![]() |
|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 118119120121122 229> |
Автор | ||||
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Среќа форумот е виртуелен свет (чиниш во реалноста има 90% што се за СДСБЈРМ
![]() Очигледно некои не ја сфаќаат разликата помеѓу демократија и олигархија ...
![]() |
||||
![]() |
||||
Генерал Митре ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
|||
Доброи бе давид, постот беше “Можно ли е ова“. Ти се фати прво за авторот на тој текст, кој не е ни битен во целава работа, па од таму помина на СДСМ кои и не се ни спомнаа некаде, ниту кои се на власт за да одговорат дали е сето тоа можно. Постот е сепак дали е тоа можно, и ако е можно, зашто и како е тоа можно, а ако не е можно тогаш зашто невозможното се случува?
Ристе разбираш??? а? ааа? или треба да ти цртам ![]() |
||||
![]() |
||||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|||
Se slozuvam potpolno so tebe so ova do tuka sto go napisa.
So ova ne se slozuvam. Ne se samo tvoi pari tuku i moi i na site drugi gragjani. Vtoro, segasnata opozicija koga bese na vlast ne se pogrizila da ja odrzuva za da ne se ruinira bolnicata od tvojot grad. Pa ne moze ovaa vlada se da napravi naednas.
Da, Nikola Gruevski go zakova WC-to licno i personalno ...
Sto se sekiras, ke dojde SDSM na vlast i nema da nosis rakavici. ![]() E togas ke pocnat nasekade da rastat banani i portokali, nema da se gradat spomenici, Makedonija ke stane Raj, lugjeto ke ziveat bogato. ![]() |
||||
![]() |
||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|||
a bre ,..voopshto ne me boli koj i zoshto i kako go napishal ova:
Како е можно? Како е можно за инфантилните лавови на мостот „Гоце Делчев“ да се потрошат речиси исто толку пари колку и за реновирање на 246 училишта? Како е можно 105 восочни фигури да чинат повеќе од 50 селски водоводи? Како е можно вториот споменик на Ѓорче Петров од половина милион евра одеднаш да поскапе колку три нови, комплетно опремени хируршки сали? Како е можно само еден споменик на анонимен коњаник (па нека е и со фонтана) да чини милион евра повеќе отколку жичницата до врвот на Водно долга 3,5 километри? Како е можно авторските хонорари за истиот споменик да изнесуваат повеќе од парите предвидени за фекална канализација Арачиново-Синѓелиќ? Како е можно иста уметница да добие астрономски хонорари и за „коњаникот“ татко, и за великиот син на Букефал, и за „Триумфалната капија“? Како е можно за споменикот на скромниот Ченто да се потрошат повеќе пари отколку за изградбата на десет селски училишта? Како е можно „инвестицијата“ во споменикот на гемиџиите да биде колку и инвестицијата во нова фабрика за мебел или нова фабрика за пластика? Како е можно бронзата за Кирил, Климент и Наум да чини колку десет детски градинки, со капацитет за 200 деца? Како е можно коњаникот Никола Карев да биде поскап отколку зграда за една амбасада? Како е можно споменикот на Јустинијан Први да чини повеќе од отворање на нов кардиохируршки центар? Како е можно споменикот на АСНОМ да чини повеќе отколку што МПЦ плати на лицитација за хотелот „Изгрев“? Како е можно трошоците за споменикот на Самоил да бидат десетпати поголеми отколку трошоците за споменикот на Скендербег? Навистина, како е можно?
Жарко Трајаноски" ama , potpolno e vo pravo ...mozno li e!?!?!
,...pa , jasno deka e mozno,...koga eve , mesto da muchnat so glavata, nekoi si pravat majtap so sopstveniot um ,...postavuvajki glupi prashanja...
bez , gale ,..ednash vekje kazav,..
makedoncite ,..i sonceto ke go nadziveat!
![]() ...ciganinot ne se izmil cela godina,..a, vamu svileni koshuli ke si shiel i ke si gi nosel...
....
![]() |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||||
![]() |
||||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|||
KINGDAVID
Vidi go koj go potpisal ova: Жарко Трајаноски...i se' ke ti bide jasno
![]() зошто секогаш потенцирате едно те исто-што направиле СДСМ
Кралу,не ме интересира бре што направиле оти тие беа и заминаа...не направија ништо,испокрадоа,затворија фабрики,наполнија џебови...за тоа што го направија добија казна...не доволна ама ја изгубија власта...требаше и дебело да одговараат ама тоа требаше да го сработи власта која дојде по нив!!!
не ми беше тоа мислата...
дали она го напишал Жарко или Трајко или Петко...сеедно...
мене ми беше интересен друг момент
ги слушав цифрите со кои се расфрлаат,коса ми се дигаше од глава од нулите...сепак...кога ќе видиш што од прилика би можело да се направи со тие пари а е прекупотребно некако пореално и поблиско е за перцепирање...
тоа ми беше намерата...што би можеле да направат ако не ги потрошеа парите во споменици...е тоа ме боли и ме навредува..оти тоа се мои пари а во болницата во мојот град додека чекаш пред врата за да влезеш кај лекарот врз глава ти капат капки вода помешани со фекалии од ВЦто од другиот спрат
оти моето дете во ранецот носи шише со вода зошто ВЦто во училиште е заковано ...не е во употреба...
оти кога одам на преглед треба да си купам ракавици а и ињекција ако затреба
оти ќерка ми и оваа година нема учебници
ете тоа ми е муабетот Изменето од Andjelina - 21.Октомври.2010 во 23:54 |
||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||
![]() |
||||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|||
I najdobrite vladeteli od cel svet da se soberat za 5 godini ne mozat da ja opravat Makedonija od pustoshot sto go napravi ovie sega sto kritikuvaat, konkretno SDSM. Dali SDSM dodeka bese na vlast : -renoviraa ucilista? -napravija selski vodovodi nasekade? - napravija li detski gradinki ? - itn, itn... Dali nesto voopsto pravea??? Ili si gi stavaa parite vo dzeb? ![]() I sega SDSM ako dojde na vlast se Makedonija ke bide kako Svajcarija ??? ![]() Sto uste da se kaze na ova ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
|||
Сепак прашањата немаа врска со тој некој си Жарко. мене ниту влада ниту ѓаволот ме плаќа ама истите прашања си ги поставив.
|
||||
![]() |
||||
|||
Toa znaci deka na ovoj Zarko da mu platat dobro od Vladata od utre ke pocne da gi fali proektite na 2014 i da ja napagja opozicijata. Novinarski platenici generale Mitre ! |
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Значи ли тоа дека е све тоа можно само затоа што некој си Жарко го потпишал? |
||||
![]() |
||||
|||
Vidi go koj go potpisal ova: Жарко Трајаноски...i se' ke ti bide jasno ![]() |
||||
![]() |
||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() mozno e ..i te kako,..mozno e se dodeka ima "falbadjii" tuka koi ke se slikale so site tie gluposti shto gi nabroja,..mozno e ,..zatoa shto ovoj narod e mnogu,..gl...mislam ,..bistar... ![]() ..zatoa , nek'si uziva narodot vo ona shto si go poseal samiot ,..
...i neka ne kuka ...poradi ...bogatiot rod!
![]() Изменето од Анастеа - 22.Октомври.2010 во 23:34 |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Анѓо, со ваков народ е СЕ МОЖНО
|
||||
![]() |
||||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|||
Како е можно? Како е можно за инфантилните лавови на мостот „Гоце Делчев“ да се потрошат речиси исто толку пари колку и за реновирање на 246 училишта? Како е можно 105 восочни фигури да чинат повеќе од 50 селски водоводи? Како е можно вториот споменик на Ѓорче Петров од половина милион евра одеднаш да поскапе колку три нови, комплетно опремени хируршки сали? Како е можно само еден споменик на анонимен коњаник (па нека е и со фонтана) да чини милион евра повеќе отколку жичницата до врвот на Водно долга 3,5 километри? Како е можно авторските хонорари за истиот споменик да изнесуваат повеќе од парите предвидени за фекална канализација Арачиново-Синѓелиќ? Како е можно иста уметница да добие астрономски хонорари и за „коњаникот“ татко, и за великиот син на Букефал, и за „Триумфалната капија“? Како е можно за споменикот на скромниот Ченто да се потрошат повеќе пари отколку за изградбата на десет селски училишта? Како е можно „инвестицијата“ во споменикот на гемиџиите да биде колку и инвестицијата во нова фабрика за мебел или нова фабрика за пластика? Како е можно бронзата за Кирил, Климент и Наум да чини колку десет детски градинки, со капацитет за 200 деца? Како е можно коњаникот Никола Карев да биде поскап отколку зграда за една амбасада? Како е можно споменикот на Јустинијан Први да чини повеќе од отворање на нов кардиохируршки центар? Како е можно споменикот на АСНОМ да чини повеќе отколку што МПЦ плати на лицитација за хотелот „Изгрев“? Како е можно трошоците за споменикот на Самоил да бидат десетпати поголеми отколку трошоците за споменикот на Скендербег? Навистина, како е можно?
Жарко Трајаноски што да се коментира после ова?
|
||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||
![]() |
||||
vlad0 ![]() Сениор ![]() ![]() Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
|||
пардон на израз ама за кој.....ви е скопје 2014 кога се знае кој е најубав град во македонија и пошироко охрид, шала на страна ама вистина зошто да дава владата пари за скопје или за споменици и други такви ср**а кога тие пари можат да се инвестираат за толку други КОРИСНИ работи.
или пак на крај краева нека ги делат парите грујо и бранко и нека си направат по еден надгробен споменик. |
||||
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 118119120121122 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |