![]() |
|
LAW OF ATTRACTION |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 345 |
Автор | |
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mislam deka saka da kazhe deka toa e Bozhji zakon koj nie go prepoznavame kako kvanten zakon povrzam so energijata.
Nam Bog ne sozdal so slobodna volja i nie mozheme da posakame i da kreirame s'e shto ni e po volja. Neka bidam popraven od Panini ako greshno go tolkuvam. Изменето од Messenger - 06.Септември.2011 во 16:55 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Според тебе, ако добро те сфатив, ова нема никаква врска со Бог, туку исклучиво е квантен закон и е поврзан со енергија... |
|
![]() |
|
Panini ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Da pa zatoa sto mnogu lugje posakuvaat isti raboti, ama ne site dovolno silno i iskreno ja nasocuvaat energija za da se ostavarat nesta, toa e kvanten zakon, sto e ednakov na bog - moli se od se srce, poctuvaj bidi iskren i cesen vo branjata i dobij...
A filmot ili knigata spored koja sto e sniman, e malce fantaziono-iluziski napraven, da privlece vnimanie, u USA stil.. Ama ako sakas da vistina nesto misteriozno doznaes, ti preporacuvam da go gledas filmot, ako ne si go veke bil gledal > Sex the secret gate to Eden od 2006... Inaku terminot za sexot e samo metafora tuka, nema mnogu konekcija so sexot sto nie go znaeme... |
|
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
|
![]() |
|
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Законот за атракција е една нова метафизичка мисла и верување дека "сакам привлекува сакам", односно дека позитивни мисли резултираат во позитивни физички настани и појави и обратно, негативни мисли носат негативни физички резултати. Според Законот за атракција , фразата "Потребни ми се повеќе пари" резултира во физичка стварност на потреба од пари. Доколку индивидуата сака да го смени тоа, треба да ги фокусира своите мисли на целта (како да има повеќе пари), а не на проблемот (потреба од повеќе пари). Ова може да биде во форма на фрази како што се "Имам пари колку што треба" или "Јас имам работа која се плаќа многу добро".
Старата поговорка "Какви ти се мислите, таков ти е животот" Има еден филм "The Secret" кој ме доведе до оваа идеја, каде се објаснува како човек треба да се фокусира на мислата и како универзумот ќе ги намести коцките, за тоа на што е човек фокусиран мисловно и емотивно, реално да се случи. Наводно, буквално паѓа од небо. Искрено, пробав да функционирам на тој начин и за некои ствари успеа ![]() Изменето од pHp - 06.Септември.2011 во 12:28 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |