![]() |
|
БОЖЈИ ЧУДА-ДАЛИ ДА СЕ ВЕРУВА ВО НИВ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 10> |
Автор | ||
GUOL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bas sum interesiran STO e cudo za vas, mn zborite uups pisuete ali nikoj nisto ne konkretizira...........postojat i tocka. tolku???ili postojat samo vo vaseto "veruvanje"...fakticno hipoteticni i cuda od nekoj izfilisofirani misli??ili cuda bazirani na stara kniga 2000 godina stara sto nikogas ne e najdena???
bas me interesira...... |
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
За мене чудо е знак. Знак дека ангел Господов некако интервенирал за да нешто се случи...
Имам такви знаци доживеано во мојот живот. Лични работи, но секако доволни за да ти ја зацврстат верата.... Затоа верувам во чуда, а не затоа што некој пред 2000 години рекол дека ги има... |
||
![]() |
||
GUOL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
|
znaes toa za mene se nekakvi raboti, sto tesko moze da gi intepretiram....deka e tesko da poveram vo toa sto ne sum go videl a baska ljugeto mnogu zborat, premnogu za mojot vkus.... |
||
![]() |
||
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
|
Cuda se natrirodni i natcovecki akti koi gi pravele edinstveno Bozjite pratenici. Sepak cestopati se moleme na Boga za nesto preterano a toj ni ja uslusuva molbata pa smetame deka e nekakvo cudo,ili ne spasuva od beznadezna ili bezizlezna situacija i pak smetame deka e cudo. Jas sepak smetam deka cuda se samo tie na bozjite pratenici: Kako na primer: Mojsej koga go udril moreto so stapot i se rasecepelo Ili kako sto ISUS prozivuval mrtvi,ili kako sto Muhammed ja rascepel mesecinata na 2 dela itn..Dodeka za se ona sto nie go gledame denes so nasi oci kolku i da
izgleda kako cudo toa zamene e samo Ajet (znak).
|
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
Па јас не верувам исто така кога некој друг ќе ми каже ова или она, освен ако стварно човекот не е од доверба. Но ваљда си веруваш на себеси???
|
||
![]() |
||
DARKDOG ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 218 |
|
CUDO MILOSTI BOZJE UKAZANE NA DAN RODJENJA PRESVETE BOGORODICE 2002. god u MANASTIRU LEPAVINI
|
||
![]() |
||
|
![]() Изменето од begu - 09.Февруари.2007 во 09:14 |
||
![]() |
||
|
ne znam vo koj kontekst ti e ova prasanje, no toa go primetiv stalno koga prasuvas>da dobivas "izbegnuvanje" na raboti sto ne se ednostavni i postavuvat mesto za spekulacija togas aj hipoteticko prasanje....... ako postojat bozja cuda....zs ne sprecuva ...???? |
||
![]() |
||
|
Прашњето не е избегнување, туку баш соодветен одговор. Не верувам во чуда што ми кажал овој или оној, или што се пишани во оваа или онаа книга, само затоа што некој ги пишал..
Верувам во чуда што лично сум ги доживеал... Ваљда и ти си веруваш себеси, доволно да веруваш дека ако си доживеал чудо, навистина било ЧУДО??? П.С. Конташ? А прашњето не ти го разбрав... |
||
![]() |
||
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
|
Ne vi e sveto voopsto. Kako tebe ne ti e sram da kazuvas deka Allahovite pratenici bile tolku golemi gresnici. Da ne te potsetuvam na site raboti koi gi pravele prorocite prikazani
vo biblijata na koi Bog im oprostil,a na Muhammeda ne saka.
![]() Nemozam da svatam zasto ste tolku napolneti so omraza prema
Allahoviot din, i do koga ke tropati nevistini vo koi 100 pati ve imam
fateno. Abe imate sreka sto sme slabi i nemokni ,inace site
ovde od forum ke pocnea da prifakaat ISLAM
![]() |
||
![]() |
||
|
ne ti e soodveten odgovor, da ne veruvam vo mene nema da postapam taka tuku slep ke go sledam toa sto tugji mi go implementirat vo umot..... sea ja tebe da te prasam A TI VERUVAS VO SEBE??? |
||
![]() |
||
|
darkdog....ova e makedonski forum ja ne razbiram srpski!!! ili prevedi ili najdi nase cudo..........
![]() Изменето од GUOL - 01.Февруари.2007 во 16:12 |
||
![]() |
||
|
posto darkdog flodira u kopipejst stajl....eve da me vidi adzija |
||
![]() |
||
|
Па нормално дека верувам тоа и ми беше целата поента... Инаку не би верувал во чуда... Се разбира, не слепа и наивна самодоверба...
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |