IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - LAW OF ATTRACTION
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

LAW OF ATTRACTION

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2011 во 16:44
Mislam deka saka da kazhe deka toa e Bozhji zakon koj nie go prepoznavame kako kvanten zakon povrzam so energijata.

Nam Bog ne sozdal so slobodna volja i nie mozheme da posakame i da kreirame s'e shto ni e po volja.

Neka bidam popraven od Panini ako greshno go tolkuvam.

Изменето од Messenger - 06.Септември.2011 во 16:55
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2011 во 12:50
Originally posted by Panini Panini напиша:

Da pa zatoa sto mnogu lugje posakuvaat isti raboti, ama ne site dovolno silno i iskreno ja nasocuvaat energija za da se ostavarat nesta, toa e kvanten zakon, sto e ednakov na bog - moli se od se srce, poctuvaj bidi iskren i cesen vo branjata i dobij...

Според тебе, ако добро те сфатив, ова нема никаква врска со Бог, туку исклучиво е квантен закон и е поврзан со енергија...
Кон врв
Panini Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2009
Поени: 222
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Panini Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2011 во 12:47
Da pa zatoa sto mnogu lugje posakuvaat isti raboti, ama ne site dovolno silno i iskreno ja nasocuvaat energija za da se ostavarat nesta, toa e kvanten zakon, sto e ednakov na bog - moli se od se srce, poctuvaj bidi iskren i cesen vo branjata i dobij...

A filmot ili knigata spored koja sto e sniman, e malce fantaziono-iluziski napraven, da privlece vnimanie, u USA stil..
Ama ako sakas da vistina nesto misteriozno doznaes, ti preporacuvam da go gledas filmot, ako ne si go veke bil gledal > Sex the secret gate to Eden od 2006... Inaku terminot za sexot e samo metafora tuka, nema mnogu konekcija so sexot sto nie go znaeme...
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2011 во 12:26
Законот за атракција е една нова метафизичка мисла и верување дека "сакам привлекува сакам", односно дека позитивни мисли резултираат во позитивни физички настани и појави и обратно, негативни мисли носат негативни физички резултати. Според Законот за атракција , фразата "Потребни ми се повеќе пари" резултира во физичка стварност на потреба од пари. Доколку индивидуата сака да го смени тоа, треба да ги фокусира своите мисли на целта (како да има повеќе пари), а не на проблемот (потреба од повеќе пари). Ова може да биде во форма на фрази како што се "Имам пари колку што треба" или "Јас имам работа која се плаќа многу добро".

Старата поговорка "Какви ти се мислите, таков ти е животот"

Има еден филм "The Secret" кој ме доведе до оваа идеја, каде се објаснува како човек треба да се фокусира на мислата и како универзумот ќе ги намести коцките, за тоа на што е човек фокусиран мисловно и емотивно, реално да се случи. Наводно, буквално паѓа од небо. Искрено, пробав да функционирам на тој начин и за некои ствари успеа . За други пак не....

Изменето од pHp - 06.Септември.2011 во 12:28
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.