![]() |
|
Оскари 2014-та година |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |
Schatzii7 ![]() Сениор ![]() ![]() Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
CNN случајно откри кој ќе го добие оскарот за најдобар актер
Еден од гледачите забележал дека на плочката што ја покажале пред камерите стоело изгравирано името на Леонардо ди Каприо и тоа го споделил на својот Твитер профил. Доволно за да се крене голема фама, со оглед на тоа што тој досега го нема ниту еднаш добиено Оскарот. Но, за кратко од CNN дале објаснување дека тие ги изработуваат сите плочки со можните добитници за веднаш на самата церемонија да бидат ставени на статуетката. Инаку гласањето трае до 25. февруари, така што не може ниту да се знае претходно. Дали навистина ова може да биде некаква најава за долгоочекуваниот оскар на Леонардо останува да видиме на 2 март, за кога е закажано официјалното доделување. |
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Го изгледав синоќа "12 Years a Slave". Не да ми се допадна, ме воодушеви. Жесток филм, со силна приказна, заслужува Оскар според мои критериуми. Некои сцени не можев ни да ги гледам, иако на филм де, ама ме расплача филмот. Одличен! ![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Направив напор, го изгледав и Волкот... ![]() Scorsese направил добар филм, ама има тој и подобри. “Money is the best drug, money makes you a better person...“. Да бе. На моменти има обиди измамникот да се претстави во малку по симпатично светло, мене баш и не ме допре. Не сум нешто посебно воодушевена, not my kind of a movie... Плус 3 саата, а можел да се скоцка и во два. |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
А да ги напишевме номинациите тука,мислам ако се некаде објавени по категории?
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
На претходната страна ![]() |
|
![]() |
|
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Blue Jasmine и 12 years a slave
![]() American Hustle повеќе ми личи на летно хитче, а мислам дека е време Лео да здипли едно Оскарче...Јадниот остаре без да добие оскар, а кај и да е, и манИкенките веќе нема да го играат доколку нема еден златен дечко до него ![]() |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Е не видов ![]() Мислам дека Ди Каприо ќе добие оскар за главна машка,додека Капетан Филипс за најдобар филм. |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
12 years a slave
Овај филм е добар?
Бидејќи барам филм за ноќеска,вреди да се гледа или не? Само да не е некоја жалопојка љубовна,све друго е прифатливо ![]() |
|
|
![]() |
|
Да го гледаш, вреди! ![]() Еве мое мислење за него:
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Ок,еве го најдов,па нека се наполни малку плеерот
![]() Некој линк да не сака?
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
ФОТО: Кој ги доби еминентните награди Оскар?Оскарот за најдобар филм го доби филмот „12 години ропство“, „Гравитација“ освои најмногу Оскари победувајќи во седум категории, а најдобри актери се Кејт Бланшет и Метју Меконахи.Драмата за ропството „12 години ропство“ е прогласена за најдобар филм на доделувањето на 86-те награди на Американската академија и истовремено на Лупити Нионго и донесе Оскар за најдобра споредна женска улога, како и награда за најдобро адаптирано сценарио на Џон Ридли. Режисер на филмот е Стив Меквин. Оскар за најдобра машка улога доби Метју Меконахи за улогата во филмот „Бизнис клуб Далас“ додека неговиот колега од филмот, Џаред Лето доби Оскар за најдобра споредна улога. За најдобра актерка прогласена е Кејт Бланшет за улогата во „Несреќна Џасмин“, филм во режија на Вуди Ален. Оскар за најдобра режија доби Алфонсо Куарон за филмот „Гравитација“. Оскар за најдобар филм вон англиско говорно подрачје доби „Голема убавина“, во режија на Паоло Сорентино. Најдобар анимиран филм е прогласен „Замрзнатото кралство“. Оскар за најдобро оригинално сценарио доби филмот „Таа“. |
|
|
![]() |
|
Не ги гледав Оскарите, по она што читам, неколку мои фаворити ги добиле главните награди. Просто не ми се верува, двата најголеми кандидати да не добијат ниеден Оскар. ![]() Најдобар филм 12 Years a Slave Најдобра актерка Кејт Бланшет – Blue Jasmine Најдобар Анимиран филм Frozen Најдобро оригинално сценарио Спајк Џоунс – Her Најдобро адаптирано сценарио Џон Ридли – 12 Years a Slave Најдобар странски филм The Great Beauty (Италија) Најдобра песна “Let It Go” – Frozen Овие според мене си ги заслужија Оскарите. ![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
И ја промаршив тотално
![]() Изгледа слабо разбирам филмови според ова хмммммм
![]() |
|
|
![]() |
|
За вкусовите нели не се расправа. А мене Оскарите одамна не ми се мерило за квалитетот на еден филм. Чекам коментар од Пантер, одамна го нема на темава. ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |