![]() |
|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 58> |
Автор | ||
vedes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Specijalno za Nebojsa...
Ivan Djakov_Pirine zapej_Pirin Folk_Sandanski-2002 Blagoj Marotov_Zapej Pirine_Folk Fest_Valandovo-2010 http://rapidshare.com/files/400750274/Za_Pirin.rar.html Изменето од vedes - 19.Јуни.2010 во 18:48 |
||
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
||
![]() |
||
Небојша ![]() Група ![]() Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
|
![]() |
||
vedes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
|
Pesnata na Vaska Ilieva ZORE, ZORE LICNO MOME
e poznata i kako OD KRATOVO DO STRUMICA
Eve ja vo izvedba na Oliver Milosevski, sviri Zoran Dzorlev
Jas ja nemav pesnata vo izvedba na Vaska zatoa Ljupce ti blagodaram...
Изменето од vedes - 18.Јуни.2010 во 14:21 |
||
|
||
![]() |
||
ljupcebgd ![]() Група ![]() Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
|
Pozdrav i od mene i edna ubava pesna koja mislam ja nemate:
Vaska Ilieva - Zore, Zore licno mome Pozdrav Изменето од Анастеа - 18.Јуни.2010 во 12:02 |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
За да нема недоразбирања на темава, ќе ги замолам членовите да се придржуваат кон нејзината идеја: постирање македонска изворна народна музика во оригинал, да не ја расипуваме темата со препеви на други јазици и лоши фалсификати.
Да го сочуваме убавото и изворно во оригинална форма. Продолжете со убава музика. Поздрав од мене до сите членови со една староградска... ![]() |
||
![]() |
||
mariovec ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
|
Поздрав момци.... ![]() Најискрено немам никаква функција на форумов и не можам да влијаам на тоа кој што поставува и коментира во темава, и секако дека можам да зборувам само за моите постови... Но,можам да дадам коментар и насоки во кои што би сакал да се развива темава,а тоа е дека би сакал првенствено да се шири македонската изворна и староградска музика,да се оживеат сите стари плочи до кои може да се дојде,со помош на моите пријатели од целиот свет,а посебно од просторите на некогашната ни бивша држава Југославија,кај некои од тие луѓе се наоѓаат извонредно ретки снимки на некои од македонските пејачки легенди. Ведес, немам никакви предрасуди према македонската музика од било кој регион,но верувам дека на некои членови од форумот можеби им смета односот на некои од нашите соседи према македонската народна музика. Пред се мислам на тоа што многу од македонските народни песни се препејани на други јазици и потоа присвоени како изворни народни песни во земјата во која се препеани,но тоа е секако е само лош фалсификат,секогаш може да се дознае кој е оригиналот, и многу може да се полемизира на таа тема,со тоа што би завлегле во политички теми, на кои не им е местото овде. Затоа,не би сакал да појдеме во други води,за мене оваа тема секогаш ќе го носи насловот МАКЕДОНСКА НАРОДНА МУЗИКА. Самиот наслов доволно кажува за мојот однос према оваа тема. Без никаква намера да навредам никого,однапред се извинувам доколку некого ненамерно сум навредил ![]() Огромен другарски поздрав на сите ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Здраво Јонче ![]() Добредојде на форумот и во темава...Знам каков љубител на македонската музика си,и затоа ми е извонредно драго што се појави на нашиве страници,Верувам дека твојот придонес во оваа тема ќе биде голем... Поздрав |
||
![]() |
||
|
Neli e forumot za Makedonska NARODNA muzika... |
||
|
||
![]() |
||
jonceodbucin ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
|
Здраво на сите!
Форумот е навистина супер, одлично функционира, и стварно вистински раритети можат да се најдат на истиот, благодарение на mariovec, а и на другите корисници. За почеток, еве нешто и од мене! ![]() Tracklist: 01. За Македонија 02. Ти требам 03. Мачо мен 04. Хит 05. Ти ми требаш за да живеам (дует со Благоја Грујовски) 06. Ѓаволица 07. Бели друмови 08. Било поминало 09. Како се викаш 10. Денес тој рече да 11. Во тага сум облечена 12. Добро ми дојдовте ОВДЕ ЗА DOWNLOAD!!! Пријатно слушање и поздрав до сите! :) П.С. Поради некоја грешка во скриптата изгледа, линкот не сака да биде прикажан како што треба, па јавува error. Во името на линкот кај што пишува "Aneta_Nakovska_-_Ti_tre*am" онаа ѕвездичка само заменете ја со буквата 'b' и се ќе биде ОК! Изменето од jonceodbucin - 15.Јуни.2010 во 14:02 |
||
![]() |
||
Небојша ![]() Група ![]() Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
|
Во последно време форумов забега од темата.
Мариовец, те молам преземи нешто. |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
![]() ![]() Sestrite Mavrovski - Pesna za Skopje.mp3 Sestrite Mavrovski - Razgrani granka.mp3 Sestrite Mavrovski - Si zaljubiv edno mome.mp3 Sestrite Mavrovski - Snosti si mamo mori pominav.mp3 http://rapidshare.com/files/398725172/Sestrite_Mavrovski-Pesna_za_Skopje-Upload_by_mariovec.rar П.С. Се извинувам на сите што не сум доволно присутен ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
ljupcebgd ![]() Група ![]() Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
|
![]() Grupa Serenada - Tetovske starogradske pesme Grupa Serenada - Blagunjo dejce Grupa Serenada - Bog da bie adzi Zora Grupa Serenada - Cukav, cukav male Grupa Serenada - Dzan dzinger, Magdo Grupa Serenada - Kazi Epso Dimuseva Grupa Serenada - Ogrejala mesecina Grupa Serenada - Otisla Ljuba kaj tetka e Grupa Serenada - Sakam da si samo moja Grupa Serenada - Sekerino, maloj mome Grupa Serenada - Srce me boli za Trpana I mala molba: treba mi ova pesma (imam je ali preskace na jednom mestu) Vaska Ilieva - Zore, Zore licno mome Pozdrav svima na Forumu |
||
![]() |
||
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
|
cane nikolovski koj ja mati vodata...www.youtube.com/watch?v=_ZmrqEMORsA |
||
![]() |
||
|
Pozdrav do site
Kaj ste bre forumci http://www.youtube.com/watch?v=Iwj-4-LgJOo Изменето од vedes - 09.Јуни.2010 во 20:01 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |