IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Како да се надминат болката и тагата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да се надминат болката и тагата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 55>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 14:39
bolka i taga - se sekako del od naseto ziveenje i dobro e so e taka inaku nikogas nema da ja cenime radosta srekjata i ljubovka

zatoa sto se toa sprotivni custva izgleda mozat da se bijat edni so drugi
taka da koristite go ova oruzje so povekje - sekoj kolku e umesen
no najnazno pri toa da si kazeme

JAS NESUM SAM EDEN EDINSTVEN NA SVETOT KOJ VO MOMENTOV IMA TAGA I BOLKA DAJ DA IM SE PRIDRUZAM NA SITE MOMENTALNI BORCI ZA SVOE POSREKJNO UTRE

Изменето од anakin - 11.Ноември.2007 во 14:40
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 15:48
mozebi lici- neznam- no ne e -toa znam
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 16:02
Mesto da begas od bolkata i tagata, ne plasi se tuku pogledni im vo lice bez razlika kolku i da e tesko toa. Soocuvanjeto so emociite e bolno, no nivnoto osoznavanje vodi do unapreduvanje na licnosta. Ste pomislile li na toa nekogas? 
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 16:19
Originally posted by Mishell_G Mishell_G напиша:

Mesto da begas od bolkata i tagata, ne plasi se tuku pogledni im vo lice bez razlika kolku i da e tesko toa. Soocuvanjeto so emociite e bolno, no nivnoto osoznavanje vodi do unapreduvanje na licnosta. Ste pomislile li na toa nekogas? 

Da, soocuvanjeto so emociite vo opredelena faza na taguvanjeto e neophodno za da mozeme na zdrav nacin da ja nadmineme tagata i da izlezeme pozreli.

Me interesira sto mislite:
Dali da se zboruva za nastanot (koj ili sto ni predizvikal takvi emocii) ili pak toa soocuvanje da bide "vo tisina" t.e. vo sebe?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
ekaterina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 23:13
sekogas zboruvaj za nastanot-"FRLI GO"...nisto ne zadrzuvaj....
pogledni mu na problemot vo oci i togas ke go resis...
people are strange
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 23:51
Originally posted by ekaterina ekaterina напиша:

sekogas zboruvaj za nastanot-"FRLI GO"...nisto ne zadrzuvaj....
pogledni mu na problemot vo oci i togas ke go resis...

точно дека така е најдобро, ама уште подобро е да се правиш дека го нема, и после некое време сфаќаш и дека стварно го нема више проблемотголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 00:02
Posle nekoe vreme moze i da narasne i da ti eksplodira vo lice.

Sepak pozdravo e momentalno soocuvanje i secenje vo koren.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 00:14
ova stvarno e licno i zavisi od nekolku faktori.
nekoi luge se nauceni svoite problemi da si gi "cuvaat" i na kraj stanuvaat samite problem.
drugi mnogu zboruvaat, pa stanuvaat problem na okolinata.
samo onie koi licno ke dojdat do problemot i ke mu udrat slakanica, ke ziveat bez glavobolki.
people are strange
Кон врв
speed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Март.2007
Поени: 803
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај speed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 01:38
abe za problemi i taga
DIJAZEPAM,LEXILIUMCE,TRAMADAOOLCE  OVA ONA
I SE KE TI BIDE RAMNO(ok)
speed
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 09:00
Ima poveke vidovi taga. Vo zivotot necii tagi sum gi dozivuvala kako svoi i me opteretuvale, a na nekoi sum se smeela.
Na moja ucenicka-prvace  i poginaa 2 roditeli vo soobrakajka. Bidejki go ucev i bratot go znaev semejniot raskol.Ostanaa so baba koja ne mozese da se snajde, no bidejki bev vo moznost, moite privatni vrski gi iskoristiv kolku mozev finansiski da ne strada.Da se utesi malo dete e nemozno,
Na edna prijatelka i umre kuceto. Ne mozev da ne se nasmeam koga placese. Ne sum sadist ama pri tolku covecki tragedii- deca gubat roditeli, majki deca, ne mozam da sozaluvam nekoj sto izgubil milenice, raskinala so decko-deckovski na lager kolku sakas.  
Кон врв
ahinora Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2007
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ahinora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 09:24
времето е единствения лечител. както и влагането на нов смисъл и нови цели в живота на личността.намигнување
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 20:01
По минатото не тагувам. Му благодарам за школото. За сегашноста имам доза на претпазливост, но самиот се изненадувам ситни глупости колку можат да ме тангираат, а од друга страна крупни настани да ги доживеам лесно. Трагичните настани ги доживувам како циклус на природата, со кој се заокружува смислата и целта.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
bibka Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2007
Поени: 84
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bibka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 20:34
Originally posted by T-E-T-E T-E-T-E напиша:

sekoja taga ima svoja tezina..na razlicna bolka razlicno se reagira...ednoe koga ke izgubis sakana licnost(smrt)...a drugo ako nekoj sto ti znacel ke se oddaleci od tebe fizicki(odi daleku)...imav nesreka da izgubam sestra....ne deka vremeto leci...ama vremeto go pravi svoeto...nikogas nema da JA ZABORAVAM...SO VREME BOLKATA STIVNUVA NO PAK OSTANUVA...izleguvanje,bilo kade..i sama samcata,pomaga dosta...ponekogas drustvo mi smetase...sakas nejkes ke se spomnese bolnoto...citanje kniga,so sodrzina koja te interesira i da e zabavna....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 23:02
do skoro mislev deka sekoj problem treba da se resi sto e mozno pobezbolno, no se slucuvaat situacii koi nosat bolka i taga....i ne e ednostavno da gi prebolam.
svativ deka kolku poveke razmisluvam za toa, tolku potesko mi e da ziveam...resiv da ja ostavam tagata - nekogas ne sme mokni da vlijaeme na site slucuvanja.

eden den si sreken-drugiot den svakas deka si presreken, a veke tretiot treba da razmisluvas kako da zivees so prethodnite dva dena.
people are strange
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.