IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто не сум ЈАС....ТИ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто не сум ЈАС....ТИ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 21:13
Selektivnosta vo tvojot pristap kon postovite i avtorite na postovite ne ti dava za pravo da se nametnuvas so zabeleski od tipot "jas se znam ati nisto"....sepak si moderator neli?намигнување
A ove e tema na koja site mozat da si pisuvaat sto mislat...
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 22:46
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Selektivnosta vo tvojot pristap kon postovite i avtorite na postovite ne ti dava za pravo da se nametnuvas so zabeleski od tipot "jas se znam ati nisto"....sepak si moderator neli?намигнувањеA ove e tema na koja site mozat da si pisuvaat sto mislat...

Ne te razbiram shto velish... ama ajde kje se obidam da odgovoram onolku kolku shto mislam deka sfativ.

Sekako deka sum selektiven na objavenite temi koga komentiram na niv. Ne pishuvam na temi koi ne me interesiraat.

Nemam nikakva selektivnost kon avtorite na postovite bidejki, kako shto vekje rekov, pishuvam samo na onie temi koi me interesiraat, bez razlika koj gi postavil.

Nikogash ne sum rekol deka "jas se znam, a ti nisto". Naprotiv, sekogash velam deka s'e e relativno, s'e zavisi od nashata indoktrinacija i bagazhot shto go sobirame od denot na ragjanjeto, pa zatoa nikoj ne mozhe da pretendira na nikakva apsolutna "vistina" ili "znaenje".

Sekako deka na ovaa tema mozhat site da pishuvaat, kako shto mozhat i na site drugi temi. Tokmu pishuvanjeto na drugite chlenovi ja fokusiraa diskusijava i me potiknaa da go napisham posledniot komentar

Sekoj treba slobodno da pishuva i da gi iznesuva svoite mislenja i nikoj ne treba da se chuvstvuva inhibiran od komentarite na drugite chlenovi.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:18
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Selektivnosta vo tvojot pristap kon postovite i avtorite na postovite ne ti dava za pravo da se nametnuvas so zabeleski od tipot "jas se znam ati nisto"....sepak si moderator neli?намигнувањеA ove e tema na koja site mozat da si pisuvaat sto mislat...

Ne te razbiram shto velish... ama ajde kje se obidam da odgovoram onolku kolku shto mislam deka sfativ.

Sekako deka sum selektiven na objavenite temi koga komentiram na niv. Ne pishuvam na temi koi ne me interesiraat.

Nemam nikakva selektivnost kon avtorite na postovite bidejki, kako shto vekje rekov, pishuvam samo na onie temi koi me interesiraat, bez razlika koj gi postavil.

Nikogash ne sum rekol deka "jas se znam, a ti nisto". Naprotiv, sekogash velam deka s'e e relativno, s'e zavisi od nashata indoktrinacija i bagazhot shto go sobirame od denot na ragjanjeto, pa zatoa nikoj ne mozhe da pretendira na nikakva apsolutna "vistina" ili "znaenje".

Sekako deka na ovaa tema mozhat site da pishuvaat, kako shto mozhat i na site drugi temi. Tokmu pishuvanjeto na drugite chlenovi ja fokusiraa diskusijava i me potiknaa da go napisham posledniot komentar

Sekoj treba slobodno da pishuva i da gi iznesuva svoite mislenja i nikoj ne treba da se chuvstvuva inhibiran od komentarite na drugite chlenovi.

Ete zosto JAS ne mozam da bidam TI,i obratnoсреќа
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:29
Што е тоа во луѓето тажно.....да живеат во животи туѓи....свиркање

За луѓето секогаш тревата е позелена од другата страна на оградата.........од кај комшијата!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:31
E aj sega i ti Lithium.trevata e po boja koja ke ja dogovorime vo meguseben dijalogсреќа
Na konjot mu staile zeleni okalki pa gledal namesto seno treva
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:33

E aj sega i ti Lithium.trevata e po boja koja ke ja dogovorime vo meguseben dijalogсреќа
Na konjot mu staile zeleni okalki pa gledal namesto seno treva

Колку многу други теми за дијалог има помеѓу луѓето, т.е. комшиите, а тие ќе полемизираат за бојата на тревата....ма дај.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:35
e ova ti se vika cisto filozofiranjeсреќа
neka gledaat i neka ucat kako se filozofiraсмеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:37
ustvari kade zastanavme?збунетост
Kaj trevata a?

Epa vidi,predmetot na diskusija i ne e tolku biten kolku formata i nacinotсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:39
Токму така, на таков подфорум и се наоѓам среќа
Мислам дека и друг некој треба да научи да филозофира............освен комшиите
голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:44
koga ke porasnam sakam da bidam filozofплазењесреќа
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:54
Мене не ме интересират колку му е тесно во гаѓите на некој друг, ниту пак сака да ме интересират. Исто, не сака да зна колку те болит глата, оти има мој главоболки што ме интересираат.

Исто, не зна што му е "филмот" со темава на афторот, ама ќе си напиша то што ми тежит мене. намигнување
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 23:31

Se prasuvam kolku mozeme da vlezeme vo tugjite zivoti?Zosto se granicite?Zosto moralot?Zosto ona sto ne sakame da bideme?

Замка !!!!

Ако јас станам ти , после ќе сакам ти( јас ) да станам јас ( ти )
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 23:35
можеби не да станат јас, ама колку што сакаат од таа „ти“позиција да командуваат со мене (јас) , тоа е чудо некое....
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2010 во 00:45
Зошто јас не сум ти, и обратно?! Лудница е прашањевосмеење
Е зошто де не сум?
А зошто би била?
Нема потреба никој да биде некој друг, сите се тие што треба да бидат.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.