![]() |
|
Преговори за името |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 115116117118119 184> |
Автор | |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nachuv neshto,
![]() ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Може јас да го кажам мојот конкретен предлог? ![]() Патем речено: Грците изгледа не би го прифатиле предлогот „Republic of Makedonija“ за запис во ОН ![]() |
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
На 124 не им е битно како се викаме, ама го почитуваат изборот. Една од тие 125 го почитува изборот, ама прави се да си го погази решението. Со други зборови, на таа една, се чини дека и многу битно како се викаме или како другите не викаат. Од цирка 200 земји, 125 ја прифатиле Македонија како таква, а на 198 не им чуе. Само 2 креваат прашина. Кои се тие 2? Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 02:35 |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
..
![]() ....osven ako nemaat nekoi materijalni troshoci poradi tvojata prevrtlivost ama ....toa e vekje nivni problem! |
|
![]() |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
со 126 веќе е стеснат..изборот.
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
hahaha,..tokmu taka!
![]() kako shto i mene me zabole ...dali burundito ke bide,...novo,...severno,..juzno...ili bog te pita koe... . ! kakovi se "obrazlozuvanja" nema chovek da pishe tuka! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
na 124 od ovie 125 drzavi koi ve priznaa im e se taja kako ke se vikate FAKT a moze i da gresham na 125 od 125 da e Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 02:35 |
|
![]() |
|
goodman_91 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 26.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Да, си го одбранивме, 125 држави досега не признаа под уставно име. И замисли сега на тие истите да им речеш: „Сега ние не се викаме така, ќе не викате другачие“... Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 02:34 |
|
![]() |
|
pa...............si go odbranivte li?
![]() ....zatoa shto ,...bez ime ,..nema zivot,..nikakov !...i podobro e da se umre ili da mizeruvash ,..otkolku bez ime da si ! ![]() podobro e ime da imash na epitaf,...otkolku da ziveesh bezimen! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Јас , лично (мој личен став) не чуствувам никаква потреба да си го сменам името. Тие што сакаат да си го менува слободно нека го сторат тоа. Но нека не бараат од мене да си го сменам и јас моето.
|
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Кали, Убеден сум дека нема да се разбереме, од причина што гледаме на работите од подруг агол. Материјалниот аспект и чувството дека наводно сум бил изолиран, запоставен и исмејан според мене не се доволна јака причина да тргувам со нешто за нешто за што не сум спремен да тргувам. Кој си ја има мувата на капата нека, слободно нека ја истера. Мојот став за името на мојата држава е Република Македонија и само Република Македонија. Таков ќе биде се додека не се постигне она што нам како народ ни следи. Никакви уцени или празни ветувања дека Македонија ќе стане рај се доволно јаки аргументи за да им се излезе во пресрет на грчките хирови. Мислам дека е редно да ни го кажеш твојот став, односно кое име е прифатливо за твојата татковина? Име кое нема да има поглемеи псоледици од привидното чувство на сиромаштија, изолираност или незнам што друго! Се бара конкретен предлог, конкретен став. Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 02:34 |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
|
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Па кажа дека компромис е разумен компромис.Неговите сега ќе смислат како да ги оправдаат изјавите и преговорите.Сепак има среќа што опозицијата не игра против општите интереси и со демагогија. |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
![]() |
|
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Денеска одговарајќи на пратеничко прашање, Груевски рече : "не сакаме решението да биде ниту на штета на Грција“. Што сакаше да каже со ова.... |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
@goodman
Dechko, dobro e da imash stav... no podobro e da chitash povekje okolu temata koja te interesira, da slushash povekje, i vnimatelno da razmislish i izgradish svoj stav- i togash kje pravime muabet. Drugo ne ti velam bidejkji imam chuvstvo deka si adolescent po godini...a ednash pishav metafora za Makedonija kako za adolescent po drzhavnichko odnesuvanje...seushte drzham do toa. Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 02:33 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 115116117118119 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |