![]() |
|
Уапсен Љубе Бошковски |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 15> |
Автор | |||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Македон барем ти не правеше овакви малверзации... Сто проценти свесно намерно ја вадиш од контекст ! Јас да ти појаснам...немој да кажеш дека не ти треба дообјаснување. -Исто како Никола Груевски и Сашо Мијалков размислувале Сталин , Хитлер , Че Гевара и останата контрабанда. Кали пред тебе го осуди таквиот начин на владеење а ти се правиш паметен . Размислувањето на Кали не се совпаѓа со овие набројаниве туку начинот на владеење на Никола со фамилијата има заеднички симптоми со нив. Овие вмровци не се многу различни од комунистите само ти не си во состојба релано да ја согледаш ситуацијата оти ти недостасуваат главните симболи т.е. срп и чекан. |
|||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
![]() Ако се однесува ова на коментарот погоре, за кој и јас не верував дека го читам, па и повеќемина реагиравме, не гледам причина за радување. Тоа е страшно и да се помисли, а не пак да се каже. На такво размислување може да се каже само едно: Среќна нова 1984. |
|||
![]() |
|||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
||
ВМРО-ДПМНЕ добиле 520.000 евра донации, а потрошиле 4,4 милиони евра за кампања.
Зарем има некој со здрав разум кој мисли дека Љубе е помалку крив од останатите ? Крив е оти не ја финансираше кампањата со средства од буџетот на Р.М. ? Реформите победија...го ебавме ежот ![]() |
|||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|||
![]() |
|||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
||
Еее, видете, мене баш ме радува што ве запрепастуваат моите коментари.
Драго ми е што постоите вие тука во дискусијата, за да го регулирате нивото на дискусијата, за да зборувате за процедурите, демократијата, правото. Навистина го мислам тоа ![]() Јас понекогаш чувствувам дека морам да ја подигнам тензијата, бидејќи некогаш како во оваа наша општествена ситуација, само во криза се решаваат некои огромни маани на општеството. Некогаш, мора да се кажат нештата со вистинското име, а понекогаш и парадоксално, за да се запрепастиме и да реагираме. Парадоксот може да биде и отрезнувачки ![]() Значи, се надевам дека Љубе ќе има фер судење и процес кој ќе добие своја завршница. Исто така, се надевам дека сепак ќе реагираме на оваа ситуација во која многу очигледно, пред истражен судија завршуваат единствено оние кои и се огрешиле на власта, т.е. тргнале да ја критикуваат. Оние, кои се нејзини партнери и пријатели, а за кои се појавуваат во јавноста исто така отворени сомневања за нивното работење, не се наоѓаат. Изменето од Kali - 09.Јуни.2011 во 10:34 |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Да, тоа добро го разбравме. Се потенцира втората поента без да се става значење на првата. Треба ли да ги поставувам мислите на тие кои ги наведов за да видиш кон што целам, а што ти и со оваа порака го потврдуваш? И тие кога се пресметувале со оние со кои сметале дека треба, велеле дека не е важно дали е виновен или не. Сосема се идентични мислите да знаеш! И тие целеле да ја потенцираат пораката и не се интересирале дали некој навистина е виновен или не. Изменето од Македон - 09.Јуни.2011 во 00:56 |
|||
![]() |
|||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
||
И уште една,море не ,уште неколку сомнителни работи
Молњевито го апсат и со камери (за гледачите на Сител),потоа му текнува од,таму кај командирот,а бе будали како го апсите врз база на што? ,ајде враќај го Љубе на лице место,ај сега фрли кесата,ај наведни се тука,е сега потпиши записник,е сега ова е РЕКОНСТРУКЦИЈА. Понатаму оптужба за злоупотреба на службена должност,која па претседател на партија не е никава службена должност. Прима пари за кампања,а која кампања,алоо,кампања заврши ,нема ништо од тоа ,обезбедиле снимки,па сега и еден тинејџер ќе ти направи снимки на компјутер. Затоа малку трезвеност,а не продожување на линч,само и тука има сопнување???? |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
![]() |
|||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
||
Интересно е како некои работи кои се прават во самото општество,некои мислат дека треба да ги идеализираме,баш на оној начин како на некој му одговара или како сака да го скрои јавното мнение.
Добор и тоа е сфатливо,режимот си е режим дали бил комунизам или сега ганстерски капитализам постапките се исти. Жално е да се насочуваат одредени размисли кон одредени форумџии,секој има право да дебатира и да изнесува мислење,говориме за настаните ,а не за нас,е сега некој ако нападне некого или ако сака да му ги исправа милсите,тогаш секој има право на одговор. |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Strashno!
Posle vakvi i slichni komentari koi zachestija vo posledno vreme povekje ne vredi da se doagja na ovoj podforum. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
Persej7 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 254 |
||
Megjutoa, vo obidot da ocrnish nekogo i neshto, napisanoto go dolovi pred se tvojot mentalen sklop i razbiranjeto na situacijata. Toa i go ochekuvav od edna fanatizirana opozicionerka. Se slozhuvam so konstartacijata na Makedon iako ne go delam negoviot zakluchok (toj ne veruva deka nekoj taka razmisluva). Jas pak znam deka ima mnogu sto taka razmisluvaat. Изменето од Persej7 - 08.Јуни.2011 во 19:23 |
|||
![]() |
|||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
||
Значи како си ме испофалил Месинџер, ни самата толку убави епитети не би си дала..
![]() ![]()
Мислам дека беше јасно дека не беше тоа во ваква смисла напишано ти како што си разбрал ![]() Изменето од Kali - 08.Јуни.2011 во 17:31 |
|||
![]() |
|||
DragancoLeskoec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
||
Дaѭ бaш тaкa!Како единствена цел да му беше да вреѓа и плука.
Пaрaноја Изменето од DragancoLeskoec - 08.Јуни.2011 во 15:33 |
|||
![]() |
|||
||
![]() Ова кое си го напишала е страшно и да се помисли,а не и да се искаже. Исто како тебе размислувале Сталин, Хитлер, Че Гевара, Пол Пот, Осама Бин Ладен и другите кога праќале пораки до народот или други држави! Сосема исто! Не им било важно дали некој е виновен или не. А тоа треба и тоа како да те замисли дали правилно размислуваш и дали твоето размислување не се поклопува со она на овие. А ваквата мисла има корен кај нас, за жал. од едно лошо време, кога комунистите му велеа на народот: Не слушајте што ви велат за нас, колку и да е вистина! Јас оваа твоја порака ја земам како збогување со здравиот разум и сеуште не верувам дека некој вака размислува. Изменето од Македон - 08.Јуни.2011 во 14:16 |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Taka Kali, samo nepretenciozno napred protiv site koi ne ni se dopagjaat, so poln dopir so realnosta i bez nikakvi istragi oti voopshto ne e vazhno dali nekoj e kriv ili ne, bidejkji nie sme go fatime Boga za brada i znaeme odnapred s'e i seshto, pa zatoa so nishkata zdrav razum koja nedostasuva kaj narodot nie kje go branime od nego samiot. Samo taka Kali, nepretenciozno, realno, nepristrasno, doblesno i herojski. Navisitna, kon takvi argumenti i kvaliteti ednostavno nemam shansi za repliciranje. Bidejkji nemam namera zaludno da gi trosham zborovite povekje nema da repliciram. I kako voopshto sum mozhel da si pomislam na neshto takvo prema nekoj koj go spasuva narodot ??? Изменето од Messenger - 08.Јуни.2011 во 13:39 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
||
Jas ti rekov da me citirash kade sum napishal da mu se sudi bez istraga? Za tebe istraga i sudenje e isto zatoa shto tie bile del od pravniot proces ?!?! Ako i za drugite e taka togash voopshto ne me chudi shto ovde ima chlenovi koi momentalno sudat i presuduvaat na sekoj i sekomu bez zapochneta, a kamoli zavrshena istraga. No, kako shto vekje rekov, toa e mnogu konvencionalna taktika koga se odi protiv oponentot ili neprijatelot. Ne e vazhna nikakva istraga koga odnapred sme reshile koj e dezhurniot krivec za s'e i seshto, vkluchuvajkji go i vrnenjeto sneg zimno vreme. Изменето од Messenger - 08.Јуни.2011 во 13:22 |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |