IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Кои странски јазици ги знаеш?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кои странски јазици ги знаеш?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 14>
Автор
Порака
male4ka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Шмеќерка ;)

Регистриран: 11.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1939
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај male4ka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2007 во 23:46
англиски,германски,италијански.малку француски,шпански,латински и овие нашиве(српски,хрватски и босански)
Love Is Not Measured By How You Feel,But How The Other Person Feels...
Кон врв
LIPS Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Септември.2007
Локација: Italy
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LIPS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 19:00
Kako prv makedonski, potoa italijanski, bugarski, angliski i tolku
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 19:08
Originally posted by Alekta Alekta напиша:

jas sakam da naucam romanski
mnogu sakam da naucam
epten mnogu sakam da naucam

a i mnogu ubo mi ojt, mnogu lesno si prevedvam i mnogu lesno razbiram ko kje mi zborat

aha da - samo jas si se filamma taka...ama mnogu sakam da naucamголема%20насмевка

forte bine, o zi frumasa a s-a sti si tu romaneste
Кон врв
NiNa1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Love and peace

Регистриран: 07.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 13795
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NiNa1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2007 во 12:39
Англски,Македлонски и Српски
Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 13:35
Англиски, Српскиот нит го знам нити пак сакам да го знам, никаква иднина не ми дава тој јазик намигнувањенамигнување
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 13:52
го разбирам англискиот, доколку нема мкд превод, го гледам без превод, али секогаш кога зимам ффилмови, барам строктно да бидат со мкд превод, доколку купувам филмови, тогаш купувам само со мкд превод. Јас и отворено кажуавм дека оние куќи што продаваат филмови, се буквални аматери во таа област, бидејќи продаваат филмови со српски и хрватски преводи. И нив треба да им се одземе лиценцата за работа, бидејќи не сакаат да платат некој да им ги преведува, па ајде лупај батеее на пазар копии од србија и хрватска. Не знам дека таму има филмови со наши преводи јеби га газење%20од%20смеење
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
sara333 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sara333 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 14:06
Originally posted by becenevem becenevem напиша:

Originally posted by Alekta Alekta напиша:

jas sakam da naucam romanski
mnogu sakam da naucam
epten mnogu sakam da naucam

a i mnogu ubo mi ojt, mnogu lesno si prevedvam i mnogu lesno razbiram ko kje mi zborat

aha da - samo jas si se filamma taka...ama mnogu sakam da naucamголема%20насмевка

forte bine, o zi frumasa a s-a sti si tu romaneste

prevod molam
Кон врв
Анжелика Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2006
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анжелика Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 16:17
знам англиски добро, малце шпански, а учам германски и тешко ми оди,вероватно затоа што не ме привлекува тој јазик. сега пак гледам сите учат албански им треба за на работа. јас би рекла и италијански да учиме.голема%20насмевкаголема%20насмевка
..........
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 23:21
Originally posted by Ghost Ghost напиша:

Англиски, Српскиот нит го знам нити пак сакам да го знам, никаква иднина не ми дава тој јазик намигнувањенамигнување

ooooooooooo  eeeeeeeeeeeeej
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
Trina Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Октомври.2006
Локација: Norway
Поени: 29
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Trina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2007 во 19:17
Makedonski(majchin)
Angliski (od shkolo)
Norveshki (i sonuvam na ovojзагриженост)
Danski (Chitam i razbiram)
Shvedski (razbiram)
Srpsko-hrvatski (morav od  5-oddelenie)
Bugarski (pa komshii mi bea)...
Pa jas poliglot izlegov na krajизненадувањесреќаголема%20насмевка

Изменето од Trina - 05.Октомври.2007 во 19:18
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14599
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2007 во 20:33
Македонски , нормално мајчин јазик е трепкање

Англиски , 70-80 % го знам и го користам кога не ми текнува некој збор на германски црвенеење

Германски , морам пошто наставата е таква и сите книги по ред задоволство

Албански ,, читам и малку разбирам

Италјански  , читам , а не го зборам

Бугарски , таков ми е дијалекто голема%20насмевка

Српски , поради колегите  срби среќа

Шпански, не го знам, ама го разбирам по малку поради тоа што комшиката е многу гласна и секој викенд вика гости кај неа , се шпанци.

Шведски ....годинава почнувам да го учам, умирам по оваа државаљубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2007 во 20:34
Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

Македонски , нормално мајчин јазик е трепкањеАнглиски , 70-80 % го знам и го користам кога не ми текнува некој збор на германски црвенеењеГермански , морам пошто наставата е таква и сите книги по ред задоволствоАлбански ,, читам и малку разбирамИталјански  , читам , а не го зборамБугарски , таков ми е дијалекто голема%20насмевкаСрпски , поради колегите  срби среќаШпански, не го знам, ама го разбирам по малку поради тоа што комшиката е многу гласна и секој викенд вика гости кај неа , се шпанци.Шведски ....годинава почнувам да го учам, умирам по оваа државаљубов
ti fali uste eden!
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2007 во 20:45
GRCHKI.....moram da naucham.....газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2007 во 21:21
jas znam
eden
edinstven
jazik
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.