IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Среќата како случајност или свесно дејство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Среќата како случајност или свесно дејство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2007 во 14:26
Originally posted by connected connected напиша:

sto e srekata ako ne sredba so poubaviot del od zivotot?- so onie mali no silni momenti koi ni gi nasmevaat dusata i srceto...

mnogu interesno kazano ....

bravo devojche ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2007 во 14:31

sto e srekata ako ne sredba so poubaviot del od zivotot?- so onie mali no silni momenti koi ni gi nasmevaat dusata i srceto...

Mislam deka srekjata e prodolzena sostojba, a ne mal moment. Srekjata e sostojba na umot, nacin na ziveenje, odnos kon realnosta, sto vo idelna sostojba nisto ne moze da ja promeni ili izbrise.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2007 во 14:34
Originally posted by sensei sensei напиша:

Mislam deka srekjata e prodolzena sostojba, a ne mal moment. Srekjata e sostojba na umot, nacin na ziveenje, odnos kon realnosta, sto vo idelna sostojba nisto ne moze da ja promeni ili izbrise.

prodolzena? ne te razbiram,pls definiraj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2007 во 16:19
prodolzena ne e bas soodvetniot zbor, no treba da znaci nesto kako sekojdnevna, trajna za podolg period. A takva e bidejki rabotite koi se spomnati ponatamu ne se menlivi mnogu cesto.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 00:34

Ja procitav statijata i mislam deka ima

vistina vo napisanoto... No tuka ne se raboti za sreka
tuku tuka se opisuva sansata kako moznost da se stasa do
stadiumot narecen sreka...
Sansa br.1 se slucuva sosema neocekuvano i
individuata(koja treba da ja zgraba sansata br.1)
ne moze da vlijae na vremeto i mestoto kade sto taa ke
se pojavi...taa sansa za sreka paga kako ,,grom od vedro nebo"
znaci sosema neocekuvano

Sansa br.2 za sreka e onaa sansa koja se pruza na onaa licnost
koja poseduva nekoja si ljubopitnost i ja ispituva okolinata
ne se plasi da prezeme rizik spremna e za avantura

Sansa br.3 za sreka e onaa sansa koja im se pruza na nadareni ama
ne do tolku nadareni kako onie licnosti koi sto imaat odreden stil na zivot
nacitani inteligentni luge koi sto imaat mnogu sansi vo zivotot i koi sto
ja zgrabuvaat sansata br.4 vrz koja sto sansa izvrsile i sopstveno vlijanie
i znaele ne so sigurnost no znaele deka ke im se pruzi zatoa sto se svesni za svojot talent i svoite sposobnosti i onaa kreativnost sto ja poseduvaat  koja im ovozmozuva da tvorat vo zivotot..

Kako rezime bi dodala samo deka se ova e ubavo osmisleno i ok e
no vo drzava kako nasata  koja se karakterizira so propadanti vrednosti i mnogu nisko moralno nivo na sredinata retko prosperiraat talenti... kako kaj nas se sprotivno da se raboti na takvite ne im se pruza nitu sansa i zatoa ako ne ja baraat svojata sansa za sreka nadvor od granicita na MK
tesko deka ke ima rezultati od potragata bidejki zaludni bi bile obidite da slepci progledaat i otkrijat talent zuka e nasata tragedija..mnogu od nasite talenti zaminaa a i onie sto ostanaa nema da uspeat da go pokazat svojot kreativen impuls i so toa da doprinesat za barem mal del od prosperitetot vo nasata zemja

malce pesimisticki stav zazemav no sepak realen    pozdrav
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2007 во 13:11

zatoa se vika ...

rodime so sreka i frli me na patot ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2007 во 07:34

sepak treba da se potrudime za srekata ...

ima ludje koi dobile na loto ...
imale sreka ...
no podobro da ne dobiea ...

srekata kako slucajnost ...
kako dosla taka si otisla ...

taka da dokolku srekata se gradi so svesno dejstvuvanje ...
e podolgotrajna ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2007 во 09:37
covekot e sreken edino koga ja snemuva nesrekata голема%20насмевка
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2007 во 12:20

prema marfievite zakoni...

- ako nesto treba da trgni naopaku ... ke bide naopaku ...

- ako nesto treba da trgni dobro ... pak ke trgni naopaku ....

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2007 во 13:25
Originally posted by Goddes of Chaos Goddes of Chaos напиша:

znaci sosema neocekuvano

i znaele ne so sigurnost no znaele deka ke im se pruzi zatoa sto se svesni za svojot talent i svoite sposobnosti i onaa kreativnost sto ja poseduvaat  koja im ovozmozuva da tvorat vo zivotot..

no vo drzava kako nasata  koja se karakterizira so propadanti vrednosti i mnogu nisko moralno nivo na sredinata retko prosperiraat talenti... kako kaj nas se sprotivno da se raboti na takvite ne im se pruza nitu sansa i zatoa ako ne ja baraat svojata sansa za sreka nadvor od granicita na MK
tesko deka ke ima rezultati od potragata bidejki zaludni bi bile obidite da slepci progledaat i otkrijat talent zuka e nasata tragedija..mnogu od nasite talenti zaminaa a i onie sto ostanaa nema da uspeat da go pokazat svojot kreativen impuls i so toa da doprinesat za barem mal del od prosperitetot vo nasata zemja

Najprvo големо%20гушкање, zosto imase dobra procenka da ja procitas statijata pred da komentiras. Vprocem celata tema se bazira na statijata, a drugive komentatori ne veruvam deka kliknaa na linkot.
Priodite kon srekjata se tie, navistina se dobro predstaveni i ostanuva na citatelot da gi razbere. Spored kritickiot osvrt se gleda deka si proniknala.
Samo okolu poslednite komentari za situacijata tuka, sepak mislam deka se premnogu pesimisticki.
Sekade kade i da odis ima lugje, a lugeto gore-dole se isti, so istite megjucoveski problemi, intrigi, nepotizam, zavist, poltronstvo,... Samo sto kaj nas e za nijansa poizrazeno, no samo za nijansa.
Znam deka sposobni lugje mozat da uspeat vo Makedonija, onolku kolku sto moze toj uspeh da bide golem tuka. Poznavam dosta lugje sto se probile, a vsusnost takvi se poveketo od lugeto sto gi znam. Ima lugje sto trpat, a ima i lugje sto se privilegirani, no tie sekade gi ima.
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2007 во 13:42
treba da bides toa sto sakas da bides i da uzivas vo toa sto si
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 02:48
Originally posted by sensei sensei напиша:

Originally posted by Goddes of Chaos Goddes of Chaos напиша:

znaci sosema neocekuvano

Najprvo големо%20гушкање, zosto imase dobra procenka da ja procitas statijata pred da komentiras. Vprocem celata tema se bazira na statijata, a drugive komentatori ne veruvam deka kliknaa na linkot.
Priodite kon srekjata se tie, navistina se dobro predstaveni i ostanuva na citatelot da gi razbere. Spored kritickiot osvrt se gleda deka si proniknala.
Samo okolu poslednite komentari za situacijata tuka, sepak mislam deka se premnogu pesimisticki.
Sekade kade i da odis ima lugje, a lugeto gore-dole se isti, so istite megjucoveski problemi, intrigi, nepotizam, zavist, poltronstvo,... Samo sto kaj nas e za nijansa poizrazeno, no samo za nijansa.
Znam deka sposobni lugje mozat da uspeat vo Makedonija, onolku kolku sto moze toj uspeh da bide golem tuka. Poznavam dosta lugje sto se probile, a vsusnost takvi se poveketo od lugeto sto gi znam. Ima lugje sto trpat, a ima i lugje sto se privilegirani, no tie sekade gi ima.

Znaev deka ke me razberes големо%20гушкање
i priznavam malku bev pesimisticki nastroena mozebi preterav
sekade e slicno kade i da odis treba da se potrudis za da ja dobies svojata sansa za sreka...spored mene taa znae(retko) da se sluci neocekuvano
no uste podobro e ako se pocne potraga po nea... sekogas treba da znaeme sto sakame vo zivotot i da se borime za da ja dobieme nasata sansa za sreka..ne treba da potkleknuvame pod teskite udari na zivotot i da se razocaruvame od momentalniot neuspeh.. no sepak nekoi od nas ne se dovolno hrabri(sto ne sekogas bi gi obvinila individuite za taa obeshrabrenost nekogas toa zavisi i od genetskata predispozicija karakterot na licnosta, temperamentot koj e dokazano nasledna osobina a i zivotnite okolnosti vo koi licnosta e izgradena kako takva) no treba da se izborime so toj strav od neuspeh( tuka bi dodala i moe mislenje deka nie i kako nacija sme plaslivi bidejki ne e seedno nekoj postojano da te ugnetuva i 500 god. pod ropstvo veke vo kodot ni e stravot vnesen)
no sepak treba posmelo da se gleda kon novite zivotni podvizi( sto i samata ne go praktikuvam ali nema veza za soveti sum sekogas spremnaголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 07:23

ima dobri postovi ...
pazlivo gi procitav ...

no sepak mislam za poimot sreka (nesreka)
ne znaci dali nekoj ima ili nema pari ...
ima ili nema sansi vo zivotot ...

zavisi koj kako ja svaka srekata ...

moze da bide covek sreken ili nesreken ...

a srekata se naodja na dofat na racete ...

moze da mislime deka ke bideme posrekni vo Novi Zeland ... Australija ... Kanada ... a nemora da znaci ...

bez ogled na se ...
najvazno e covek da bide zadovolen ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 11:55
sam ako ne si naprais da ti bide arno nikoj nema da ti naprai
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.