IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Ја губат ли грците битката за иметo?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ја губат ли грците битката за иметo?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6789>
Автор
Порака Обратен редослед
konjot grom Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Afghanistan
Статус: Офлајн
Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konjot grom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2007 во 13:23
srbskite se razbira , ako misleshe na srgjan....
taka da vie makedoncive ke ste sekogash zadnja rupa na sviraloLOLLOLLOL
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2007 во 13:20
Неее, нееее.
Предноста ќе ја изгубиме ИСКЛУЧИВО ако дозволиме цинцар или србин да ни чи штити интересите.
Како што пративме турко-србин во име на Македонија во ООН.
И сега што, тој македонски интереси ќе штити или турски?

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
brmm Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2005
Поени: 1437
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2007 во 13:07
Do sega...i sega za sega... Makedonija e vo prednost vo pregovorite so imeto, cel svet e protiv grcite ( vklucuvajki gi zemjite od eu, usa ) i nikoj ne vika Makedonija da go smeni imeto, a ako slucajno bide fyrom toa e nasa greska zatoa sto i nie se slozuvame na toa ime t.e. ne e nekoja greska - jebi ga na toa sme se slozile. Ali do kraj na bitkata za imeto ima uste mnogu godini - mislam, taka da... rano e da se kaze koj ke pobedi. I da vlezeme vo Nato kako Makedonija...bitkata ne e zavresena, sleduva vlez vo Eu...pa i od koga ke vlezeme vo Eu ( dokolku vlezeme) i pak ne moze da se kaze deka bitkata e zavrsena, zatoa sto Grcija nikogas ama bas nikogas nema da ne priznae kako R.Makedonija, poradi plasenje od makedonsko pretenje za imotot na makedoncite vo grcija, a toa e golem del od grcija. Znaci sega za sega sme vo mala prednost ( ali makedonceto kako po obicaj znae i da ja izgubi prednosta :)))  )....
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konjot grom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2007 во 13:01
ej sea... moj finti koristish... prosto makedono////

zs tvoite shvaleri na makedonkite gi vikaat Albancija a ne Shqiperia???
Germany a ne Doutchland????
I od kade jas cigan... pa jas sum pobel od site na forumov... Garantiram...
I mozam da te kupam so se celiot argatski alat... od kade jas cigan????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2007 во 12:58
Originally posted by konjot grom konjot grom напиша:

So tebe e bezpredmetno da se diskutira....
KalembarBig%20smile

Ама сеуште не кажуваш зошто твојата циганска братија сите ја признаа како грција а не `елада`...
Ти ја знаеш ли причината за ова нешто?
Или само лаеш кога некој непознат ќе наиде?
Онака по цинцарски?
Просто аромано!

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2007 во 11:18
Boogie grcite ne smetaat tuku znaat deka navistina del od Makedonija i golem broj makedonsko naselenie se vo Grcija. Grcite znaat deka golem broj proterani makedonci od tie kraevi imaat imot tamu i grcite najveke se plasat od toa koga velat deka nasava Makedonija ima teritorijalni pretenzii.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konjot grom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2007 во 08:44
So tebe e bezpredmetno da se diskutira....
Boogie, vidi od nash aspekt i so trovanjeto na shtelovani informacii vo nashata zemja nie samo imame iluzija deka dobivame....
Where's the catch: Sea ke sme vlegvele navodno vo NATO pod FYROM, toa e chekor, te samoprifakanje na novoto ime (koe i da e) Taka da sme dojdeni do tochka kade treba da izbirame dali nato ili imeto.... Jas sum sepak za vtorovo....Koj bi ne napadnal pa nato da e garant?????
Evo ne napadnaa 2001 pa nato gi vodeshe i sponzorirashe....
Taka da smetam deka NIE ja gubime bitkata preku dnevnopolitichkite i selski izjavi na nashiot vechen drzavnik Branko,(od mojot kraj-sram mi e da kazam)-da bi go brana odnela...... Taa svinja ushte ne znae deka Vlasive gi redat i gi pagjaat site na vlasta denes, a ova mu e chekor za shto podobro da mu se ulize i vo idnite mandati i godini////
Guarantee..........

Aj pozdrav zs dijasporava ke se nafurat skroz......

KalembarBig%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2007 во 03:58
Зборувајки за името, дали некој знае зошто цигојнерите цел свет ги призна како грција а никој како таканаречена `елада`?
Поучени од сопственото искуство, сега сакаат и нас де не разнишаат.
Во тоа им помагаат само бугарите. (Тројниот пакт).

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 21:26
Еве го твојот одговор на она " Kojznae" за прв пат еден пратеник во Европскиот парламент ја повика грција да престане со смешното име БЈРМ и да ја признае Македонија под уставното име.Инаку пратеничката е координатор на партијата на зелените од Германија кои се учесници во донесување на сите одлуки во Европскиот парламент.Значи откако се разниша Грчкиот брод и потона во САД сега почна да тоне и во Европската унија.Браво за Македонската дипломатија доколку ова прашање конечно го разрешат и тоа во наша ползаClapClapClapClapClapClapClapClap
Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 20:55
Kojznae ... Ne lici bas taka, naprotiv i onie sto veke ja priznaa RM, pocnaa da se obrakjaat so FYROM pod pritisok na grckoto lobi. Edinstveni gubitnici sme nie vo slucajov, ovoj spor mnogu odamna e luksuz za MK.
Onie sto podolgo pametat ke se setat na naredbata na Marsalot: "Prozor mora pasti!". Nitu Prozor padna, nitu pak nekoj od siromaskite partizani ja prezivea taa luda naredba, no toa ne precese nepotrebnoto krvoprolevanje da se predstavuva kako golema pobeda. Ludilo.

No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 16:39
Се смета дека битката на Грција е изгубено со фактот дека нивната позиција е уназадена.За сите оние кои незнаат која е позицијата на Грција ке го напишам ова - Грците сметаат дека Македонија и Македонците се кај нив но исто така дека Македонците немаат никаква врска со таканареченото славофонско население во Р.Македонија или Егејскиот дел од Македонија,тие сметаа дека со уривањето на името на Р.Македонија ке постигнат некаква федерализација на нашата земја при што по неколку децении и нема да постои.Но ете Р.Македонија ги зајакна меѓународните пријателски врски и доста од земјите на ЕУ и НАТО не признаа под уставното име,Грција е свесна дека и ако влеземе во НАТО како БЈРМ земјите кои не признаа како Р.Македонија ке не ословуваат под уставното име се до исчезнување на името БЈРМ која на крајот ке го користи само ГрцијаWink
Со тоа потполно е точно дека Грците ја губат битката за иметоTongue
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konjot grom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 12:07
bogamiLOLLOLLOL
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 11:56
Originally posted by Калпазан Калпазан напиша:

]
уште голема серија битки ќе губат, додека не нестанат во историјата
[]

ccc ova duri ni vo naucna fantazija ne moze da se smesti
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konjot grom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 11:43
Originally posted by Калпазан Калпазан напиша:

Тоа што пишува катимурни, нека го окачи мачку о реп!
Битката за името Македонија ја изгубија.
И уште голема серија битки ќе губат, додека не нестанат во историјата.
Wink

BMRO--- smrt....
E dragi gledachi od vakvi nependeci i nepismeni ke gi izgubime site bitki,,.,
Od ovie sho se palat od 2ooo km oddalechenost od Makedonija....
Abe volu ke ne primet pod FYROM vo nato ... koj ja gubi bitkava??? prosto makedono edno...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,314 секунди.