![]() |
|
Преговори за името |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9293949596 184> |
Автор | |||
fstak ![]() Група ![]() Регистриран: 31.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 99 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Pa vidi nanazad vo istorijata makedonskiot narod za se nesto se borel te za jazikot te za imeto nikako .Kolku veka se taka pa taka.Znaes kako pocnale na maskite ceda da im stavaat mengusa za da gi izmamat samovilite da ne im go zemat sinot.E koga im stavile mengusa ne im go smenile polot .Itrina se vika toa.Itrina ! Bidete itri kako zmii i mirni kako golubi. |
|||
![]() |
|||
fstak ![]() Група ![]() Регистриран: 31.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 99 |
||
A vaka se tkandii se zatnalo k`smetot na siromaviot |
|||
![]() |
|||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
||
....аииии,што сум кажал ![]() ништо,ако не не примат за три дена во некое здружение и јас ќе бидам да се промени името...затоа,Владетели побрзајте...имате три дена.оние 20 години не ги бројам повеќе... што сум глуп па ја....и ја имам еден живот!..јбг... ![]() ![]() |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
па извини, ама за пола век ако не можеме да си се справиме сами со сопствените проблеми, тешко нас
инаку европската унија или нато ниедна земја не примиле во својот сојуз со цел да ја спасуваат од црнила и не знам зошто се мисли дека нашата земја би била исклучок сите земји кои влегле до сега, си имале оформено стабилно и силно општество и овие сојузи служат само како гаранција за одржување на таа стабилност затоа и ни бараат толку многу реформи да направиме и не знам како некој верува кај нас дека европска унија = црвен крст и ќе не спасува од маките и ќе ни го светне општеството, баш обратно, тие бараат сами да се светнеме и да не примат и дури и да не беше името, верувам дека ќе имавме големи тешкотии за влезво унијата |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
...inace,..imeto kako ime,..i ne moze da bide prechka za tvojot napredok ama,
![]() i te kako moze koga toa shto si tvrdoglav okolu nego,...da ti go poprechi normalnoto komuniciranje so svetot,...
a , toa shto ti go priznale polovina svet , ne znachi nishto koga onie najbitnite vo svetot ne te vikaat kako shto ti sakash...
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
...posle..?!..
![]() ...med i meleko ke potechat,...za desetina ( i kusur) godini ama!
![]() nekoj e ili glup ili drugite gi misli deka se glupi , koga gi prashuva, da ne mislat deka preku nokj ke im "potechat"....
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
абе дали воопшто ти ги ставаш македонските власти во целата приказна или не?
и ќе влеземе во унија, и што после? инаку го едитирав претходниот пост, за да не испадне дека не сум се изјаснил зошто не е криво името ![]() Изменето од zabegan - 10.Ноември.2010 во 01:07 |
|||
|
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Не е криво името за ова што ни се случува.
Македонија имаше ресурси за да си ја има во најмала рака основата за добар старт во почетокот на деведесетите кога настапу пруларизмот и капиталистичко општество но тогашната власт и нивната криминална приватизација спроведена со закон донесен од тогашниот парламентарен состав ни ја замеша оваа кажа со економијата и овај апсурден проблем со името. Сега ја кркаме се уште таа иста каша благодарејќи на ликовите изгубени во просторот кои не убедуваат дека решението го носат во џебот. |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
||
...isto kako shto i ti dokazuvash deka ne e krivo !
![]() ...a, za imeto imash spor so "svetot" taka?
![]() ...sekoj shmokljan , koga ke go primat vo nekoja grupa,..poleka poleka ,...i toj stanuva kako tie vo grupata......ako vekje sakal samiot da bide so niv...
ama , za "dvaeset" godini,..ne preku nokj...kako shto nekoj saka ...
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
брза навистина добра логика имаш, исто така јако е тоа „најверојатно“
и не гледам каде па ти докажа дека името ти е криво за се ![]() според мене не е името криво бидејќи криви се оние кои последниве 20 години ја третираат државата како г*мно и сега истите не убедуваат дека некои си сојузи ни се некаква последна надеж и единствен излез од црнилата... абе не ме зезај и сега ние сме требале да направиме жртви само затоа што некој мислел дека најверојатно ќе ни тргнело на арно и случајно да не ти дојдат od ЕУ или НАТО да ти ја градат државата? или тоа ќе треба да го прават македонските власти? Изменето од zabegan - 10.Ноември.2010 во 00:53 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
ete,...ragjal i bistri lugje ovoj narod!
![]() ![]() ...nema odma ama,..sledniot den ,
....sigurno ke poteche!
![]() a ako ne,..slednite dvaeset godini ...ziher!
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Види лебати колку сте паметни,одма решение извадивте и тоа од многу широк ракав.
Па да се прекрстиме во Ескимија,да се пишеме дека Ескими кои дошле од северен пол од еди некаде и одма мед и млеко ќе ни протече. |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
||
![]() ...kolku i da e nesposoben nekoj, koga ke se najde vo drushtvo na podobri od nego,
.... najverojatno i na nego ke mu trgne...na podobro!
...znachi , arno vika onoj,..imeto e prokletstbo za ovoj narod,..i nema da izgubi nishtio ako smeni i totalno , a ne samo nekoja si + dodavka...
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9293949596 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |