IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Kakov fotoaparat koristite|?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Kakov fotoaparat koristite|?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 12>
Автор
Порака Обратен редослед
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2006 во 05:05
Janus,
the way I see it, koga vece si go kupil magareto cuvaj si go. Edinstvena pricina da go sitnes e ako ti e tezok za nosenje i sakas nesto polesno i pomalo.
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2006 во 00:09
400kata me vlece radi samocisteckiot senzor, ama sitna e za moive rachinja. Poima nemam... Mozda sepak ke dozemam nesto stakla, pa da ne bide osamna 5-kata dodeka sobira prasina. LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2006 во 14:47
Dali se secavas na "Grlom u jagode" ?

Imase edna igra "Jablon" se vikase, ili ja preveduvaa kako "Nesto izmedju"
...

30ka mozebi? :))))
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 22:16
Mire, poznavajki se sebe, povtorno da zemam aparat sto sum go imal, NFW (no f**kin' way). Ako uopste ja otugjam 5-kata ke zemam nesto novo. Problemot e sto tolku se razgaliv so stabilizacija na slika i visoki iso, sto neznam sto ke mi bide enough, but not too much... Ke vidime.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2006 во 06:53
Janus, povtorno ce ides na 20ka, ili samo taka mi se cini? Smile
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2006 во 17:54
Janus, sega te razbiram sto velis i potpolno se slozuvam so tebe. Vo denesno vreme, koga digitalnata tehnikata se menuva so svetlinska brzina, da vlozis golemi pari vo DSLR i objektivi bez racionalno da gi koristis ne e mnogu razumno...bas vchera chitav izvonreden test za najnoviot EOS 400D, pa pomisliv deka e dobro da ti go posocham kako zamena za tvojot 5D.
Кон врв
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2006 во 12:37
Blasphemy!!!
LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2006 во 10:31
Zatko, pisav deka mislam deka mi e overkill, too much. Nemam vreme da slikam, taka mi stoi aparatot i fakja prasina. Zatoa i mislam eventualno da go sitnam i da zemam nesto poamatersko. Inaku 5-kata e top, bez komentar. Samo mene mi e kako formula 1 za gradska voznja.
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2006 во 00:34
Janus,zosto bi odel dve klasi podolu???,znaes deka i jas rabotam so istiot i bas sum zadovolen,me bunis!!Wink
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2006 во 23:39
Janus,

Dali mislis deka celiot sistem ti e premnogu ili samo teloto ili zumot? I vo koj aspekt mislis deka e premnogu?

Mislam deka bi bilo interesno za site da doznaat nesto poveke okolu toa bidejki ti verojatno imas najdobar DSLR sistem na sajtov i sekako deka ova sto go velis e osnovano na odredeno iskustvo so istiot.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2006 во 23:29
Ja imam canon 5d so 24-105L IS USM, i ispagja deka mi e overkill. Mozno e naskoro da zamine za edno dve klasi podolu...
Кон врв
bob4e Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2006
Локација: Macedonia
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bob4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2006 во 16:39
jas go imam ovaj
Praktica DPix 540Z ne e nesto ama slika
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 12:18
Mire pa toa i go rekov deka L objektivite se dosta skapi,zatoa gi spomnav SIGMITE EX serija,na primer 24- 70mm f2.8 vo Avstralija kosta negde okolu 700 dolari,sto pi bilo vo evra negde okolu 350,a kvalitetot veruvaj mi ne e daleku od L serijata na Canon,Canon ima prednost vo kvalitet na obrabotka,izdrzlivost,po tivko raboti zumot i dosta po brzo izostruva,no optikata e tuka nekade,
ZatkoThumbs Up
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 12:07
Originally posted by zatko zatko напиша:

Od moe licno iskustvo i dvata se na skalilo od 1-10 nekade3.5-4 poeni,ako sakas kvalitet odi na L serija od kanonovi objektivi,no se razbira dosta se skapi,solucija za dobar kvalitet a dosta poeftin ti e sigma EX serijata
ZatkoWink

Soglasen sum bez pogovor Zatko, no problemot e sto sega stanuva za sporedba pomedju 2 consumer grade produkti a ne profesionalni objektivi.
Po definicija, amaterite (onie koi ne ziveat od fotografija) se povece orientirani kon consumer i pro-sumer proizvodite, sto L objektivite ne se vo nikoj slucaj.
Voobicaeno, mojot odgovor na ovakvite predlozi (L-objetivi na primer) e deka jas "trosam pari" na fotografija, a ne "pravam pari" od nea Wink
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.