IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНИЈА...и се е можно!?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНИЈА...и се е можно!?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 63>
Автор
Порака Обратен редослед
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2010 во 15:45
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Овој магистеров го надмина...отиде на 150%...па мора магистер ...знаеш што е тоа...а беше и кога не беше...А во СВИРИПИЧИНО можеби и ќе докторира...Но сеуште ја чува мудроста и знаењето за да не го видат душманите...затоа не настапува на ТВ дуели , да не ги посрамоти овие другиве....кои не знаат што е смалување од 150%....и преминување во други димензии....ГОЛЕМ УМ///Полека ќе не префрли и во паралелни а и виртуелни светови....А бр како надреалистиве е....МНООООООГУ УУУУУМЕН..газење%20од%20смеење..
СВИРИПИЧИНО!?газење%20од%20смеење
tuku, ete pak greshish ,
jas pa veruvam deka znaat oni mnogu dobro,
a i ushte podobro znaat so koj si imaat rabota,..pa zatoa i nishto ne e chudno , koga ke se istrese takva glupost od,..nekoj shto treba barem  da ,..."pazi shto zboruva",
....epten ,..epten najblago recheno !изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2010 во 15:37
Овој магистеров го надмина...отиде на 150%...па мора магистер ...знаеш што е тоа...а беше и кога не беше...А во СВИРИПИЧИНО можеби и ќе докторира...Но сеуште ја чува мудроста и знаењето за да не го видат душманите...затоа не настапува на ТВ дуели , да не ги посрамоти овие другиве....кои не знаат што е смалување од 150%....и преминување во други димензии....ГОЛЕМ УМ///Полека ќе не префрли и во паралелни а и виртуелни светови....А бр како надреалистиве е....МНООООООГУ УУУУУМЕН....газење%20од%20смеење
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2010 во 15:32
paa,..amdi bajram e seushte vechiti pratenik neli,

im vlijae toj na site tamu...vo pametot mislam ,...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2010 во 15:30
Па тоа и го разбрав...но за лековите на старите( мајка ми и татко ми) ми наплатија и повеќе од претходно а не пак БЕСПЛАТНО и 50% бакшиш....Не важеа убедувањата дека по математиката на ВОЖДОТ треба тие пола од парите уште и да ме частат....а не јас да плаќам...дадада
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2010 во 15:26
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

.........намалување на цените на лековите замислете чудо 150%газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење( не е виновен човекот не разбира што значи тоа - кој ли го учел?), се најавува и во процедура е намалување на правата на здравствено осигурениците...т.е. се смалува опсегот на услугите...т.е. поскапа здравствена услуга....плазењеплазењеБагабонтиве ги излечија пензионерите на бања па сега не им е потѕребно лечење????плазењеплазењеплазење
ti be,..ti nishto ne razbirash vo posledno vremeизненадување,...a ne  gov...chovekot!намигнување

...ne mi e jasno kako ne mozaesh da sfatish deka, toj sakal da kaze,... deka koga ke ti pritreba nekoj lek ,
...em besplatno ke si go dobiesh  em...ushte i 50% od negovata cena ,...vo kesh ke ti ja dadat na raka !да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2010 во 13:00
Дел се од КРАДЦИТЕ од власта кои преку ноќ се збогатија и ги вртат парите кај банките...и тоа претпазливо....А за глупостите...т.е.е е можно...покрај ветувањето на премиерот за намалување на цените на лековите замислете чудо 150%газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење( не е виновен човекот не разбира што значи тоа - кој ли го учел?), се најавува и во процедура е намалување на правата на здравствено осигурениците...т.е. се смалува опсегот на услугите...т.е. поскапа здравствена услуга....плазењеплазењеБагабонтиве ги излечија пензионерите на бања па сега не им е потѕребно лечење????плазењеплазењеплазење
Кон врв
Б. Трајковски Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 03.Ноември.2010
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Б. Трајковски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2010 во 09:36
И навистина во Македонија се’ е можно!
Полсе онаа реклама на А1 телевизија за проесекот на заштеди на неколку држави во Европа меѓу кои и Македонија, во која се вели дека секој Македонец во просек има по 1500 евра заштеда, станувам изненадено, пцујам на глас и и’ велам на сопругата утре со книшките одиме во банка да си ги подигнеме париве. 1500 евра кај неа, толку и кај мене, и оп, збогум сиромаштијо. Замислете сме имале по 1500 евра заштеда, мислам на мене и на сопругата, а не сме знаеле за тоа? Шала настрана, значи, точна е констатацијата дека во банките има околу 3 милијарди евра заштедени пари, после кое следи едно друго прашање. Ако не се кај мене, ниту кај моите деца, а колку што знам не се ниту кај некои од луѓето кои ги познавам тогаш каде се? Кои се тие луѓе и колкумина се, што и мене бесрамно ми го креваат просекот, па да ме кажуваат јавно на телевизија? Остај тоа, туку веднаш ми заѕвони телефонот и ми се јави еден доверител кој откако ја слушнал рекламата ми ги бараше тристате евра позајмица, а и оној од пиљарата у маало, реагираше за долгот од 50 евра. Б’ати просекот, б’ати статистиката, кога поише проблеми ми напраи, а немам ебана банка во банка. Е тоа е Македонија, а со оваа статистика можеби Ставревски и Грујо се фалат некаде надвор? ММЕ...       
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2010 во 04:42
Koga ne mozesда po magareto ...udri po samarot...
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2010 во 00:18
МВР уапсило двајца припадници на Војводите, навивачката група на Тетекс од Тетово.....а на сите снимки се гледа како навивачката група на Шкендија демолира куќи, возила и фрла со камења на полицијата.....
Честитки до МВР за успешно изведеното апсење....брука....не
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2010 во 19:40
...epten golema!изненадување

kako li samo opstana ...bez niv!изненадување

a be ajde,...shto stojko si zamisluvaat pa i ovie glupi novinari,

...nek se nafatat so toa da se pridrzuva drzavata do ona shto i e rabota , a ne da se vdjasheni shto nekoj nejzin lajnar ...ili site odednash ,...ne bile vo nea!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2010 во 19:00
еее голема работа, па си функционираше Македонија голема%20насмевка

Врвот во странство, државата без водач

Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2010 во 01:47
Колку и да ВМРО ДПМНЕ и Груевски продолжуваат со забеганоста и дрските напади врз Уставниот суд, тие не може да ги променат следните факти.

1. Уставниот суд е највисока судска и независна институција и во неговото работење нема право никој да се меша и политички да интервенира или да врши притисоци;
2. Претседателот на Уставниот суд се избира единствено од редовите на судиите и од самите судии, како што беше направено и со последниот избор на претседателот Бранко Наумовски;
3. Вината за катастрофалните, погрешните и неуставни проекти на Владата не лежи во Уставниот суд, туку во популизмот, забеганоста и неспособноста исклучиво на Никола Груевски и неговиот тим.

Крајно време е Груевски и фамилијата да ги тргнат рацете од македонскиот правен систем и Уставниот суд на Република Македонија.

А кога веќе бараат партиски влијаниja врз судството, ги повикуваме Груевски и ВМРО-ДПМНЕ да се обратат до Михајло Маневски и да го погледнат изборот на судии во последните четири години каде врие од кумови, снаи, сопруги и други роднини на партиски функционери од власта.
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 22:18
Гледам КОД и се нервирам. Ееееј автономијо факултетска- на државни факултети пари ко во приватни фирми. До кога бре вака?? 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 22:13
Ако чујат за толку пари...да не ги ограбат и банките????
Овие навистина многу сакаат пари,,,,нарочно од народот.....плазење
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.