IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зигмунд Фројд
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зигмунд Фројд

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
Автор
Порака Обратен редослед
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:56
Воедно Сократ има направено и големо зло, кое се употребува во денешно време. Секој втор изигрува паметен со тоа што ќе рече "знам дека ништо не знам".
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:53
Dodeka Sokrat, na vrvot na svojata mudrost, rekol "duri sega znam oti nishto ne znam", nikogash nemalo nedostatopk od lugje koi tvrdele deka s'e znaat i nema shto povekje da nauchat.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:51
Uchime dodeka sme zhivi.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:36
Мислам до сега не се нашло животно, кое ќе го проучува човекот како физиономски, така и психолошки.голема%20насмевка

Човекот се разликува од животните по тоа што има високо развиена свест, култура. Уствари, не секој човек може да се пофали со тие две работи.намигнување
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:21
Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

1. Ne se slozhuvam deka glavnata prichina za psihichkoto narushuvanje kaj chovekot e seksualnosta.

2. Ne sme zhivotni, iako izgledame kako niv.

3. Zhivotot ne se sveduva na ramnozhuvanje.

4. Ljubomora e chovekovo, a ne zhivotinsko chuvstvo. Taa ne e rezultat na ljubov (chovek mozhe da e ljubomoran na razni raboti) i se bazira na chovekovata sopstvena nesigurnost, strav deka kje izgubi nekakva vrednost ili zaviduvanje na vrednosta koja ja poseduva nekoj drug.

Јас освен Флора и Фауна не познавам нешто трето

Nikogash ne e docna.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:21
Volkot e vo bajkite.
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:20
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

1. Ne se slozhuvam deka glavnata prichina za psihichkoto narushuvanje kaj chovekot e seksualnosta.

4. Ljubomora e chovekovo, a ne zhivotinsko chuvstvo. Taa ne e rezultat na ljubov (chovek mozhe da e ljubomoran na razni raboti) i se bazira na chovekovata sopstvena nesigurnost, strav deka kje izgubi nekakva vrednost ili zaviduvanje na vrednosta koja ja poseduva nekoj drug.

Јас ги знам поделбите на Флора и Фауна , трето не познавам .

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 17:22
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:17
Kade e volkot vo prikaznata???

Rokot na upotreba e vtisnat na ambalazata
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 17:15
Од возбуда многу ти е хаотичен текстот , да го средам .

Originally posted by Hedonistka Hedonistka напиша:

Зигмунд Фројд

dali se soglasuvate so ovoj psihoanaliticar deka glavna pricina za psihickite narusuvanja kaj covekot se povrzani od svojata seksualnost

eptendosadno1

Доколку сме животни ( а тоа сме ) , се се сведува во рамките на животниот циклусот - размножување , ама баш се .

И , зашто мора да е само во ситуација на “psihickite narusuvanja “ , тоа е и во желбата да се победи на светското првенство .

Да не беше толку начитана можеби и ќе ме оспореше

Jas mozam da te osporam po sekakov nachin:

“ Доколку сме животни ( а тоа сме )- ...“

A ne sme zivotini chovekot e socijalivirano sushtestvo koe shto se vodi po pravila normi,zakoni od obshestvoto(shto e sozdadeno od samite luge).

“... се се сведува во рамките на животниот циклусот - размножување , ама баш се . “

-no ne se se sveduva do toj instinkt toa se:

1.insktinkt za fiziologichni potrebi(kislorod,vitamini,son,seks i tn)

2.instinkt za sigurnost i bezopasnost(red,zashtita i strukturiranost)

3.Potreba od ljubov i pripajganje(sakano lice,deca,pripajganje kon obshestvoto)

4.Potrebnost od pocituvanje(reputacija,vnimanie)

Nikade ne e spomnat instinktot za razmnozuvanje.

“ И , зашто мора да е само во ситуација на “psihickite narusuvanja “ , тоа е и во желбата да се победи на светското првенство .“

-da no da se izgubi na svetskoto prvenstvo nema da dovede do NEVROZI za razlika od toa doaga do pisihichki narushuvanja.

“ Да не беше толку начитана можеби и ќе ме оспореше -... “

A ti da beshe malku ponachitan ke gi znaeshe tie raboti

П.С.

Будалиот бега од ПИЈАНИОТ
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 15:52

Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:41

Temata e Zigmund Frojd a toa znach celoto negovo tvorenje
toj ja napishal knigata Psihologija na seksualnosta
hello

Па ти не ја знаеш темата ?

Зигмунд Фројд

dali se soglasuvate so ovoj psihoanaliticar deka glavna pricina za psihickite narusuvanja kaj covekot se povrzani od svojata seksualnost

eptendosadno1

Доколку сме животни ( а тоа сме ) , се се сведува во рамките на животниот циклусот - размножување , ама баш се .

И , зашто мора да е само во ситуација на “psihickite narusuvanja “ , тоа е и во желбата да се победи на светското првенство .

Jas mozam da te osporam po sekakov nachin:
Доколку сме животни ( а тоа сме )-A ne sme zivotini chovekot e socijalivirano sushtestvo koe shto se vodi po pravila normi,zakoni od obshestvoto(shto e sozdadeno od samite luge).
се се сведува во рамките на животниот циклусот - размножување , ама баш се . -no ne se se sveduva do toj instinkt toa se:
1.insktinkt za fiziologichni potrebi(kislorod,vitamini,son,seks i tn)
2.instinkt za sigurnost i bezopasnost(red,zashtita i strukturiranost)
3.Potreba od ljubov i pripajganje(sakano lice,deca,pripajganje kon obshestvoto)
4.Potrebnost od pocituvanje(reputacija,vnimanie)

Nikade ne e spomnat instinktot za razmnozuvanje.

И , зашто мора да е само во ситуација на “psihickite narusuvanja “ , тоа е и во желбата да се победи на светското првенство .-da no da se izgubi na svetskoto prvenstvo nema da dovede do NEVROZI za razlika od toa doaga do pisihichki narushuvanja.

Да не беше толку начитана можеби и ќе ме оспореше -A ti da beshe malku ponachitan ke gi znaeshe tie raboti

If you are reading this, get a life!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:26

hello

Па ти не ја знаеш темата ?

Зигмунд Фројд

eptendosadno1

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:21
hello
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:18

[QUOTE=eptendosadno1] Другите нека проценат .....

Сепак мислам дека јас пишувам за сексуалноста - ИНСТИНКТОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ГЕНОТ .

I jas ne kazuvam deka glavna prichina za psihichkite narushuvanja se povrzani so seksualnostta..ne gi izvrtuvaj moite zborovi.

MOZESH DA BIDDESH IRONICHEN KOLKU SAKASH TAKVI RABOTI NE PALAT KAJ MENE [/QUOTE

P.S mislam deka na chichko Google gi nema tie raboti za knigata na Frojd
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.