![]() |
|
ЌЕ ЗБОРУВАМЕ ЛИ ЗА ЉУБОВТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 32> |
Автор | |
ahinora ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Не знам дали съм го измислила. Просто ми харесва като определение за човеците. И често го използвам. Защото не изпада в крайност.
|
|
![]() |
|
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Ljubovta e iskonska potreba na sekoj covek, a umetnost e da ja najdes i da ja zadrzis. Zosto nie lugjeto sme tolku samobendisani sto mislime deka ljubovta e samo ona sto treba da go dobieme od drugiot? Takva ljubov ne postoi, zosto toa e ednakvo na mazohizam, demek toj/taa mene me saka i gotovo, jas mozam da si pravam sto sakam, a toj/taa bezuslovno ke me saka. E ama ne bilo taka. Porano ili podocna "zrtvata" na ljubovta ke se osoznae i togas koj e gubitnikot? Toj sto ja zemal ljubovta zdravo za gotovo. Zosto toj sto umee da ljubi, ke prodolzi da ljubi i ke si go najde svojot partner so kogo ke delat mnogu srekni momenti, a toj sto misli deka treba samo da go sakaat bez razlika na negoviot Egoizam ke se sudri so uste mnogu razocaruvanja koga ke svati deka ljubovta bila i davanje ne samo zemanje. Zatoa sakajte i bidete sakani, a razocaruvanjata ne treba da bidat precka da se obidete povtorno
![]() |
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Jas ,sepak ne bi...vie kazavte se i shto treba i shto ne
no,eve edno neshto ... za prava ljubov-sekogash treba dvajca(kolku samo izliteno zvuchi...neli..???) Zatoa ne zboruvam za ljubovta,dovolno e da ja chuvstvuvam primam i davam. Изменето од mamma - 02.Декември.2007 во 01:50 |
|
![]() |
|
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Ah taa ljubov sto ni pravi konfuzija vo glavite na site. Postojano sme vo potraga po nejze, a taa ne sekogas ni e blagonakloneta. Cestopati zavrsuva so solzi i losi spomeni
![]() |
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
site sakaat da sakaat i da bidat sakani znaejki kolku e ubavo toa custvo megutoa malkumina gledaat podaleku od ociglednite zadovolstva koi gi dava ljubovta za da mozat da ja vidat nivnata mok.......
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ne mozam da ja opisuvam ljubovta...ednostavno ja stvaram i nikoj ne me ucel. Koj moze da gi opisuva procesite sto se slucuvaat vo nasiot organizam...naucno?...opisi bez dusa...
"Ja sakaaam mnogu " !...i posle so?... |
|
![]() |
|
str8up ![]() Сениор ![]() ![]() The Producer Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1492 |
па...вака...за љубов имам што да зборам, ама не е тука местото за тоа, дефинитивно
![]() што е тоа е, само би додал дека повеќе сакам горка љубов одколку глупава стара врска (без везе)... само уживам во права, вистинска љубов...битно јас си знам ![]() ![]() ![]() леееј, претерав, многу ви е ![]() |
|
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot ![]() |
|
![]() |
|
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Ljubovta e tuka za da ja spodelis so nekoj drug.....ako ja zadrzuvas samo za sebe togas ne e vistinska ljubov.....i da kako sto kaza mamma za vistinska ljubov se potrebni DVAJCA
![]() |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Љубовта е песна што не може да се пее соло
![]() ![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Ljubovta e nesto vredno i mnogu znaci,ako e iskrena i topla,od srce zraci.I solzata radosnica niz obraz koga tece,ljubov e toa topla,srceto ke ni rece.
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
?
Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 15:48 |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
|
keti72 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3353 |
Боли, точно...Но што е она во човекот што бара пак и уште? Без разлика колку пати ке бидеме повредени сепак се фаќаме себе си во нова мисија, наречена потрага по ЉУБОВ!!!
САКАЈ И ЌЕ ТИ БИДЕ ВОЗВРАТЕНО СО ЉУБОВ!!! ![]() ![]() |
|
Keti72
|
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
?
Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 15:46 |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
|
Koga si mlad se e polesno vo ljubovta.. Ne razmisluvas mnogu i lesno se predavas na cuvstvata. No toa e onaa ljubov koja jas ja narekuvam nerafinirana i nedefinirana. E otkako ke dostigneme nekakva zrelost, rabotite izgledaat malku poinaku. Tesko se prepustas na cuvstvata i go odmeruvas sekoj svoj cekor vo ljubovta. Predizvik e vo takva situacija da se dozivee ljubov, poradi skepsata koja se razbudila so godinite. No ljubovta sekogas go naogja svojot pat koga najmalku ocekuvas i koga veke si krenal race od se, taa te naogja tebe.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |