![]() |
|
Совети за: Panasonic AG- DVC-200 |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I PD150 ne snima 16:9, snima ama e kvazi 16:9. Baterii kje si kupis novi, a 200 bi trebalo da prima i miniDV kaseti.
Sto sakas da snimas so kamerata? Ako ti e za svadbi, togas zemi golema kamera za na ramo. Ako sakas da snimas TV programa, reklami i spotovi, togas zemi si Canon 550 so poeftin 17-55/2.8. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
JAWA ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 179 |
да ang3l40 - за DVC-200 станува збор и има променливи објективи. Но, не снима 16:9, проблем е со батериите - малку траат...
А касети за неа??? Од каде би набавувал и која е цената отприлика, јас како што разбрав одат околу 2000-3000 денари по касета... Колку често може да се снима на една касета??? |
|
|
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Ako stanuva zbor za DVC-200, taa mislam deka ima promenlivi objektivi,i toa 1/2". Star model e, ama dobar :). I toa full DV. Taka da mislam deka vo sekoj slucaj e podobra od PD150
|
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
200 ima posiroka lekja od PD150.
|
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
JAWA ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 179 |
Ме интересира дали некој има ваква камера или вооптшо има искуство со камерава. Инаку се наоѓа по многу пристапни цени и тоа е главна причина поради што ме заинтересира. Дали има камерава некој фабрички проблем, зошто би ја користеле, зошто не би?
Моментално можам да ја добијам за 1500 Евра кеш со си целата нејзина дополнителна опрема - без видео рекордер. И исто ме интересира што е подобро според Вас - Sony PD 150 или Panasonic AG- DVC-200 Однапред благодарност. Поздрав! ![]() Изменето од JAWA - 02.Август.2010 во 20:16 |
|
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |