![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 67> |
Автор | |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nisdhto posebno!
![]() dovolno e samo da imash svoi ochi i shto e najvazno,
...da gledash so niv!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
и тоа е уметност во денешно време...да бидеш реален
![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
mene stihovi voopshto ne me dopiraat tuku,...
..."svirepata" relnost!!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
замисли дека сето ова е вистина
иако сите песни ги украдов од тебе сепак замисли дека сето е вистина . замисли дека школката сеуште е во мојата затворена дланка иако знаеш дека не е сепак замисли дека таму е . замисли дека не ми рече – Не се познавам иако и јас веќе не те познавам сепак замисли дека тогаш не прозборе . замисли го сето ова на некоја година Нова и насмеј се, еднаш, како порано ![]() |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
revoltirana ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 37 |
СОЛЗО МОЈА....НАСМЕЈ СЕ
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
БолНаиђе из далека, ненадано
Или је већ био ту: Уплетен ти у погледу, Заденут у осмеху, Сасвим близу неопрезној души. Можда ти је поруке слао И кезио се твојој срећи, Знајући да ћеш пред њим посрнути Нејак као латица Пред снагом олујног ветра. Лукаво те чекао Да се занесеш игром маште, Задојен мирисом безбрижности, Јер тад је најјачи, Тад може све да ти узме: И душу и тело; Тад може да те ломи Као ветар суве гране; Тад може да тe разбије У хиљаде комадића Као пијанац празну чашу. Изменето од renatax - 12.Октомври.2010 во 22:44 |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Така ми е полесно
остани покрај мене остани, иако розите што ти ги поклонувам од парковите ги крадам остани, иако кафето прегорко е го превриваш, а јас го фалам . остани покрај мене остани, иако освен себе немам што повеќе да ти дадам остани, остани покрај мене така полесно можам да те сакам ![]() Изменето од sanja-a - 08.Октомври.2010 во 13:32 |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
да сакаш некого без причина
е најдобра причина некого да сакаш да сакаш безгранично е заправо самата граница колку можеш за да не си сам е заправо доволна причина да си заљубен а зар е важно како се‘ тоа започна? важно е да не заврши понекогаш ![]() |
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Како се случија овие зборови Во мрачните зимски саати, дур’ другите Никогаш несонувани монструозни сојузи И сета оваа магија на зборовите Вилијам Стафорд |
|
![]() |
|
Облак си мој…
оди си да уживам во синилото… оди си да уживам во зраците. …. оди си да уживам во светлината…. но.. дождот дава живот на земјата…. затоа остани и воскресни ме…. ![]() |
|
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
ЕДНОСТАВНОСТ
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Умилкување (Дениција - Петре М. Андреевски)
Ќе ги отпретам сите горештини од мојата глава, ко суво дрво на сува рида реките ќе ги заковам, ќе те претплатам на вечна љубов и вечни времиња и ќе те љубам и губам и во пости и пред гости само да ме сакаш. Ќе ги поткупам сите човечки сетила и патила, сите светлосни преѓи песијазол ќе ги врзам, сите денови и ноќи на својот почеток ќе ги вратам, ќе ти дадам се што е солено и молено само да ме сакаш. Ќе спијам во движење, сенката своја ќе ја прескокам, ќе ги затнам сите извори,се што гори ќе отворам. Ќе направам да не се знае кај е лево и десно, ќе ти наберам ѕвезди, ќе ти влепам шлаканица само да ме сакаш. Ќе ги шпионирам сите крадци на твоите часови. Ќе ги исфрлам од употреба страните на светот и светот, по црна ноќ, одмижанка ќе го истрчам и ќе те фалам и кудам под сите небеса само да ме сакаш. Кај ќе стасам ќе разделам топло од студено, не шеќерот ќе му забранам да се споредува со тебе, не ќе оставам растојание што ќе биде меѓу нас, со ова што го велам и слепо и глуво ќе исцелам само да ме сакаш |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Ноќта е непоправлив издајник
![]() легнав на тревата и таму најдов песна на Сонцето му ја испеав легнав во мирното море и таму најдов желба на облакот му ја кажав легнав врз дебелата гранка и таму открив мисла на шумата и‘ ја раскажав легнав во ноќта и молчев со тишината само ноќта може да ме издаде |
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |