IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Во еден совршен свет
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Во еден совршен свет

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 14:36
Originally posted by IQ IQ напиша:

samo ke si napravie da vi bide sovrsen

А кога еден ден ќе мораме да излеземе надвор од тој фиктивен розов свет? Исто како некој којшто со години бил во темница наеднаш да го изнесеш на силна светлина.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 17:08
U svetu postoji jedno carstvo
u njemu caruje drugarstvo

U njemu je sve lepo
u njemu je sve nezno
u njemu se svet raduje
(2x)

Tamo su kuce od cokolade
prozori su od marmelade
tamo svako radi ono sta hoce
tamo raste svako voce
pa, pa tinki - minki
gushkanjeeeee
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 17:29
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

U svetu postoji jedno carstvo
u njemu caruje drugarstvo

U njemu je sve lepo
u njemu je sve nezno
u njemu se svet raduje
(2x)

Tamo su kuce od cokolade
prozori su od marmelade
tamo svako radi ono sta hoce
tamo raste svako voce
pa, pa tinki - minki
gushkanjeeeee

А бе, антони, како можеш да цитираш вакви стихови, а на друг пост да преперираш пиштоли и сила пред интелект!? Ај изјасни се веќе еднаш која страна ја застапуваш!
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 17:30
Ova ovde sum jas od vnatre-
ona tamu e kako do dozivuvam
svetot odnadvor
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 17:41
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

Ova ovde sum jas od vnatre-
ona tamu e kako do dozivuvam
svetot odnadvor

Едно е да доживуваш нешто - друго да оправдуваш. Се надевам дека само го доживуваш...
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2011 во 03:56
Мојот совршен свет? Вечерва ваков би сакала да биде...

"Вечерата се крчка, а сите нетрпеливи чекаме да вечераме. Смеата ја исполнува цела куќа, крцка огнот во каминот. Јас сум во прегратките на татко ми, брат ми пушта музика, а мајка ми кажува некои си досетки."

Но во мене има само црна дупка, а сето ова е само слика на платно расечена со нож зад која црнината со своите заби ме соџвака и проголта... ондак, ова нема никогаш да биде мојот совршен свет, но среќа имам сеуште опции... па со моливче од џебот ќе си нацртам фенер ... можеби ќе  најдам нешто попатно кое ќе ме однесе од нешто друго..и така постепено ќе си изградам нешто убаво, нешто прекрасно за мене.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2012 во 00:02
Во мојот совршен свет... јас сум нормална личност без оние епизоди низ кои што поминувам постојано и ме прават крајно неупотребливо створење.изнервираност
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2012 во 04:01
за мене совршен свет би бил оној каде човекот би немал способност да размислува со развиена свест, и ќе живее по онакви системи по кои живеат животните и ќе нема многу проблеми кои потекнуваат најпрво од човечкиот болен ум
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2012 во 18:55
Originally posted by Vicko Vicko напиша:

Каков би бил вашиот СОВРШЕН СВЕТ

Ако е совршен, би ми бил досаден... веројатно. зевање

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2012 во 18:59
...нели совршенство не постоешехи, хи...
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2012 во 20:25
совршен свет би бил оној свет без игноранција
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2012 во 01:45
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

...нели совршенство не постоешехи, хи...

Токму така, затоа дискутирањето за него е само академска фискултура. намигнување
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2012 во 08:27
ete sovrshen odgovorнамигнување
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2012 во 17:01
Во светот на совршенство ке има совршени критериуми,секој несовршен пристап ке доведи до неуспех на поединецот а со тоа и фрустрација кон неговиот пат за успех, што значи ке се створи повторно група одметници кој ке го зезнат совршенството и сите ке си ебат-матер шо би рекле народски...
Томас Мор e опаснo да се чита во време на Индо-Турски серии.   

Изменето од Alekxandar - 02.Октомври.2012 во 17:01
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.