![]() |
|
Љубов без Вера или Вера без Љубов ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Автор | |
Sulltan Murad ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
За мене не дал ништо, те молам мислам дека се договоривме. |
|
![]() |
|
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Ти реков овде беше друга тема, не можеме под исти топик да пишуваме сешто. Повели, отвори топик и ке објаснувам колку сакаш на таа тема |
|
![]() |
|
И мене. Подобро нека не се кажуваат како такви. Мислат дека ако се родени како Македонци по Default се православни верници. |
|
![]() |
|
Sulltan Murad ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
temata ja otvoriv ateist poveli objasni
Изменето од Sulltan Murad - 04.Јуни.2007 во 19:11 |
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
па зарем љубоморно да ја чувам Радосната вест која се ОДНЕСУВА НА СИТЕ НАС? БОГ И ЗА ТЕБЕ СЕ ДАДЕ СЕБЕ СИ!!!!! и јас треба да се правам на 3 и пол? не, јас ти подавам рака...ако прифатиш ок, ако не нема да те мразам таман работа ![]() реков понатаму е ЛИЧЕН ИЗБОР, никој не може да те направи христијанин насила тоа доаѓа ОД СРЦЕ ![]() Изменето од ACELERA - 04.Јуни.2007 во 17:21 |
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
придавката православен, католик или протестант не го прави некого верник
ние пред се сме ХРИСТОВИ следбеници ![]() а Господ гледа во срцето на секој, колку сака некој нека си се лаже сам себе дека е верник ако по default припаѓал на оваа ли онаа црква што е важно кај одиме во која црква, ако суштината на христијанството ни е утната и ако Бог за нас е само попатна станица еднаш неделно за време на служба, а шест дена ашикуваме? НО, ние застранивме од темата, има тема АТЕИЗАМ, па таму да продолжиме да не му ја уништуваме темата на Православие ![]() |
|
![]() |
|
А таман почна да ми се допаѓаш. Немој ниту да пробуваш да ми го проповедаш светото писмо, не обидувај се, веднаш ќе ти кажам. Твое право е и твој избор тоа што си го прифатила. Мене почитувај ме таков каков што сум, и ќе ти биде вратено повеќекратно. |
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Mnogu mi e zal koga za vernici se smetaat i lugje koi ni od daleku ne se toa
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
тие првите би се труделе да ти докажат дека твојата определба е погрешна, ако сум ВЕРНИК должност ми е да ти го проповедам Светото Писмо и Радосната Вест, затоа што ТЕ САКАМ И САКАМ ДА СЕ СПАСИШ
дали ке поверуваш или ке си речеш, еј оваа будала, забегана, е твој избор, како што и за секоја одлука си ги сносиме последиците, жално би било ако не би се обидувала да те разубедам во твоите ставови! |
|
![]() |
|
Да сум, но тоа е друга тема, отвори ја и ќе дебатирааме. |
|
![]() |
|
Е госпоѓице или госпоѓо Ацелера токму мојот муабет беше за тие вторите, кои што само мислат дека се верници, но немаат ништо верско во себе. За првите, Respect, навистина. Почитувам, се додека ме почутуваат мене и мојата определба. |
|
![]() |
|
dali si i ti za teorijata na Carls Darvin?
|
|
![]() |
|
ateist togas od sto e sozdaden covekot?
![]() Изменето од Sulltan Murad - 04.Јуни.2007 во 17:02 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |