![]() |
|
Хомосексуалците во нашата држава |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 53> |
Автор | |
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Колку пати и да го речеш тоа, лагата нема да стане вистина само затоа што таа се повторува
![]() Од каде знаеш ти дека дрвата се наменети само за да го прочистуваат воздухот? Да не беше ти таму кога Господ им ја одредуваше нивната намена?
Точно е тоа дека дрвјата го прочистуваат воздухот, но тие имаат и други фунцкии, како на пример да бидат живеалишта на некои прици, верверици, да даваат полодови за храна на животните и нас луѓето, да ни служат за огрев, па и за изработка на дрвени материјали како што е намештајот. Тоа што човекот лакомо ја злоупотребува и испостува до максимум природата создавајќи залихи повеќе од колку што му е потребно, тоа е друг проблем. Господ ни ја дал природата (па и дрвјата) за умерено да ја исползуваме и тоа е дел од нејзината намена. Нема ништо лошо во сечењето на дрвја за огрев преку зимата и тоа ако се прави умерено, би имало доволно дрвја и за огрев, и за прочистување на воздухот итн.
Значи искористувањето на дрвјата од страна на човекот за намештај и огрев си е дел од нивната намена.
Но дали истото би можеле да го кажеме и за аналот чија единствена природна функција е за вршење голема нужда?
Е тоа е друго прашање.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
RebeL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Хетеросексуалците не бараат поддршка, ним не им треба поддршка за права на каква-таква законска задница, права на слободно искажување во јавност и недискриминација врз основа на нивната сексуална ориентација. Изменето од RebeL - 18.Декември.2007 во 00:00 |
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
![]() |
|
RebeL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Пак ќе речам: И дрвјата се наменети за да го прочистуваат воздухот, ама човекот ги сечи и прави намештај од нив.... |
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
диоген, ти си само пример до каде оди човечката изгубеност во неморалот... Еј, замисли, до таму одиш, шо не знаеш тоа половиот орган за кај ти е? замисли си, до каде е хомосексуализмот изгубен, шо се оди до таму да више ни органите не знаеме за шо ни користат... тажно, жално, патетично и болно. Се во едно...
|
|
![]() |
|
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
a ako treba da biras dali tvojata podrska ke im ja dades na homoseksualcite ili na heteroseksualcite, komu ke ja dades?Pogodi sto? Dvete nesta megjusebno se isklucivaat.
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Tuka nekade procitav, "...sum cvrsto na mislenje deka zivotot e za familija i deka e namenet za reprodukcija uz se sto nosi i dobro i zlo..."
Za sto e "NAMENET" zivotot, e dolga i siroka tema za rasprava, ama deka e "NAMENET" za reprodukcija i za familija e...so da vi recam...glupavo???
Toj sto nema deca i familija poradi toa sto:
-ne moze ( sterilitet)
-ne saka (ubeduvanje)
ne treba da zivee???? oti nema "NAMENA" negoviot zivot?????
Ke te cenam i ke te sakam ako si golem covek, ako si drugar, ako ne si pokvaren tikvar, ako mi e ubavo vo tvoe drustvo, ako znam deka mozam da ti veruvam...a tvojot sexsualen zivot si e samo!!! samo!!! tvoja rabota, kako sto mi e mojot sexsualen zivot moja.
znaci zaklucok: ne!!! nemam nisto protiv homosexsualcite.
ako im treba moja poddrska - ja imaat!
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Овој пост ептен ми фаќа око.
Така е Хектор...маж и пол! ![]() Изменето од maria_magdalena - 11.Декември.2007 во 15:59 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Многу ми е мило што кај нас мнозинството мажи се-мажи. Ми беше интересен податокот како минала геј-смотрата во Србија пред некоја година (скршени вилици и черепи)...Се надевам дека нешто слично ќе доживеат и кај нас-ако се дрзнат да направат таква парада.
|
|
|
|
![]() |
|
diogenskopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
so tebe mi e ispod cest voopsto da razgovaram...ne si stignal ni do 10 poraki na forumov..a veke blues negativna energija i navredi...Zboruvame so fakti..mislenja..navredite ostavi si gi za pred tvoite..Ajde prosetaj niz forumov... ![]() Изменето од Eleni - 11.Декември.2007 во 12:45 |
|
![]() |
|
rama ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 12.Ноември.2007 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 5 |
а бе стварно ми се гади од вас...
Изменето од Eleni - 11.Декември.2007 во 12:44 |
|
GNEVEN BUNTOVNIK SUM JAS
KE VE SUREDAM ZA CAS |
|
![]() |
|
rama ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 12.Ноември.2007 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 5 |
многу паметно од вас и добро што забележавте дека сте како животни (хемосексуални) ако тоа воопшто точно би било најдобриот доказ дека хемосексуалноста токму така животинска работа па и ве молам да не се декларирате од човечки род мада искрено и животиња не би го прават тоа ама сакате да најдете сродство. само погледнете низ историјата па што направел бог со народот на ЛОТ па ке ве биде јасно колку сте пожелни во овој свет. Изменето од rama - 10.Декември.2007 во 23:08 |
|
GNEVEN BUNTOVNIK SUM JAS
KE VE SUREDAM ZA CAS |
|
![]() |
|
diogenskopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
...Zboruvav so svojata covecka polovina..(zatoa i ne ocekuvav da svatis),koja tebe ti e za zal nepoznata...Nikoj ne pluka po balk.ment. protkaen so Mkd folklor...on e zapisan u nasiot genetski kod..i nikoj ne moze da ni (mi) go odzeme..pa ni ti..Razlikata e vo toa sto jas ne se lupam u gradi deka sum pogolem Balkanec od tebe...no ako insistirash..vo red neka bide taka..ti bidi pogolem Balkanec..a jas ke bidam pogolem Covek...Za mene dragi moj/a e seedno dali sum vo Skopje..Belgrad..Brisel ili Amsterdam..se dodeka sum opkruzen so luge..No kako ti e tebe,koga patuvas?..Bas me interesira koi maski gi stavas..i koi ulogi togas ti gi igras?..Mene zivotot ne mi e teatar...ako sakam teatar..idam vo Dramski ili MNT..Za mojata sexualnost..ne se grizi..potvrdena e u 3 navrati..(valjda skonta)..a za care-to?...izvini nemam komentar..u ova me pobedi... |
|
![]() |
|
Што да ти кажам, ти кажа се...само незнам со која твоја половина ми зборуваше, машката или женската? Но да ти одговорам на прашаањта
На мојот балкански менталитет јас сум горда а за тоа дали сум излегла од државата надвор или не и што сум видела-тоа е друга приказна. Ако тоа што ти си го видел надвор го сметаш за напредно па плукаш по нашиот менталитет-што мајка бараш овде? Ти си срам за машкиот род, за родителите, околината-и таков ќе останеш. Барем овде, каде владее овој балкански менталитет проткаен со македонски фолклор.
Јас немам потреба да излегувам од својата кожа, мојата сексуалност е дефинирана уште кога бев во утробата на мајка ми, но твојата?
Како и да е-драго ми е што ме сакаш, тоа значи дека кога тогаш ќе ме послушаш и ќе побараш чаре.
Секое добро
|
|
|
|
![]() |
|
..bas mi e drago sto gledam deka vnimatelno gi sledis moite komentari..Draga moja..jas ne tragam po nikakov identitet...identitetot i ne mi e biten..tragam po zivotna satisfakcija...ponatamu "еднаш зборуваш во машки род-другпат во женски"..(zboruvam kako sto se cuvstvuvam u momentot)..za razlika od tebe jas ne se plasam da dojdam vo dopir so mojata maska/zenska strana...za koja znam deka ja imam..problemot e kaj tebe..tolku si uplasena od tvojata nedefinirana sexualnost...sto mislish deka sekoj poinakov od tebe,pretstavuva direktna "ataka" vrz tvojata licnost...Nikogas ne se raspravam..ni so svoite deca..a najmalku so tugi deca (mislam na tebe)..Drago mi e sto mislis deka "avatorot" otkriva mnogu za lugeto sto se krijat pozadi nego..toa i mi bese celta..samo znaes sto..jas avatarot SEKOGAS mozam da go smenam,ali ti nikogas ne mozes da izlezes od tvojata koza...Ti si milo moe dete najdobar primer za postoenjeto na balkanskiot mentalitet isprepleten so Makedonski folklor..sto i ne e taka loso..se dodeka ne izlezes od drzavava nadvor. I zapamti..jas te sakam milo..zatoa sto Pepe gi saka biserite..ama i biserite go sakaat Pepe ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |