![]() |
|
Окупација од Бугарската војска 1941 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7778798081 98> |
Автор | ||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Секако дека било воено време, но воено време било и во Германија, па и Јапонија. Инаку се согласувам со констатацијата дека требало државата да реагира, а ако таа го сторела тоа, согласно сите закони, немало начин еден човек да биде двапати суден за исто дело (non bis in idem). А периодот од 1941 до 1944 е период на национално-ослободителна борба, му се допаѓало тоа некому или не, а тој период не е почнат во 1941 година, почнат е многу порано, познати се немирите во Велес во 1939 година, кога многумина завршија в затвор. Впрочем и доста порано, има една пресуда од судот во Кралска Југославија против некој од нашите револуционери, чинам беше Аџи-Митрески, иако не сум сигурен, каде јасно стои дека е осуден поради борбата за создавање на независна Македонија на македонскиот народ. Инаку точно е дека национално-ослободителната борба е и идеолошка, затоа што македонската борба била поврзана со онаа на комунистичката идеологија. Изменето од Македон - 13.Октомври.2010 во 18:20 |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Знаеме дека сите работи ти се матни, одамна ни е јасно тоа. |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
И тебе ти се матни, ама не си признаваш.
|
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Со твоите матни работи нема шанси,на тебе се што не ти е од Балхара се е матно
![]() |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
Тебе кога ти е јасно кажи колку велешани биле ликвидирани од окупаторот, ете без судење комунистите ликвидирале 54 без судење.
Кажи да видиме. |
||
![]() |
||
|
Мене ми се мошне јасни, особено затоа што информации имам и од прва рака, секако. |
||
![]() |
||
|
Однесени во логор биле многумина, стрелани на Пуста Кула уште многу други, затворени и измачувани (дури го знам и начинот на кој се одвивало измачувањето на мажи, а и на жени), некои дури завршиле и во логори, како оној во Асеновград. |
||
![]() |
||
|
Ете за Пуста Кула ти е матно.
Кој тоа завршил во логорот во Асеновград? Ти да не мислиш дека тука е Ошвенчим или Треблинка? Некој те излажал нешто. |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Сакаш да кажеш дека таму рози береле и рози мирисале,смрт немало ни 1%.
До каде со глупостиве бе ![]() |
||
![]() |
||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
|
be mnogu si informiran be |
||
![]() |
||
|
Таму тутун брале, розите се во Казанл`к, Карлово...
Твоето се глупости, оти гледам дека се основате исклучиво на сеќавања. Па секој кога се сеќава од мува слон прави. Тука ги вклучувам и сите први раце на Македон. |
||
![]() |
||
|
ПС и сега дури ми е сомнително од толку многу сеќаванња, дали првата рака со исушениот бубрек ја кажува вистината.
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Аааааааааа - да ти пишам сеќавања на мртви луѓе - па сега ми е јасно зошто вие сте убедени дека не биле Бугарите окупатори,на вас мртвите Бугари од Македонија ви кажале дека не се осеќаат и ден денес за Окупатори нели
![]() Абе ало - ај провери у било која енциклопедија и кажи ми како е напишана акцијата на Бугарската војска со влегување во Македонија ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
На пр. Британика - ај види што е тоа црвеното,јас да не сум го измислил или го измислиле овие живите што ти сметаат нивните сеќавања
![]() ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7778798081 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |