![]() |
|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 58> |
Автор | ||
aleks5ka ![]() Нов член ![]() Регистриран: 21.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Дали некој ја има песната “Бисер бел“ ?
Значи станува збор за оваа песна: Едно пролетно утро едно моме си најдов бисер бел, забите нејни беа сјај, очите сини морски бран, косата црна умирам по неа мамо... |
||
![]() |
||
mariovec ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
|
Edna ubava ploca od Pece Atanasovski.....Se izvinuvam sto pisuvam latinica,no kompjuterot nesto e defekt i neke da pisuva kirilica...
![]() ![]() A1 Teskoto.mp3 A2 Buvcansko.mp3 A3 Skudrinka.mp3 A4 Crnogorka.mp3 A5 Jeni Jol.mp3 A6 Cupurlika.mp3 B1 Kopacka.mp3 B2 Baba Djurdja.mp3 B3 Kalajdzisko.mp3 B4 Masko Berance.mp3 B5 Zensko krsteno.mp3 B6 Kucano oro.mp3 B7 Staro zensko krsteno.mp3 http://makfile.com/files/get/qL0Vn5qomC/pece-atanasovski-upload-by-mariovec.rar |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Pozdrav na celo drustvo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poradi retkosta na plocava ja postavuvam vo nejzinoto izvorno izdanie kako sto e objavena....Poradi toa ima i nekoi pesni koi sto ne se makedonski ![]() ![]() ![]() 01 Danse der bergers de Komolje (Serbia).mp3 02 Stojan na Stanka velese (Macedonie, region de Skopje) - Rada Jovanova.mp3 03 Kitka (Macedonie, region de Bitola).mp3 04 Tri sulara su (Dalmatie) - Danica Obrenic.mp3 05 Chopska petorka (Macedonie ,region de Skopje).mp3 06 Kolo de Slavonie (Slavonie).mp3 07 Kitce mi padna (Macedonie, region de Skopje) Rada Jovanova.mp3 08 Sto cu nane boluje mi dika (Slavonie) - Radmila Dimic.mp3 09 Dremle mi se dremle (Croatia, region de Medjimurje) - Dragica Korotic.mp3 10 Svadbarska melodia (Macedonia, region de Skopje).mp3 http://makfile.com/files/get/PT04j_LxNs/chants-et-danses-de-yougoslavie-upload-by-mariovec.rar Pozdrav |
||
![]() |
||
ljupcebgd ![]() Група ![]() Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
|
Lici mi da nema nikoga
![]() ![]() FERUS The KING - Jazz, folk, dance Ferus Mustafov - Dada Sali Ferus Mustafov - Disco sax Ferus Mustafov - Fantasy Ferus Mustafov - Ferus jazz Ferus Mustafov - FGZ Ferus Mustafov - Grcki cocek Ferus Mustafov - Kira Giorgina Ferus Mustafov - Orient balada Ferus Mustafov - Oriental cocek Ferus Mustafov - Samba Ferus Mustafov - sl*ger Ferus Mustafov - Stamena Ferus Mustafov - Swing Pestrev Ferus Mustafov - Techno gemis Ferus Mustafov - Tehno gajda http://rapidshare.com/files/411124080/Ferus_Mustafov_jazz.rar Pozdrav |
||
![]() |
||
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
|
![]() |
||
gOJDO ![]() Сениор ![]() Регистриран: 01.Јули.2010 Локација: Eritrea Статус: Офлајн Поени: 115 |
|
Ако е некој заинтересиран за 1000 денари да ги симне од репид сите музики од темава и да ми ги сними на DVD-а или мој USB flash, нека ми прати приватна порака. |
||
![]() |
||
ljupcebgd ![]() Група ![]() Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
|
![]() Ferus Mustafov - Ora i coceci od Makedonija Ferus Mustafov - Ergen odev Ferus Mustafov - Ferus i Demir cocek Ferus Mustafov - Gypsy cocek Ferus Mustafov - Jovano, Jovanke Ferus Mustafov - Karsilama Ferus Mustafov - Kocov cocek Ferus Mustafov - Mister sa - sa Ferus Mustafov - Osa oro Ferus Mustafov - Pasa cocek Ferus Mustafov - Pavlos cocek Ferus Mustafov - Petros cocek Ferus Mustafov - Roma cocek Ferus Mustafov - Sum, sum Ferus Mustafov - Taso pestrev Ferus Mustafov - Vesna cocek http://rapidshare.com/files/410928793/Ferus_Mustafov_DANCE.rar Pozdrav svima na forumu |
||
![]() |
||
Небојша ![]() Група ![]() Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
|
![]() |
||
vedes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
|
Eve nesto od izvorot
Edna malku poznata maska folklorna grupa od selo Breznica na opstina Goce Delcev vo Pirinska Makedonija (Blagoevgradska oblast). MFG-GAJTANI : 01.Dumaj mi devojko 02.Imala majka, gledala 03.Legnal junak 04.More kukuvicko 05.Ozeni mi se 06.Po dvori seta devojce 07.Stega se moma Najla 08.Prepi mi se voda 09.Tri se momi skarali http://rapidshare.com/files/410429039/MFG_Gajtani.rar Изменето од vedes - 04.Август.2010 во 20:38 |
||
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
||
![]() |
||
vedes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
||
![]() |
||
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||
![]() |
||
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
|
..... Поздрав и од мене до сите Македонци ...
![]() Честит Илинден .....
![]() |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Да ви го честитам празникот ИЛИНДЕН на сите, да ни е за многу години да го славиме.
![]() Поздрав на сите со две патриотски од Симеон Гугуловски: Земјо Македонска Народе Македонски Сакам да го прашам Мариовец или од другите редовни членови на темава, дали некој знае кој ја пее песнава, јас прв пат вечерва ја слушнав: Во Крушево густа магла |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Драго gOJDO, Нажалост,ни јас не сум многу дома,така да искрено немам време за режење,или снимање.....Имам толку многу музика расфрлана на неколку екстерни ХД-ви со големина од преку 500 ГБ.Барањето на секоја плоча поединачно.......верувај ми, не е така лесно по моите ХД-ви.Затоа,ќе мораш малку да го почекаш рапид.или да ги наредиш линковите на некој даунлоад менаџер,да причекаш преку ноќ да самиот заврши работа... Поздрав ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |