија,но има и некои чудни работи.Како на пример,во едно издание се вели дека “пропагандата за независна Македонска држава во Грција и Србија е строго забранета и прогонувана,што не е случај и во Бугарија (!?) каде што за разлика од другите земји идејата е широко прифатена“... Исто така,уште еден бизарен факт.Симеон Радев е претставник на Бугарија за време на потпишувањето на Бук*решкиот мировен договор (!?!?!?!) и потоа бил амбасадор на Бугарија во многу европски метрополи се до почетокот на Втората Светска војна (1939 година). Неразбирливо ми е ЗОШТО од патриот кој ја бранел идејата за независна Македонија да стане бугарски претставник?Весникот Македонско движење не ми изгледа како пробугарски весник...вие што мислите? А това е за ония со големиот мозг ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
"Денешното поколение, македонско-бугарско население, израснато во целина во револуционерната атмосфера, калено во борби и страдања, ќе биде готово да ги следи до крај неговите завети за татковината. ...Македонија ја загрозува подлабоко робство - српското и грчкото кое е гарантирано, ако не засекогаш, тогаш за долго врме. ...Едно знам, дека паметењето на народните борци - светци било потребно за поколенијата, за да ги буди и повикува на работа.“ (Ѓорече Петров, Беседа за Гоце, Скопје 2003. 11; 21; 22; 24; 27-29; 50; 86 и 88.) Днес нема в Македония македонско-българско население. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
|
значи не знам кога ти и сите други блгари на форумов ке разберете...НЕМА МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ,туку само МАКЕДОНСКО.
ако не сакал Радев да се припои Македонија кон (еве со голема буква) Блгарија,зошто бил бугарски претставник при потпишувањето на Бук*решкиот договор? |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Сакам да кажа че се бориле за това македонско-бугарско население да биде свободно. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Извинен си ![]() |
||
![]() |
||
|
извини,печатна грешка
лажеш - Кажеш |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Нито сакам да лажа, нито сакам припојување. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Па дали ти сакаш да кажеш дека Ѓорче Петров и Димо Хаџидимов се бореле за македонско-бугарско население (!?) и дека тие сакале припојување на Македонија кон бугарија?
хмммммм...таква историја не учев јас... ![]() Изменето од Izzie - 08.Јануари.2008 во 17:07 |
||
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |