IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Спорт > Останати спортови
  Активни теми Активни теми RSS - Real Aikido
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Real Aikido

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
Автор
Порака Обратен редослед
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Статус: Офлајн
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2007 во 13:54

Ме интересира како се однесувате со материјалите кои ги имате за Аикидото , книги ,двд ја....Дали љубоморно ги чувате и не ги споделувате со никого или ги разменувате со други ? Дали имате своја библиотека/видеотека на оргинали  или  било што на кое ке наидете го копирате....

Кон врв
SURFAC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SURFAC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 23:10
Абе не сум тренирал за да знамConfused
Михаил Мојата чанта

чантата ми тежи точно еден тон
на неа ке зестане комотно и слон
ке се лизне и ќе шизне надвор кога роси
кај да најде еден билдер за да му ја носи.
Кон врв
zupan Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2006
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zupan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2006 во 23:26
aj vidi kako go racunaat pa kazi
REMY BONJASKY IS THE SHAMPION OF THE WORLD IN K-1
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zupan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2006 во 08:26

Abe glup eden ako ja predade borbata toa se racuna za nokaut

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zupan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2006 во 10:42
Originally posted by terec* terec* напиша:

Originally posted by Anarhist Anarhist напиша:

steta nema da sum tamu
a koj od popoznative ke bide, ili pak ke bidat nekoj borci aj da ne kazam B kategorija kako lazi.
fakt e deka dosega se samo bosanci i hrvato doagaat, kako isrbi i bugari, ali i od niv nikogas najdobrite
ja gledase "borba na gladiatori"
ADNAN BUHARAJLIJA VS DEJAN MITROVSKI(URKO) za 41sec(mislam deka bese) ja zvrsi borbata....majstor
neznam koj ke doaagat(pa koj i da se se spremame za niv)ama steta majstorot nema da se natprevaruva:(
neznam mislam deka ke ima i light,full,semi i bitrebalo da ima i low kick
drugo neznam.
i koga ke ja slusnes"eye of the tiger" togas iskaca eden od podbrite borci(od mk) i mislam deka taa borba moze da se racuna za pobedena;)
izvini vaka be terec ama ne bese za 41 sec tuku za 36 sec u nokaut
Кон врв
Anarhist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 14.Ноември.2006
Локација: Vinica
Поени: 471
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarhist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2006 во 19:21
steta nema da sum tamu
a koj od popoznative ke bide, ili pak ke bidat nekoj borci aj da ne kazam B kategorija kako lazi.
fakt e deka dosega se samo bosanci i hrvato doagaat, kako isrbi i bugari, ali i od niv nikogas najdobrite
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarhist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2006 во 18:59
Koga e toa pottocno, skoro doagam u Makedonija i obavezno bi go gledal?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarhist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2006 во 16:59
Aj nema veze - batali.
Trenirav na vremeto po nesto, a sega samo gledam i uzivam vo boreckite vestini.
Dosta bese, sega onaka cat pat rekreativno, za razonoda
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarhist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2006 во 16:07
Ne zboram za Ultimate Fight kako zbor, tuku zboram bas za souto Ultimate Fight koe se dava na TV.
Ultimate Fight e stara disciplina - t.e. ne e ni disciplina, neznam kako da go narecam, no vo momentov e sostaven dek od Osmoagolnikot i e sou vo koe se naogaat novi borci.
Proveruvam i zboram, a ti ?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarhist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2006 во 00:30
Ne e osmoagolnikot nisto poslab od K1 i pride, tuku e daleku poatraktiven i podinamicen.
Ne sum jas od Mars i znam i za Krokap i za Filipovic ( edno isto) i za se, nitu pak e golema rabota sto sum vo USA.
Mislam deka mozes da go gledas na TV4 ili Kablovska, i ke vidis, a Ultimate Fight e sostaven del od Osmoagolnikot, proveri pa komentiraj.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarhist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2006 во 20:56
Momentalno sum vo USA i go gledam sekoj den.
Se vika OSMOAGOLNIK, a Ultimate Fight e sostaven del od toa. t.e. Ultimate Fight e TV shou preku cie takmicenje neafirmirani boraci preku sistem na eliminacija se borat da stanat del od toj Osmoagolnik i dobivaat kako nagrada 100 000 $ i ednogodisno sponzorstvo.
Inace vo Osmoagolnikot se natprevaruvaat luge koi se podolgo vreme vo ovoj sport i del od najdobrite od Ultimate Fight.
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2006 во 20:06
Originally posted by terec* terec* напиша:

delfince

"HE ПОСТОЈАТ ПОДОБРА И ПОЛОША ВЕШТИНА , ПОСТОЈАТ САМО ПОДОБАР И ПОЛОШ МАЈСТОР"

zapamti
mora da ima najdobar i najdobrata vestina sto ja trniral najdobriot......

ок ,ако ти така викаш Smile

јас сепак останувам на старата мудрост :)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarhist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2006 во 19:58
Na toj sto ima moznost vi sovetuvam da gledate OKTAGON  - americko fajtersko sou vo nesto kao kafez - osmoagolnik.
Tamu nema mrcini i nepodvizni koj cekaat 3 rundi so eden udar da pobedat.
Tamu se primenuvaat najrazlicni vestini i splet od istite - aikido, jui-jicu, borenje, karate, boks.
Mozda malce izgleda krvnicki no stvarnosta e takva - edno od porealnite shoua i borbi.
Probajte da najdete i prijatna zabava, a ako imate mislenje i veke ste go gledale ova, togas slobodno pisete.
Pozdrav
Кон врв
ikoman Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 20.Септември.2006
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ikoman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2006 во 14:03
Zdravo na site. Aikidoto ne priznava borba poradi toa sto sekoja borba koja e sportska ima pravila.Vo ultimet ne smees da mu izvadis oko na protivnikot, ne smees da koristis udari vo odredeni mesta, pa taka sto nema vrska so realna borba. Zatoa aikidoto e vestina, ne e sport.Vo realna borba ako treba se koristtat site raspolozivi tehniki, a samo onoj koj ne vezbal aikido ili nemal dobar ucitel ne go znae toa. No, sepak najgolem pobednik e onoj koj ke ja spreci borbata, a ne da ja provocira.
Pozdrav do site ljubiteli na aikido 

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.