Автор |
Тема Пребарувај Опции за темата
|
brmm
Сениор
Регистриран: 05.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1437
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:57 |
Muslimanite amerikanci, kubanci ni ja donesoa drogata   у право си друже ...извини  ..... Ohh... izvini, jas ne se karav.... ako e taka odma prekinuvame.... obicno prekinuvaat i nemaat sto da kazat ( osven karaat ) lugeto na koj ke im se dokaze deka ne se u pravo. Ova za site: ajde stom tolku znaete site: MOZE DA MI ODGOVORI NEKOJ NA PRASANJETO ....koj e terorist vo Irak, Avganistan , koj bese vo vietnam ( e tamu izlea muslimanite bea  ),koj bese vo zalivskata vojna..... neli gledame globalno koj se teroristi vo cel svet.
|
|
 |
rome
Сениор
Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:54 |
brmm jas sum golema vernichka vo Hristos i ne navrediv nikogo ama vistinata mora da se kaze za da se razlichi so falsifikati.dobro velish ne moze so omraza da se shiri ni edna vera ama samo so ljubov.dolzni sne 1 ili 2 ili do 3 pati da im kazime koj je toj Bog ako ne svatat togash ostaj gi na Bog toj ke im kaze i ako i togash ne sakaat da prifatat znachi ne bile za Hristos i ke si poginat vo pekolot.
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
 |
Ghost
Сениор
Universe is my limit
Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:50 |
brmm напиша:
Ghost напиша:
другарче, едно да ти кажам, мислиш ти дека жената има можност да стигне до некој новинар а да не биде после тоа буквално уништена???   И за нивите, не да е точно, поточно амин... И не само тоа, сега и децата уште од најмали ги тераат да рмбаат, појди на Битпазар и ќе се увериш, а тоа дека ти си немал бмв, па земи и ти отвори локал, стај к*рив таму, продавај дрога и нема да има гаље, и ти ќе имаш   А додека тие што работат по нивите, па ене ги бе и тие, и тие ги гледам јас а и сите други, седат по пазарите цел ден, а ако ги нема тоа значи дека се на нива... И пак немаат бмвиња, туку обични голф кец или опел кадет и такви коли... Нешто ти излеа не си информиран   Гледај малце вести, и види кај е криминалот, па можеби и ќе сватиш зошто некои возат бмвиња, а и не мора да се криминалци, иселеници се, и можат да си купат нормално  Кај нив е нормално да се земеш со сестра, за да заминеш у странство, и затоа скоро од секоја фамилија имаат човек во странство кој ги финансира тука, за да имаат јаки коли, убави куќи... Ма другарче бе, земи рспрашај се малце наоколу важи???   
| Ocigledno si rasten vo urbana cementirana sredina i ne gi poznavas rabotite vo opstestvoto.... Sakas da izvadime od vesnici vo poslednite 2 meseca koj prenel kolku droga niz MK, dali musliman ili hristijanin ???? (koga ke procitas i znaes-togas garantiraj-ne blefiraj) Si kupil droga na bit pazar vo nekoj od lokalite ???? haha, sakas da izlezeme vecer na kej i da najdeme 1kgr heroin ????(zalam sto ne sme policajci da napravime racija )...Prosetaj niz centar i ke vidis kakvi koli se vozat, mislis deka mozes da kupis kola od 30.000 eu pa i poveke, ako prosecna plata vo Mk e 230 eu ??? ( ili ti celo vreme si mislese deka prosek plata vo Mk e 4000 eu ? ....Gledas vesti a ?? :))) sto slusas ??? ili samo gi gledas ko ke vidis nekoj raboti obostrano a ne ednostrano togas davaj informacii za dvete strani pa odluci koja ima pogoelmi negativnosti. A i ne e bas temata ova....Nego ti si go cital koranot ??? veruvam deka i biblijata ja nemas citano a ne pa drugo....
| ни библија ни к*ран неам читано, кажав еднаш, ќе кажам уше еднаш, приказни се и двете книги, како што 1001 ноќ  
Второ, јас доаѓам од средина каде што е мешавина населението, што значи
има и Македонци, и Албанци, и Срби, Турци... Имам и другари Албанци,
кои што исто така мене ми кажуваат што е и како е кај нив  
Ајде, гледај телевизија, и учи таму, или иди у полиција, па можеби и ќе
ги видиш тогаш кризните жаришта, од каде дрогата е донесена на кејовите
или кај нашите македонци   МА шо уопште се карам, филозофирањето не води никаде друже  
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
 |
brmm
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:46 |
|
|
 |
brmm
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:41 |
Ghost напиша:
другарче, едно да ти кажам, мислиш ти дека жената има можност да стигне до некој новинар а да не биде после тоа буквално уништена???   И за нивите, не да е точно, поточно амин... И не само тоа, сега и децата уште од најмали ги тераат да рмбаат, појди на Битпазар и ќе се увериш, а тоа дека ти си немал бмв, па земи и ти отвори локал, стај к*рив таму, продавај дрога и нема да има гаље, и ти ќе имаш   А додека тие што работат по нивите, па ене ги бе и тие, и тие ги гледам јас а и сите други, седат по пазарите цел ден, а ако ги нема тоа значи дека се на нива... И пак немаат бмвиња, туку обични голф кец или опел кадет и такви коли... Нешто ти излеа не си информиран   Гледај малце вести, и види кај е криминалот, па можеби и ќе сватиш зошто некои возат бмвиња, а и не мора да се криминалци, иселеници се, и можат да си купат нормално  Кај нив е нормално да се земеш со сестра, за да заминеш у странство, и затоа скоро од секоја фамилија имаат човек во странство кој ги финансира тука, за да имаат јаки коли, убави куќи... Ма другарче бе, земи рспрашај се малце наоколу важи???   
