![]() |
|
Стравот предност или не? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 19> |
Автор | |
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Toa e TOA. I toa e razlikata megju uspeshnite i neuspeshnite luge, megju onie koi "postojano gi prati srekja" i onie koi "postojano gi bie maler", megju onie koi vodat i onie koi sledat... Toa e aktivno zhiveenje za razlika od reaktivnoto. Vprochem toa e prakticiranje na chovekovata sloboda vo nejziniot poln kapacitet. Bidejkji sloboda ne postoi ako se zhivee vo strav ili od strav. Изменето од Messenger - 23.Декември.2011 во 14:24 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Stravot sam po sebe prestavuva zandana...barem takva e vizuelnata zamisla vo mojata glava
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Tokmu taka !
Toa e virtuelna zandana koja bila odamna mnogu uspeshno koristena. Duri i religiite ja upotrebuvale za kontroliranje na masite velejkji im na lugjeto deka "treba da se plashat od boga". ![]() Onoa shto mozhe da se postigne so strav ne mozhe nikogash da se stori so um i razum. A toa e zatoa shto stravot sekoj go razbira, a mudrosta samo nekolkumina. ![]() Изменето од Messenger - 23.Декември.2011 во 14:31 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13975 |
........da prednost i toa kakva .,... isto kako i bolkata........preku potreben samosebezashtiten mehanizam na odnesuvanje ., vo odredeni nedobronamerni sostojbi koga individuata ke se najde
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
E momentalno cekam cudo da mi se sluci zatoa sto ovie nekolku raboti ne mozam da gi istrpam. Mi e maka.. ova e strav koj me butka vo bezvolie za zivot. Nemam sila da guknam sto mi se slucuva vo dusava momentalno..
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Јас полека ,но сигурно се ослободувам од стегите на стравот и многу подобро се чувствувам ваква каква што сум сега.
На стравот најголемиот мој блокатор,сега можам послободно да му погледнам во очи... |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Ljubovta pobeduva bukvalno SE!
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
се плашам кога нешто мислам дека може да успее дека нема да има баш резултат каков што сакам...
![]() |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Zhivotot e takov kakov shto E! A ne kakov bi sakale da e - ne sekogash i ako se sfati ova NO problemos!
![]() |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
Стравот е емоција која се раѓа од неизвесноста во соочувањето со непознатото... страв да не се биде повреден.
Како таков тој е непотребен бидејќи е само последица од имагинарното несакано очекување од незнаеното и непознатото. Оноа што е потребно е знаењето, осознавањето и претпазливоста. |
|
|
|
![]() |
|
abnormalen ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Bestrashni se samo budalite.
|
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
![]() |
|
Bestrashie i ljubov.. ama eden dva tri pati da ne zaaka asalno od zemja ke kidne i ljubovta sto bila tuka nekade i najmaliot zrak ke se prestori vo mrak
![]() |
|
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Не...
а пошто само "не" е нешто во стил... ебати коментарот од еден збор... еве поздрав до сите безстрашни форумџии... со мислата... мечка страв, мене не страв... бар на форум... |
|
![]() |
|
kladence ![]() Група ![]() Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Kaj mene stravot od neuspeh e pogolem od moite emotivni potrebi
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |