IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Градови во Македонија
  Активни теми Активни теми RSS - ИДИВИДИ АЛБУМ СО СТАРИ СЛИКИ ОД МКД-ГРАДОВИ..
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ИДИВИДИ АЛБУМ СО СТАРИ СЛИКИ ОД МКД-ГРАДОВИ..

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 35>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 07:16
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 11:34
Originally posted by емил емил напиша:

Е ај да видам дали некој (посебно од помладиве) знае како се вика платново што в раце го држи старецов? :)
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 11:57
Тоа е персииско черџе (черга ) кое се закачува на ѕидот како украс 
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 12:13

Таписеријахи, хи...
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 12:17
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Таписеријахи, хи...

има си  посебно име ама не ми текнува сега кубење косаиако ми е на врвот на јазикот размислување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 18:47

... персииско черџе (черга ) ...
Таписеријахи, хи...

има си  посебно име ама не ми текнува сега кубење косаиако ми е на врвот на јазикот размислување

Ај, да не си ја искубе цела коса Емилчо намигнување ...
тоа парче платно кое се закачува на ѕид се вика: „Кавиорсреќа

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 18:52
Не е платно тоа . Баш си е како  јамболија како од оние што нашиве баби го имат закитено на ѕидивите во спалната соба оти им е било чеиз од нивните баби ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2014 во 10:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2014 во 10:31
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2014 во 12:25
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Ај, да не си ја искубе цела коса Емилчо намигнување ...
тоа парче платно кое се закачува на ѕид се вика: „Кавиорсреќа

Јас искрено никаде го немам сретнатно овој збор. Дури ни на интернетсреќа
Инаку баба ми на времето пред многу години правела слични на ова работи кои уште ги имам на еден така позапуштен таван. Едните се баш како јамболија т.е онака со реси, со конци, не знам како да се искажам, а другите рамни баш како ова "чергичево" на емил. Она бидејќи не беше македонка си ги нарекуваше таписерии. Затоа и се позезав со емил. Инаку зборот е повеќе србизам, така да не е тој што мислеше емилголема насмевка
Емил јамболија е ова. И никаде немам сретнато мазна јамболија

Инаку, најдов една стара слика. Тука лево во една од куќите (нема да кажам точно каде) живееле баба ми и дедо ми со фамилијата и неговиот татко.голема насмевка

Скопје порано беше поубаво!

Being RICH

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2014 во 18:38
Темава е за стари слики, ама не е на одмет да уфрлиме и по нешто за некое старо зборче.

Јас искрено никаде го немам сретнатно овој збор. Дури ни на интернетсреќа ... Инаку зборот е повеќе србизам...

Ниту јас не знам чиј е тој збор кавиор, но во никој случај не е србизам. Претпоставувам дека можеби има некое ориентално потекло (турско, арапско ...?!?!?!)
До пред едно 40-45 години го имаше (ај да не претерам) во речиси секоја куќа. Денес сеуште чувам еден кавиор кој ми е подарок од еден мој колега од Јордан.
Тоа не е ниту чергиче, ниту јамболија (иако има реси по ободот, како на сликата погоре), туку е едно фино, меко, нежно платно кое кога поминуваш со рака преку него, имаш чувство како да допираш кадифе (или сомот). А како се прави можете да видите од клипчево:

Р.Ѕ. Сакав да ставам ретка стара слика од Велес, ама ова досега ми се нема случено да неможам да ја пастирам! Ми кажува: „Request object error 'ASP0104 : 80004005'. “
Претпоставувам дека треба да се смени во друг формат, ама сега немам време да испитувам!
Останува за некоја друга прилика.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2014 во 19:09
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Темава е за стари слики, ама не е на одмет да уфрлиме и по нешто за некое старо зборче.

Јас искрено никаде го немам сретнатно овој збор. Дури ни на интернетсреќа ... Инаку зборот е повеќе србизам...

Ниту јас не знам чиј е тој збор кавиор, но во никој случај не е србизам. Претпоставувам дека можеби има некое ориентално потекло (турско, арапско ...?!?!?!)
До пред едно 40-45 години го имаше (ај да не претерам) во речиси секоја куќа. Денес сеуште чувам еден кавиор кој ми е подарок од еден мој колега од Јордан.
Тоа не е ниту чергиче, ниту јамболија (иако има реси по ободот, како на сликата погоре), туку е едно фино, меко, нежно платно кое кога поминуваш со рака преку него, имаш чувство како да допираш кадифе (или сомот). А како се прави можете да видите од клипчево:

Р.Ѕ. Сакав да ставам ретка стара слика од Велес, ама ова досега ми се нема случено да неможам да ја пастирам! Ми кажува: „Request object error 'ASP0104 : 80004005'. “
Претпоставувам дека треба да се смени во друг формат, ама сега немам време да испитувам!
Останува за некоја друга прилика.

Не си ме разбрал, за зборот таписерија кажав дека е повеќе србизам.
Цитирај Она бидејќи не беше македонка си ги нарекуваше таписерии. Затоа и се позезав со емил. Инаку зборот е повеќе србизам, така да не е тој што мислеше емилголема насмевка
Инаку знам дека во Албанија исто така ги викаа тие исти парчиња, па пологично ми беше тој збор (таписерија) да е од таму, а не од Србија. Ама во секој случај србите го користат зборот.
Прати ми линк од сликата, може ќе ја средамсреќа

Изменето од evangeline - 13.Јануари.2014 во 19:15

Being RICH

Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2014 во 15:09
http://i163.photobucket.com/albums/t294/dewrob/KOLAZ1.jpg
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2014 во 15:10
http://www.divianarts.com/wp-content/uploads/2011/12/Image-4.jpg
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 35>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.