|
Ocigledno si rasten vo urbana cementirana sredina i ne gi poznavas rabotite vo opstestvoto.... Sakas da izvadime od vesnici vo poslednite 2 meseca koj prenel kolku droga niz MK, dali musliman ili hristijanin ???? (koga ke procitas i znaes-togas garantiraj-ne blefiraj) Si kupil droga na bit pazar vo nekoj od lokalite ???? haha, sakas da izlezeme vecer na kej i da najdeme 1kgr heroin ????(zalam sto ne sme policajci da napravime racija )...Prosetaj niz centar i ke vidis kakvi koli se vozat, mislis deka mozes da kupis kola od 30.000 eu pa i poveke, ako prosecna plata vo Mk e 230 eu ??? ( ili ti celo vreme si mislese deka prosek plata vo Mk e 4000 eu ?  ....Gledas vesti a ?? :))) sto slusas ??? ili samo gi gledas  ko ke vidis nekoj raboti obostrano a ne ednostrano togas davaj informacii za dvete strani pa odluci koja ima pogoelmi negativnosti. A i ne e bas temata ova....Nego ti si go cital koranot ??? veruvam deka i biblijata ja nemas citano a ne pa drugo....
|
|
 |
oblachinja
Сениор
Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:39 |
|
|
 |
ultra
Сениор
Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:37 |
brmm напиша:
влечка напиша:
brmm а сакаш да станеш муслиман?
| Uste na pocetokot kazav deka ne sakam da stanam musliman. Znaci odgovoriv na prasanjeto na temata.... ama do sega nikoj ne odgovori :)))) site se negativno nastroeni, namesto nesto da se rezonira i da se definira kako takvo. Procita deka kazav mnogu pati deka ne ja branam muslimanskata vera ni pa nekoja, i deka ne ja poznavam, deka samo relno gledam na rabotite, i deka eve...ucam od vas. Zosto mi gi vadis zborovite od recenicite koj ti odgovaraat za da bides negativno raspolozen ????
|
Па и јас кажав дека е нвреда за мене тоа воопшто да ме праша... Ниеден муслиман нема да осуди друг муслиман дека направил терористички акт ако дигне во воздух “неверници“, него ќе ти рече дека исламот е мирољубива вера и после заедно ќе се клањаат...
Изменето од влечка - 31.Мај.2007 во 15:38
|
 |
Isis
Сениор
CATALYST
Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:37 |
Изменето од ACELERA - 30.Ноември.2009 во 12:48
|
 |
brmm
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:34 |
влечка напиша:
|
Uste na pocetokot kazav deka ne sakam da stanam musliman. Znaci odgovoriv na prasanjeto na temata.... ama do sega nikoj ne odgovori :)))) site se negativno nastroeni, namesto nesto da se rezonira i da se definira kako takvo. Procita deka kazav mnogu pati deka ne ja branam muslimanskata vera ni pa nekoja, i deka ne ja poznavam, deka samo relno gledam na rabotite, i deka eve...ucam od vas. Zosto mi gi vadis zborovite od recenicite koj ti odgovaraat za da bides negativno raspolozen ????
|
|
 |
Ghost
Сениор
Universe is my limit
Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:33 |
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
 |
Isis
Сениор
CATALYST
Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:31 |

Изменето од ACELERA - 30.Ноември.2009 во 12:41
|
 |
ultra
Сениор
Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
|
 |
brmm
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
MisIcA, напиша:
brmm na forumot se dostaveni izvadoci od koranot, toa sto go procitav i od potvrenoto na aljaudin zakluciv deka muslimanskata vera osven maltretiranje, teror i ubista nema nisto poveke.
dali aljaudin e mlad i nedovolno upaten toa cisto sumjam, no tie iste od deca se so puskite vo raka i baraat nekakvi slobodi i prava, vaka se vospituvaat na ovoj nacin decata vo muslimnskiot svet |
Mozebi, ne go znam koranot, ne ni znam kade da go najdam da go citam.... no edno znam, mislis deka ako nekoj gi dobiva site prava, ubav zivot kako primer da receme sto go imas ti.... bi izlegol na ulica so puska vraka i da bara sloboda ili prava ( koj veke gi ima- koga bi gi imal ) ???? ili sto bara...ne znam ???
|
|
 |
brmm
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 31.Мај.2007 во 15:29 |
ACELERA напиша:
brmm, сериозен си дека исламот е мирољубив?  Кога ќе минат светите месеци, борете се против многубошците, каде било
да ги најдете, заробувајте ги, опколувајте ги, чекајте ги во заседа од
секаков вид. ова ако е мирољубиво јас сум мајка тереза
|
Seriozen sum za toa sto imam razgovarano so postari muslimani vernici....sto se stvarno vernici i sto si ja znaat verata, a jas kazav - ne gi poznavam verite dovolno za da jas licno kazuvam..... a mozes da mi odgovoris koj se teroristi vo svetot ???? p.s. pokusavam samo realno da gledam na rabotite i ucam od vas site....barem citam ako ne ucam :))) samo razgovarame.... ne branam nikogo, ni napagam
|
|
 |