IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - SONY rechargeable battery (важно!)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

SONY rechargeable battery (важно!)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака Обратен редослед
loser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај loser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2007 во 13:28
Fala Aleksandar za informacite.Znam za rechargable baterii do 2500 мАН ama ovie epten preterale- 4500мАН .Ubavo sto go spomna ova zosto koga idam na pazar svarno neznam koi baterii se original koi ne se. Site mi izgledaat isto Tongue Poradi toa ne sum kupil dopolnitelni baterii a mi trebaat i se sluzam so na drugar mi koj se nadevam deka ne go cita ova i nema da mi gi zemeLOL.

Od kade kupuvate baterii i koi marki? Ne mi prestavuva razlika dali se 2000мАН ili 2500мАН  se dodeka ne se falsifikat
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2007 во 11:27

Здраво на сите!

Поради едно немило искуство решив да ве информирам навреме за "верните фалсификати на SONY" полнливи батерии.
Жалам што не направив фотографии па и нив да ги закачев но веќе се отарасив од батериите па затоа и нема фотки.
На пазариве во последно време се појавиа SONY батерии со деклалиран капацитет од 3700 4300 и т.н. ЛУЃЕ НЕМА ВРСКА! SONY не произведува батерии со капацитет поголем од 2500мАН и тие неможете да ги набавите за помалце од 300-400 ден. (можете и да проверите на сајтот на Сони на интернет)
Имав можност да ги тестирам овие од 4300мАН и ќе ви кажам дека не држат ни колку 750мАН. Греат ужасно и се подолги од стандардните батерии така да ќе се помачите да ги ставите ако притоа имате среќа да не си го оштетите апаратот, блицот, или некој друг уред. (јас пробував во лежишта за батерии). Всушност нема да можете да ставите ни во полначот зошто и таму едвај некако ги собира.
Бидејќе користите апарати и полнливи батерии (најчесто) не експериментирајте, уствари и можете да експериментирате ама нема да можете да се вадите дека не сте биле информирани.LOLLOLLOL
Пренесете им и на другите кои не го следат редовно форумов (ќе им биде значајна информација) пред да се прејдат.

Е сега некој во случај да се запраша (доколку нема набавено) какви батерии да користи т.е. да си набави, можам да посведочам дека GP Kodak и C.F.L. она што го пишува е навистина тоа. Јас лично користам од GP i Kodak и сум сосема задоволен од нив. Навистина држат и навистина имаат многу циклуси на полнење (по 1000) не сум стигнал да ги полнам по 1000 пати но кога ќе стигнам ќе ве информирам LOLLOL
Малце да се нашалам. Kodakot ги имам полнето 27 пати и воопшто нема намалено на капацитет, GP малце помалку (5-6).

За GP оргиналното пакување има ливче под самите батерии (упатство), а за Kodakot бидејќи се малце од поодамна и не се сеќавам баш но ќе направам и закачам фотки.
Се надевам дека информацииве ќе ви бидат корисни и благовремени.
Поздрав до сите!
(незнам зошто не неможам да закачам фотки???)

Изменето од Александар_А - 12.Март.2007 во 11:40
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.