IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Форум & реалност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Форум & реалност

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 53>
Автор
Порака
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2012 во 14:09
Хмм..а некој застанал позади сликарот,па го нема на "онаа" сликаразмислување

На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2012 во 14:14
denes neznam za slikarot ..niti pak za slikata....denes sum ramkata...не знам
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Pica pica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2010
Поени: 1488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2012 во 14:35
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Originally posted by Pica pica Pica pica напиша:

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

.... slikarot se "obiduva" da se sokrie, za da se otkriva...намигнувањеголемо гушкање

Играте жмурка?

Сликата ги затвори ги очите,да се сокрие сликарот и почнува да бара.
Кој го најде ќе рече (ене го сликарот,пу сликар),после тој жмури,а сликата се крие.

Toa e sigurno tvojata realnost.... pika....голема насмевка za da se krie....bara... i progolta...голема насмевка

Nishto Posebno, tuku EDNO
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2012 во 20:11
irealnosta ponekogash e ...ostvarliva!голема насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13970
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2012 во 20:32
Originally posted by brza brza напиша:

irealnosta ponekogash e ...ostvarliva!голема насмевка
,,,

....ostvarliva ,,,,,i edinstveno realistichna,,,,,тага,,,,да

Изменето од pajser - 06.Мај.2012 во 20:33
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2012 во 09:27
Realnosta... molchi-nishto ne kazhuva...не кажувај никому vo tishina poubavo raskazhuva...намигнување
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2012 во 09:48
,,,,,,,,najubavite zborovi se proizlezeni od tishinata,,,,,намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2012 во 11:04
Најубава тишина ќе произлезе
од неубави,гласни,одвратни,грди....ЗОБРОВИ
толку гласни,што ушите ќе ви оглуват.

Ако постојат такви зборови за Вас,
далеку сте од тишината.

Изменето од Pica pica - 07.Мај.2012 во 11:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2012 во 12:15
,,,,,,,,ZOBROVI,,,e povrshen obred vo realnata tishina na iracionalnata misla i pochetok na zamajuvanjeto,,,,neznaenjeto za tishinata,,,e samo zamka,,,i pochetok na bezumnosta,,,,,za onoj shto neznae da ja slushne tishinata,,,zaglaven vo sopstveniot haos na nepostoechki zborovi,,,,,намигнување

Изменето од pajser - 07.Мај.2012 во 12:16
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2012 во 12:47
...Sakam da kazham...(ovoj pat ovde)iako sekogash si e...голема насмевканамигнување-potpolno se soglasuvam so Pajser zatoa shto tishinata  i predhodi ne samo na ubavite zborovi, tuku i na grdite...Nitu tie kje postojat bez tishinata... Taa e vo NAS! A mozocheto "ima" rabota da gi procenuva-vakvi i onakvi...
Mozhe zvuchi grdo ama realno e!среќа

Ili si svesen za "nea" ili ne! - bez razlika na zborovite. Ne e voopshto daleku-Nam samo taka ni se pristotruva...realnosta deнамигнување

Изменето од viktorija123 - 07.Мај.2012 во 12:49
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2012 во 17:21
Originally posted by pajser pajser напиша:

,,,,,,,,ZOBROVI,,,e povrshen obred vo realnata tishina na iracionalnata misla i pochetok na zamajuvanjeto,,,,neznaenjeto za tishinata,,,e samo zamka,,,i pochetok na bezumnosta,,,,,za onoj shto neznae da ja slushne tishinata,,,zaglaven vo sopstveniot haos na nepostoechki zborovi,,,,,намигнување

Едно е да слушаш,а друго е да збориш,ЗБОРОВИ.
Кога реков дека од најгрди зборови ќе произлезе најубавата тишина,се мисли зборови кои ги слушаш од безумници.
Ако истраеш во слушањето без ти да се избезумиш,ќе дојдеш до најубавата тишина.
А тогаш нема знаеш или незнаеш што е тишина,тогаш ти си тишината .

Но,ако никогаш не си ја слушнал галамата,како ќе знаеш што е тишина?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2012 во 17:41
Originally posted by Pica pica Pica pica напиша:

Едно е да слушаш,а друго е да збориш,ЗБОРОВИ.
Кога реков дека од најгрди зборови ќе произлезе најубавата тишина,се мисли зборови кои ги слушаш од безумници.
Ако истраеш во слушањето без ти да се избезумиш,ќе дојдеш до најубавата тишина.
А тогаш нема знаеш или незнаеш што е тишина,тогаш ти си тишината .

Но,ако никогаш не си ја слушнал галамата,како ќе знаеш што е тишина?

,,,,,,,zborovi se zborovi,,,tie se edni,,,vtori slushash ,,,treti   zborish,,,,po koj osnov gi delish ,,,tochno se determinirani,,,,
 ,,,,,,,bezumnici,,,koj si ti da sudish za nekogo,,,,ima drug sudija za toa,,,,a i nikoj ne mozhe da e vo tvojata siva masa pa da znae shto ti si mislel,,,minato svrsheno vreme,,,
 ,,,,,sum se iznaslushal galama ,,,kolku shto ti nemozhesh ni vo tvojot imaginaren svet da ja soberesh i ne se izbezumiv,a i tishinata e edna , i edinstvena ,,,i nema znaesh neznaesh ,,,ili umeesh da ja chuesh ili ne ,,,,,tvoja rabota,,,,,

,,,, nema potreba od slushanje galama ,,,taa se gleda ,,a ne se slusha,,,,,

,,,ako ti e potrebna galamata da ja slushnesh za da ja razberesh tishinata ,,,togash seushte ,,ti ostanuva dolg pat ,,,da galamata ja gledash ,,a tishinata slushah,,,,намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2012 во 18:32

,,,,,,,zborovi se zborovi,,,tie se edni,,,vtori slushash ,,,treti   zborish,,,,po koj osnov gi delish ,,,tochno se determinirani,,,,
,,,,,,,bezumnici,,,koj si ti da sudish za nekogo,,,,ima drug sudija za toa,,,,a i nikoj ne mozhe da e vo tvojata siva masa pa da znae shto ti si mislel,,,minato svrsheno vreme,,,
,,,,,sum se iznaslushal galama ,,,kolku shto ti nemozhesh ni vo tvojot imaginaren svet da ja soberesh i ne se izbezumiv,a i tishinata e edna , i edinstvena ,,,i nema znaesh neznaesh ,,,ili umeesh da ja chuesh ili ne ,,,,,tvoja rabota,,,,,

,,,, nema potreba od slushanje galama ,,,taa se gleda ,,a ne se slusha,,,,,

,,,ako ti e potrebna galamata da ja slushnesh za da ja razberesh tishinata ,,,togash seushte ,,ti ostanuva dolg pat ,,,da galamata ja gledash ,,a tishinata slushah,,,,намигнување

Не постои "сум" во тишината,ако за тебе сеуште постои "сум" ќе постои и судија и џелад.

Патот е за оние кој чекорат(сум,јас),но не и за оние кој умреле.

Оди "умри" ако сакаш да видиш што е тишина.

А до тогаш ......

neznaenjeto za tishinata,,,e samo zamka,,,i pochetok na bezumnosta,,,,,
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2012 во 19:02
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.