![]() |
|
Срцето или разумот..??? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 41> |
Автор | ||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ubavoto kazano e bull...ubavoto doziveano evistinskoto
|
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Нема ИЛИ. Разумот ми има моќ само на влада во сенка. ![]() Изменето од Анастеа - 20.Март.2014 во 17:42 |
||
![]() |
||
Kastro ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
|
Razumot.
|
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
Охоооо...
![]() |
||
![]() |
||
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13965 |
|
,,,razumno srce ili srcev razum,,,
Изменето од pajser - 20.Март.2014 во 11:56 |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
![]() |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Во срцето е разумот, доколку има здраво срце
![]() |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Полека, не сакајќи, поведени од дискусијата... излеговме надвор од темата. Ако сакаш да продолжиш понатаму во овој правец, тогаш префрли се на некоја друга тема или отвори нова на Филозофија или Религија. Ако не, тогаш може да застанеме тука. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
|
Најпрвин треба да се каже за кого се борат,кого да придобијат. Секој од нив (духот и станата)сака да ја задржи својата позиција на битен фактор во човековот постоење и истото го реализираат со придобивање на човечки души,бидејќи истите не би постоеле ако нема никој кој ги подржува.
Имаме сосема сспротиставени ,да не кажам црно-бели гледишта, Според тебе,ако разумот е алатка на срцето разбирам дека ти е неопходен за правилно обликување на душата до слика на Човек,тој процес нема крај. Ниту во овој ниту во другиот живот ќе можеш да довршиш,ако со тоа се лажеш дека барем малку допринесуваш во колективната свет,повторно имаш процес кој нема крај.Добиваш само колективно зголемување на шаховската табла,бидејќи колку бели полиња се појавуваат исто толку црни,борбата станува пожестока. А со самото тоа, многу потешко е на човек да му се уочи дека завземената страна само ја разгорува бобата за идните генерации. ![]() Ако веќе станаа затвореници.. прашањето е како и кој ги затвори,со што ги излажа или каде згрешија? Можеби приказната за Исус,го крие одговорот. ![]() |
||
![]() |
||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
|
Nishto ne me tera,nitu srce nitu razum,bezumen sum... ![]() |
||
![]() |
||
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
|
ништо без бабите...
![]() |
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Hahaha, ete, se gleda deka ja nemam chepnato. Ja imam biblijata doma, ednas baba mi mi ja dade i ostana kaj mene. Nebitno toa, bas ke chepnam i ke se obidam da go najdam toj del.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Извини за непотполното посочување на "Искушувањето на Исуса". Посочениот дел е назначен како такво поглавие во првите страници на Евангелијата според Матеја и Лука напишани во Новиот Завет (Библијата), па можеш веднаш да го најдеш и да го прочиташ бидејќи не е подолг од полoвина страничка. Тоа можеш да го сториш за 5 минути во било која книжарница без да ја купиш Библијата. ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Ti blagodaram na odvoenoto vreme za da mi odgovoris. Jas bev do nekoj stepen zbuneta sto e sto. Nekogas mi se chini deka pravime isti muabeti no mislime deka se razlicni zatoa sto upotrebuvame razlicen vokabular. Zatoa i postaviv prasanja za da seto toa ubavo se izdefinira. Dokolku ne si go razbirame megusebnoto znacenje na zborovite diskusijata odi vo dupka. Nisto. A za knigata ke se obidam da ja najdam, samo ne znam kade. Ke se rasprasam.
Изменето од ekszi88 - 10.Април.2013 во 17:17 |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 41> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |