IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Iznesuvanje fotooprema od RM
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Iznesuvanje fotooprema od RM

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака Обратен редослед
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2011 во 19:34
prv/vtor pat koga izleguvav od mk so foto oprema gi prasuvav carinicite dali treba nesto, samo mi maftaa so racete 'idi idi'...

od togas ne se zamaram :)

Кон врв
dejan13 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Март.2007
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2011 во 18:56
Fala kamarad
Кон врв
kamarad Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Септември.2009
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kamarad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2011 во 18:43
Koga ke izleguvas od Makednija, ke otides do mestoto kade sto se carinicite (nasite carinici). Ke im kazes sto iznesuvas od Makedonija i tie ke ti popolnat eden formular na koj ke pisuva sto iznesuvas kako i tvoite licni podatoci. Istiot ke go zaverat so pecat.

Na vrakjanje treba istiot da im go pokazes na carinicite (ako ti go pobaraat).

Bilo kakov "home-made" dokument ne e validen.

Pozdrav,

Изменето од kamarad - 09.Јануари.2011 во 18:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2011 во 18:33
fala Igor
eden aparat (5d mark II) i  dva objektiva, vo drugi drzavi znam deka graganite imaat moznost da simnat od internet dokument za popolnuvanje na podatocite na opremata sto ja iznesuvaat opremata, barav kaj nas ne mozam da najdam.

Кон врв
kostovigor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 139
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kostovigor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2011 во 18:26
Секогаш сум добивал одговор од цариниците: "Цели шлепери изнесуваат преку граница, ти за еден фотоапарат"...

Прашај ги цариниците на граничен премин за пријавување. Не знам колку опрема изнесуваш (само еден фотоапрат +1 или 2 објектива, или нешто повеќе...), ама може е најдобро да си направиш од дома еден документ во кој ќе пишува:
Јас тој и тој, со број на пасош тој и тој, изнесувам опрема бла,бла,бла... и секое парче опрема со сериски број наведено. Најдоле, датум и граничен премин.
Тој документ ќе ти го заверат (мавнат печат). Би требало да ти скрати време на пополнување нивни документи за изнесување фото опрема.

Поздрав.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2011 во 17:46
Utre planiram da patuvam za Srbija, pa me interesira dali treba da go prijavuvam mojot aparat i opremata kaj nas na granica na izleguvanje, dali nekoj imal loso iskustvo, mozebi treba da se popolni nekoj formular?
Bi bil blagodaren nekoj sto znae i imal slicno iskustvo, da pise.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.