IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 77>
Прашање: Дали ни е потребна ЕУ
Одговор Гласови Статистика
32 [35,16%]
45 [49,45%]
3 [3,30%]
11 [12,09%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Кasov Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)
ТуркоМОнголски Гуливер

Регистриран: 25.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Кasov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 11:38
Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Originally posted by Кasov Кasov напиша:

jас ти зборувам за тие што уживат моментално во Македониjа..

Епа добро де ако е за тоа имаме и СРБИ,и ГРЦИ имаме а имаме и Бугари.

За Радко ќе ми кажеш.

Ако е за тоа во Пиринска Македонија има и МАКЕДОНЦИ

ОМО Илинденголема%20насмевка
jас сакам да кажам дека работите на Балканот са многу омешани и требе добра воля за да уживаме ко европяните а со вашето пцуене по форуми далеко нема да идем...
НЕМА БУГАРИЈА-СЕ Е ТУРКОМОНГОЛИЈА
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Локација: Macedonia
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 11:41

jас ти зборувам за тие што уживат моментално во Македониjа..

Епа добро де ако е за тоа имаме и СРБИ,и ГРЦИ имаме а имаме и Бугари.

За Радко ќе ми кажеш.

Ако е за тоа во Пиринска Македонија има и МАКЕДОНЦИ

ОМО Илинденголема%20насмевка
jас сакам да кажам дека работите на Балканот са многу омешани и требе добра воля за да уживаме ко европяните а со вашето пцуене по форуми далеко нема да идем...

Најде кој да кажува за пцуење по форумите ти најде да држиш лекции тука.

ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 11:53
Originally posted by hektor hektor напиша:

kasov pozdravi ja zena ti od mene намигнување

Од татари како Касов само БОЈА ЗА КОНДУРИ излегуваголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 12:11
Не се секирај не си ти поинаков од него.
Кажи им на другите како ги третирате македонците на БНД

се сеќаваш на мене многу убавонамигнување
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
ТуркоМОнголски Гуливер

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Кasov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 18:39

Originally posted by hektor hektor напиша:

kasov pozdravi ja zena ti od mene намигнување

Од татари како Касов само БОЈА ЗА КОНДУРИ излегуваголема%20насмевка
ало ,глувче, пази што збориш...не сум те навредил до сега нели..види се колку ум имаш...=0
Кон врв
naum 1518118 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
GayLord f**ker

Регистриран: 13.Септември.2007
Поени: 312
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naum 1518118 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 20:36
Jas sakam da vlezam vo edna od EU

a??? A.T.???
Кон врв
kojotovik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Мај.2007
Поени: 369
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kojotovik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 22:13
Ma kakva eu be, mislete deka na bugarite ubo im e sto se vo EU super im e na tie sto zaminuvaat od zemjata, a na drugite ne im odgovara i ovie sto kazuvaat zeleni ovde na forumov ne znam sto tolku se praat deka znaat a samite gledaat deka nesto ne im ide kako sto treba taka da ne treskajte zeleni bre....

jebes ti EU, ke ni nareduva nekoj so kako + za taa EU na intrenet sve so kupues se plajka taksa mater im e*am..........
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 01:01
абе што ќе ни е ЕУ. Зошто и кај нас да се случуваат вакви работи како во романија сега, замислете луѓето немаат работници...ц...ц.....ц... шо им напраи таа Европа ги уназади... Ние ќе си ги чуваме нашите работници, како стокова резерва, боље него да има недостаток... плазењеплазењеплазење

Макфакс:

5.12.2007 19:33
Адриан Стефан Константинеску

Романија бара македонски работници - компјутерџии, инженери, градежници. Бизнис делегација од Бук*решт понуди работа за илјадници македонски работници.

Романија има потреба од 150.000 нови вработени поради градежниот бум што и се случува на оваа нова членка на Европската Унија.

„Веројатно педалата што треба да ја стиснеме, најмногу за да може да имаме позитивни ефекти релативно брзо, е преку олеснување на директните контакти помеѓу компаниите од Романија и Македонија“, изјави Адриан Стефан Константинеску, амбасадор на Романија во Македонија.

Шанса за профит им се нуди и на македонските градежни фирми.

„Нашата оператива ќе најде свое место преку романските фирми, бидејќи за наредната година и наредните години во Романија се предвидуваат поголеми инвестициони зафати“, рече Марија Петроска, Стопанска комора на Македонија.

Оптимистичките бизнис планови на хартија сепак се косат со реалноста. За македонските бизнисмени и граѓани, визната блокада останува главен проблем.

„Ние се надеваме дека македонската Влада и романската Влада ќе преземат некои чекори за да може да се олесни визниот режим помеѓу нашите две земји. Тоа олеснување би било во доменот на правото“, вели Мајани Николај, „Орион констракшн“ - Романија.

За да се искористи шансата за добри бизнис зделки со Романија, македонските бизнисмени очекуваат од Владата да издејствува полиберален визен режим.

Македонија во Романија извезува стока во вредност од само 14,7 милиони долари, додека увозот на Романија во Македонија е седум пати поголем, поради што Македонија во трговските релации со оваа земја е во минус со 83 милиони долари.

Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 01:04
Одиме во Романија.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
ТуркоМОнголски Гуливер

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Кasov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 08:56
мда...."оно кога планината не доага кон Мохамед ..он отишол кон планината.." па и вие аку не влезете во ЕУ можда влезете у некоя земя членка.../не мислам дека со романците ке се разбирате што зборите..некой друг сосед немате ли..??!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 09:11

мда...."оно кога планината не доага кон Мохамед ..он отишол кон планината.." па и вие аку не влезете во ЕУ можда влезете у некоя земя членка.../не мислам дека со романците ке се разбирате што зборите..некой друг сосед немате ли..??!

Не се секирај и Бугарите не се разбираа со англичаните и останатите "европеиски раси" па пак направија гета во "Hide Park"
намигнување
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
ТуркоМОнголски Гуливер

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Кasov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 10:00

Не се секирај и Бугарите не се разбираа со англичаните и останатите "европеиски раси" па пак направија гета во "Hide Park"
намигнување
си ги видел гетата..? за разлика од тебе jас имам живеано доволно време во Европски земи и бугарски гета немам видено..видел сум некои моментни гета на романски и наши цигани кои сезонно сбират селскостопанска продукция на полето..ова са временни кампови ..ако вакви инцидентни случки ти оправат настроението -буjрум! ама ми се чини дека близу до Бугария се ражда едно поголемо гето ..во Европа има "град-држави" -зошто да нема и "гето-држава"../сфакаш...?/ ке бидете прецедент и туризмот ви ке се подобри ...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 10:18

намигнување
си ги видел гетата..? за разлика од тебе jас имам живеано доволно време во Европски земи и бугарски гета немам видено..видел сум некои моментни гета на романски и наши цигани кои сезонно сбират селскостопанска продукция на полето..ова са временни кампови ..ако вакви инцидентни случки ти оправат настроението -буjрум! ама ми се чини дека близу до Бугария се ражда едно поголемо гето ..во Европа има "град-држави" -зошто да нема и "гето-држава"../сфакаш...?/ ке бидете прецедент и туризмот ви ке се подобри ...

Касов голем си да се разбереме.Кога влезе Бугарија во ЕУ сите вие отидовте во ЕУ членките по работа(затоа и ви се намали невработеноста а платите се покачија).Кога отидовте по Англија,Франција и.т.н. ( а најмногу ве има во Шпанија),ви удрија мерки и на вас и на Романците за вработување.
И од што не можевте да се вработите а немавте каде да спиете направивте шупи по Хајд Парк и спиевте по аеродромите.

Сега луѓето си имаат мака не викам не ама не ја прави Бугарија тука пред сите нас "цвеќе за мирисање"намигнување

Можеш на шиптаранта да им ја правиш цвеќе за мирисање ама Македонците многу убаво знаат која е Бугаријанамигнување

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
ТуркоМОнголски Гуливер

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Кasov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 12:01

намигнување

Касов голем си да се разбереме.Кога влезе Бугарија во ЕУ сите вие отидовте во ЕУ членките по работа(затоа и ви се намали невработеноста а платите се покачија).Кога отидовте по Англија,Франција и.т.н. ( а најмногу ве има во Шпанија),ви удрија мерки и на вас и на Романците за вработување.
И од што не можевте да се вработите а немавте каде да спиете направивте шупи по Хајд Парк и спиевте по аеродромите.

Сега луѓето си имаат мака не викам не ама не ја прави Бугарија тука пред сите нас "цвеќе за мирисање"намигнување

Можеш на шиптаранта да им ја правиш цвеќе за мирисање ама Македонците многу убаво знаат која е Бугаријанамигнување

глувче ,точно е дека моментално во Бугария нема невработеност /со исклучок на мрзеливите цигани дека чекат само социални помошти од државата/ ,точно е дека нема невработеност не зошто сме напраиле силна икономика а пошто людето избегаа да работат по тугина и пракат тука пари на фамилиите се..точно е и дека се уште имаме корупция и организирани криминалци и бедни люде има и други негативи ,точно е и дека не сме уште "цвеке за мирисане" ама едно ке ти речам -ние веке чекорим напред и имаме посока за движение а това веке е нешту..обичните люде разбират дека за 2-3 године нема да бидеме ко грците ,ама гледат дека се движиме а не стоим на место..има една кинеска изрека-" не е страшно да чекориш бавно -страшно е да сопреш.." а и Европа веке пракя пари овде..малце па малце ке се опраиме ..jас имам живеано во Шпания и сум зборувал со шпанците и знам дека допреди 20 години и они са били ко нас...ама сега...кога се опраим/дай Боже/ тогаш не само лавот ,а и други слични зверове ке додат при нас ...ние нема да ги негираме
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 77>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.