![]() |
|
Религија - ДА или НЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567> |
Автор | ||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Еве го твојот прв пост, бидејќи не сакаш да видиш да те потсетам. А тоа беше поводот на мојата реакција. Веројатно ни овде не гледаш ништо навредливо нели? |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Абе да ме утепаш, не гледам
![]() Како што мене не ми смета некој мојата вера да ми јанарекува религија, а мене верник, јас воопшто не знам зошто некој атеист би се нашол навреден доколку и неговата вера биде наречена религија, а самиот тој верник. Зарем ако ти речам дека си човек и дел од човештвото, тоа ќе те навреди? Ај не зезај, опушти се малку.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|
covekot se sostoi vo materijalniot svet od: 1. minerali 2. vitamini 3. proteini 4. jaglenohidrati i 5. masti no ne e samo toa ... tuku se sostoi od: 1. verba 2. nadez i 3. ljubov Ako se primeni teorijata na verojatnosti... do kolku e : 1. verba 100 % 2. se nadeva 100 % i 3. ljubov 100 % ke bide produhoven ... moze da stigne i do svetec ... no dokolku e: 1. verba - 100 % 2. nadez - 100 % i 3. ljubov - 100 % moze da bide prav djaol... no kako sto znaeme da bideme vo se prosecni ... 1. verba 50 % 2. nadez 50 % i 3. ljubov 50 % togas 12,5 % sme covecka priroda ... a 87,5 sme djaolska priroda ... PREMA TOA TREBA MNOGU ZA DA BIDEME COVECKA PRIRODA .... 1. verba 80 % 2. nadez 80 % i 3. ljubov 80 % ZA DA BIDEME POVEKE COVEKOVA PRIRODA ... VAKA KE BIDEME 51.2 % COVEK... I 48.8 % DJAOL ... Изменето од marco_antony - 08.Јануари.2008 во 13:21 |
||
![]() |
||
![]() |
||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|
znam kakvi komentari ke dobijam ... no so teorijata na verojatnost toa e tocno ... !!! ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
badredboy ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 05.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 11 |
|
Ок КРАЈ ЗА ОВАА ТЕМА !!!
Целта не е да има препукувања.... Ние што сме атеисти си кажавме што мислиме,тие што веруваат во некој бог си кажаа (на што се мамат!)...па доста е... Кога тогаш ке се образуваат и ке сватат дека господ не постои...и религијата е само една обична (додуша...малку поголема)идеологија!! Не давајте ги вашите пари за црквата...туку на сиромавите што се пред црквата!! |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
teoretski,...site mozat da bidat vernici,...zatoa shto imaat vo shto da veruvaat,.pa,zatoa i taka se imenuvani,..
...ama,...ni teoretski,...ne bi mozelo site da bidat nevernici,...mislam,... ne bi bile imenuvani kako takvi,....zatoa shto neveruvanjeto vo neshto,...ne moze da se definira, bez da ima nekoi shto veruvaat vo toa,....sakam da kazam,..."nevernicite" se posledica na postoenjeto na vernici,....ama ,sami po sebe ne bi mozele da postojat,....ako nema na primer,..nieden vernik,...koga ke dojde toa vreme,..nema da ima ni "nevernici",..."malku zavrzano",....ama ,taka e,..
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
|
Опушти се и ти малку, дека си атеист видовме. Ако не ти е сеуште јасно Дека немам Вера во ништо не може да го нарекуваш Атеизмот религија. Ако за тебе плукањето по се што не ти е во најмала рака глупо колку и тебе, не е навреда не знам што е. Ако за тебе речам дека си дел ол глупите и тоа не треба да те навредува. |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
Religijata samo gi deli lugjeto,
laga e religijata. |
||
![]() |
||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
|
vernik -da
religiozan-ne |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
kolku i da e dobra religijata,
sepak gi razdeluva lugjeto |
||
![]() |
||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
|
pa da
![]() |
||
![]() |
||
DAC23 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 357 |
|
relegija e tesno povrazan sistem na praktiki ili veruvanja veruvanja vo nesto ne mora da e bog a veruvam site vie veruvate vo nesto ima nesto mora da ima nesto ne sme nie sade tuka i ne sme sade taka zato veruvajte imajte verba praktikuvajte da veruvate
![]() |
||
![]() |
||
criminal-F ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јануари.2009 Локација: Japan Статус: Офлајн Поени: 173 |
|
ne znam i da i ne veruvaj ama samo na gospod ne odi tolku dlaboko zs religijata e kako bunar ke vlegvis ama nikogas ne ke izlegvissss
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
opijum za narod
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |