![]() |
|
Односите Македонија-Бугарија 1944-1990 година |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Автор | |
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Што има да коментираме? Ем Евреин , ем комунист ... нешто като македонска салата е овоj Рубен Аврамов Леви |
|
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Пишувам јас дека а Бугарин а Србин за Македонец исто му се фаќа - треба малку да се слуша ![]() |
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Ајде бугари кажете нешто за книгата?Или роката ви се исуши додека ја читахте.
![]() |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
Каснаковски оние „Македонци“ од целата бугарија што се исти како денешните грци не се исти со Македонците од етничка Македонија кој биле под турски јарем.
А Шатев е од тие под турски јарем. |
|
|
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Значи Шатев не е ист. Преправач бил, знаев јас.
|
|
![]() |
|
Не мешам политика туку историја.
Одговорот е истиот што ти го дава и Џолев тие Македонци со Македонците од Пирин не се исти. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Нели е ВМРО, НЕ Е ВБРО.
Ама си имала секогаш до 1934 г. парламентарна група. А со Пиринско управувала се до 19 мајскиот преврат. |
|
![]() |
|
јас читам се и се она што заслужува внимание го споделувам со членовите на форумот.Има многу места каде не се согласувам. Интересно е зошто ВМРо никогаш не станува бугарска партија на цела територија како кај нас туку остана само за во пирин??? Што мислиш ти??? |
|
|
|
![]() |
|
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
А што се подразбира под секти тука? И јас разбрав дека се работи за верски секти.
|
|
Zero Tolerance For Silence
|
|
![]() |
|
Значи се согласуваш со напишаното? Јас -да. Кажав ти што е само погрешно, тоа за објаснувањето на зборот „секти“.
Во други твои постови пишуваш сосема различни работи, па не поверував дека си го прочитал. |
|
![]() |
|
Ајде ти прочитај го јас сигурно кога го поставив сум го прочитал. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Многу убав текст, Мунгосе. Дали го прочита?
Само со едно не се сложувам Челниците на ВМРО зазедоа екстремно воинствена позиција против т.н. "секти" (се подразбира секој што не припаѓа на бугарското православно христијанство) Кога се каже СЕКТИ не се подразбира тоа што е објаснето. Друго е. |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |