![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 706707708709710 824> |
Автор | |
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Е сега пак извртуваш. Самиот ти напиша дека имале автономија. Ако биле поробувачи ќе им одземеле секаква автономија.
|
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Неможеш да одэемеш нешто што пробуваш да го научиш туку го крадеш - РАЗБИРАШ
![]() |
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Платеник, прочитај го почетокот на едно средновековно житие па да прокоментираме.
![]() ![]() блгарии много разумнии Дали заради тоа што Блгари значи „многоразумни“ не се стигнало до „првата радост“? |
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Што покажуваш односно докажуваш не ми е јасно?
Едно средновековно житие. За кои Бугари станува збор, за тематските, азиските, за словенските....?! Туку јас би ти го дал следново да го прочиташ и да размислиш што сакал авторот да каже. Иако во неколку наврати зборува за Бугарите, сепак анализата му е многу поопширна. Walter Pohl Можеш ли да се најдеш меѓу неговите размислувања? Јас можам. |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
|
Ti kade se najde? Ima edni okolu Tesalonika, tamu li?
|
|
![]() |
|
Во моето житие не станува збор за тематските, азиските или за словенските, а за твоите омилени словенобугари.
|
|
![]() |
|
Види тука нешто од времето на креацијат.
Што напишал еден Македонец, кој не те читал тебе. ![]() |
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Ништо злонамерно, ама реченицата што си ја напишал за да има смисол на македонски си требал да ја конструираш на следниов начин: “Во моето житие кое го приложив не станува збор за тематските или азиските туку за твоите омилени словенски Бугари или Словенобугари.“ сега види, ниту Бугарите, ниту Словенобугарите ми се омилени. Уште неразбрав кои Бугари тебе ти се омилени, словенските, азиските или тематските? Знам дека азиските не ви се баш по мерка, а во словенските почнувате да се сомневте од причина што се повеќе ја застапувате автохтоната теорија или можеби ради тоа што ја свативте улогата на Русите и Пансловенизмот. Не сум сретнал некој да се изјасни по однос на тематските Бугари. |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
|
Во овај случај после запирката треба да се употреби зборот туку, а не а. Пример: Ние не седевме, туку работевме. Се разјаснува дејствието кое поединец или група на луѓе го прави, а кое може да се должи на погрешна претпоставка. Кога станува збора за “а“, ситуацијата е поразлична. Пример: Ние седевме, а тие работеа. Се разграничуваат дејствијата кои двајца поединци или две групи го прават. Алтерантива на а, може да биде додека. Пример: Додека ние седемве, тие работеа |
|
|
|
![]() |
|
Подобро да се префрлиш на темата за јазикот. Таму ти е стихијата.остави ги Туркомонголите за Бугито.
Ајде за последно да видиме што ќе кажеш за креацијата. Во сите житија од Второто бугарско царство се гледа континуитетот со Првото. Авторите сами себе си определуваат како етнички Бугари. Види тука ![]() Изменето од Македон - 02.Август.2010 во 17:38 |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Нели Влахо Куман беше Асен
![]() |
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
![]() |
|
Diogen ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Посоченото видео има цел да го прикрие потеклото на Унгарците, а тоа е нивното Хунско потекло(и ден денес најголема атракција се јавачките вештини негувани уште од Хунското владеење). Основачот и прв владетел е Атила, Хунски водач, а Хуните се номадско племе од кај денешна Волга, Русија.Со време се измешале со соседите, но и денес може да се најде и по некој Унгарец со типични Азиски (Хунски) црти на лицето..... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 706707708709710 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |