IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - ЌЕ ЗБОРУВАМЕ ЛИ ЗА ЉУБОВТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЌЕ ЗБОРУВАМЕ ЛИ ЗА ЉУБОВТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 32>
Автор
Порака
ahinora Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ahinora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2007 во 13:01
Не знам дали съм го измислила. Просто ми харесва като определение за човеците. И често го използвам. Защото не изпада в крайност.
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 13:21
Ljubovta e iskonska potreba na sekoj covek, a umetnost e da ja najdes i da ja zadrzis. Zosto nie lugjeto sme tolku samobendisani sto mislime deka ljubovta e samo ona sto treba da go dobieme od drugiot? Takva ljubov ne postoi, zosto toa e ednakvo na mazohizam, demek toj/taa mene me saka i gotovo, jas mozam da si pravam sto sakam, a toj/taa  bezuslovno ke me saka. E ama ne bilo taka. Porano ili podocna "zrtvata" na ljubovta ke se osoznae i togas koj e gubitnikot? Toj sto ja zemal ljubovta zdravo za gotovo. Zosto toj sto umee da ljubi, ke prodolzi da ljubi i ke si go najde svojot partner so kogo ke delat mnogu srekni momenti, a toj sto misli deka treba samo da go sakaat bez razlika na negoviot Egoizam ke se sudri so uste mnogu razocaruvanja koga ke svati deka ljubovta bila i davanje ne samo zemanje. Zatoa sakajte i bidete sakani, a razocaruvanjata ne treba da bidat precka da se obidete povtorno љубов.  
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 16:38
Jas ,sepak ne bi...vie kazavte se i shto treba i shto ne
no,eve edno neshto ...
za prava ljubov-sekogash treba dvajca(kolku samo izliteno zvuchi...neli..???)
Zatoa ne zboruvam za ljubovta,dovolno e da ja chuvstvuvam primam i davam.

Изменето од mamma - 02.Декември.2007 во 01:50

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 00:51
Ah taa ljubov sto ni pravi konfuzija vo glavite na site. Postojano sme vo potraga po nejze, a taa ne sekogas ni e blagonakloneta. Cestopati zavrsuva so solzi i losi spomeni тага. No sto e toa sto ne tera postojano i postojano da se navrakame na nea, bez razlika kolku i da boli? Taa e vo nasata priroda, iskonska potreba, so nea se ragjame, so nea i umirame. I kako sto peperutkite slepo privleceni od svetlinata go zavrsuvaat svojot let fatalno, taka i nie lugjeto, posle site neuspesni letovi povtorno sakame da plovime na kriljata na ljubovta. 
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 11:58
site sakaat da sakaat i da bidat sakani znaejki kolku e ubavo toa custvo megutoa malkumina gledaat podaleku od ociglednite zadovolstva koi gi dava ljubovta za da mozat da ja vidat nivnata mok.......
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 13:23
Ne mozam da ja opisuvam ljubovta...ednostavno ja stvaram i nikoj ne me ucel. Koj moze da gi opisuva procesite sto se slucuvaat vo nasiot organizam...naucno?...opisi bez dusa...

"Ja sakaaam mnogu " !...i posle so?...

Кон врв
str8up Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Producer

Регистриран: 18.Април.2007
Поени: 1492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај str8up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 22:00
па...вака...за љубов имам што да зборам, ама не е тука местото за тоа, дефинитивносреќа
што е тоа е, само би додал дека повеќе сакам горка љубов одколку глупава стара врска (без везе)...
само уживам во права, вистинска љубов...битно јас си знамсреќасреќасреќа
леееј, претерав, многу ви енамигнување али ај
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 22:59
Ljubovta e tuka za da ja spodelis so nekoj drug.....ako ja zadrzuvas samo za sebe togas ne e vistinska ljubov.....i da kako sto kaza mamma za vistinska ljubov se potrebni DVAJCA намигнување
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2007 во 01:53
Originally posted by Lady Blue Lady Blue напиша:

i da kako sto kaza mamma za vistinska ljubov se potrebni DVAJCA намигнување

Љубовта е песна што не може да се пее соло :music5:, туку се пее во дует :back:
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 13:15
Ljubovta e nesto vredno i mnogu znaci,ako e iskrena i topla,od srce zraci.I solzata radosnica niz obraz koga tece,ljubov e toa topla,srceto ke ni rece.
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 15:41
?

Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 15:48
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
keti72 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 3353
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај keti72 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 12:19
Боли, точно...Но што е она во човекот што бара пак и уште? Без разлика колку пати ке бидеме повредени сепак се фаќаме себе си во нова мисија, наречена потрага по ЉУБОВ!!!

САКАЈ И ЌЕ ТИ БИДЕ ВОЗВРАТЕНО СО ЉУБОВ!!!
љубов
големо%20гушкање
Keti72
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 13:36
?

Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 15:46
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 02:23
Koga si mlad se e polesno vo ljubovta.. Ne razmisluvas mnogu i lesno se predavas na cuvstvata. No toa e onaa ljubov koja jas ja narekuvam nerafinirana i nedefinirana. E otkako ke dostigneme nekakva zrelost, rabotite izgledaat malku poinaku. Tesko se prepustas na cuvstvata i go odmeruvas sekoj svoj cekor vo ljubovta. Predizvik e vo takva situacija da se dozivee ljubov, poradi skepsata koja se razbudila so godinite. No ljubovta sekogas go naogja svojot pat koga najmalku ocekuvas i koga veke si krenal race od se, taa te naogja tebe. 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.