![]() |
|
QUR'AN-от ЈА ПРИЗНАВА БИБЛИЈАТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 21> |
Автор | |||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Не е единствниот доказ. Ама е еден од доказите.
![]() |
|||
![]() |
|||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
||
Kako bi se osvestil... koga bi pocnal da veruvam NESVESNO vo nesto sto e NEOBBJASNIVO i ako poveruvam vo nesto NEBULOZNO vo nesto za sto NE POSTOI DOKAZ ??? Togas li ke bidam svesen... ne fala,vie taka zivejte si. Edinstven dokaz za trojstvoto e TOA STO E NESVATLIVO
![]() |
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
![]() |
|||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
||
|
|||
![]() |
|||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
||
![]() |
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
![]() |
|||
||
Мирко. Колку ли мора да си (извини модераторке) прост, да си помислиш барем за момент како што ти размислуваш: „или Бог ќе ми се подложи на моите интелектуални способности (што мора да си признаеш дека од авион се гледа дека се микроскопски), или НЕ ВЕРУВАМ!“ Кој си ти бе да му кажеш на Бога Севишниот МОРА да бидеш ова или она? Шо се мислиш ти бе честитчко во универзумот на тебе Творецот да ти полага рачун?
Освести се бе залутан низаеден... |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Мирко, еве ти еден добар линк за Тројството, се надевам дека ќе се ослободиш од предрасудите и од гордоста и дека ќе ти се разјасни и дека ќе ми станеш брат по вера
![]() |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
||
Hahahaha ako ni go objasnis TROJSTVOTO !!!
![]() ![]() ![]() A edinstven dokaz za trojstvoto e:
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
А може и обратно да се сфати.
![]() 1. к*ранот ја признава Библијата 2. Христијаните ја признаваат Библијата 3. Христијаните одат во РАЈ и по к*ран и по Библија Наравоучение: ЛУЃЕ ЗА ДА СИ БИДЕТЕ НА СИГУРНО, СТАНЕТЕ ХРИСТИЈАНИН! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Sonuvaj
![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
1. Коранот ја признава Библијата
2. Муслиманите не ја признаваат Библијата 3. Тоа значи муслиманите не го веруваат Коранот. 4. Тоа значи отидоа у џенем и по к*ран и по Библија ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Библијата не го признава Мухамед ни под разно
![]() Исус вели: "Пророците беа до Јована (Крстителот)". Значи, според Исус, после Јован нема пророци. И бидејќи Мухамед е после, а не пред Јован, од тука имплицитно следи дека Библијата не го признава Мухамед како пророк
![]() А Коранот не само што ја признава Библијата, туку е и потчинет на нејзиниот Авторитет. Докази за ова има почнувајќи од воведот на оваа тема, па се до последнава страна ![]() Изменето од EvAngelos - 31.Август.2007 во 17:23 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
||
Na linkot koj pogore go kopirav.
Vo temata "Bibliski Prorostva"
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Tiesto ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 19.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9 |
||
Taka e Miraleme i jas se soglasuvam so toa a dovolno dobro go objasnuva ova so go imas napisano samo neznam na koja tema bese: Povtoren zakon 18-18: "Podignut cu im proroka izmedju njihove brace, kao sto si ti. Stavicu svoje rijeci u njegova usta, da im kaze sve sto im zapovijedim."
|
|||
La illahe illalah
|
|||
![]() |
|||
||
Tuka Biblijata go priznava Qur'anot i Muhammed s.a.w.s :
A na istava tema,nekolku strani nanazad,ke vidis deka Qur'anot ne ja priznava Biblijata.
|
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |