IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Доколку го променат името-како ќе реагирате?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Доколку го променат името-како ќе реагирате?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2010 во 12:04
Originally posted by aLbaneso aLbaneso напиша:

Не треба да бидеме до толку цинични и да навредуваме со нашите постови, секако ова е тежок момент за Македонија, јас лично се надевам дека се ке се реши во полза на МАКЕДОНИЈА   

Za zal "OVA" trae veke ni pomalku ni poveke priblizno 20 godini.Igrite toplo/ladno, ke go menuvaat imeto predavnicite/ke go zacuvaat patriotite, Makedoncite se zagrizeni/na drugite im e seedno i koj li ne nebulozi stanaa sekojdnevie na se zivo shto zivee vo Makedonija. Narodot se poveke i poveke osiromashuva, zivee od saat na saat ocekuvajki na vrata da mu tropnat izvrsh*teli za neplateni smetki, izvrsh*teli za staveni imoti pod hipoteka. A od druga strana grupa na politicki "bubrezi vo loj" koi ziveat podobro i od vreminjata na begovite i agiyte.
A shto pravat- Edinstveno go palat narodot eden protiv drug.
Zatoa niti veruvam deka ke se smeni imeto, niti veruvam deka nekoj ne pritiska. Se poveke ja prifakjam tezata deka pritisokot go e izmislica na politicarite.
Ko shto rece nekoj drug- ako sakame reshenie, vednash neka se organizira referendum, neka se znae za shto e narodot i kraj na ovaa agonija,
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2010 во 17:24
ЌЕ ОДАМ НА РАБОТА И ПОНАТАМУ, А НЕМА ДА МУ СЕ СИТАМ НА НЕСПОСОБНИОТ ПРЕМИЕР-ЧУМУ, толку му дал господ.
Полесно ќе делувавме сплотени но како со ваквите непотребни поделби.
"ГОЛЕМИТЕ ПАТРИОТИ" најмногу ја закашкаа работат.
Мудрост,мудрост,мудрост...
Емоциите се убави во љубовта, но политиката не е секс.
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Античкиот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поглавица Тешки Очи

Регистриран: 14.Ноември.2009
Поени: 186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Античкиот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2010 во 23:03
абе саде ќарој сне//// вака би искоментирале во мојов крај... абе јас очеквев колежи, раце сечење, јазици кинење, палење објекти и коли... ние уште бенефити најдовме/????
Јас лично не знам како би постапил... пошо не знам по која цена ке се продајт... ако цената е влез во ЕУ и НАТО ( и тоа мислам итна) , ако пушетет некој фондови и некако не згрижат , инвестираат во нас и некако форсираат да тргнеме напред... нека не менет...
ама знам дека ептем евтино ке се продајт, типично за нашиве к*рајбери, со некој малограѓански и тесноград интерес, пак да бидеме задња рупа на свирало... е тогаш доџе ми да вриснем...
Значит да извагаме добро... ова зло шо дојде дојде... попаметниот попуштат...ни немат чаре... дури мислам дека на долг рок аку се продолжит со инаетов... ке не растурет ко држава, пошо економски сме раскостени ко бугарска скупштина...немат чаре...
или да се смени целиот концепт.. да се преориентираме кон ЗНД- русија, украина, белорусија, кина, индија , бразил, турција ко башка кардаш партнер... и така да се застрани во некоја друга филозофија...
не знам , не сум паметен....имаме еден куп дечишта голобради шо требит да најдет решени... а се знае... со деца маштејнца не се сркат...
позз
Кон врв
Сениор
Сениор

Поглавица Тешки Очи

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Античкиот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2010 во 23:08
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

ЌЕ ОДАМ НА РАБОТА И ПОНАТАМУ, А НЕМА ДА МУ СЕ СИТАМ НА НЕСПОСОБНИОТ ПРЕМИЕР-ЧУМУ, толку му дал господ.
Полесно ќе делувавме сплотени но како со ваквите непотребни поделби.
"ГОЛЕМИТЕ ПАТРИОТИ" најмногу ја закашкаа работат.
Мудрост,мудрост,мудрост...
Емоциите се убави во љубовта, но политиката не е секс.

Ке видиш допрва каков секс е ... секс без вазелин - а мислам дека така ке поминиме... не знам... чешки да грешам...ај шо ке ни менет име , ке ни менет и идентитет. И покрај сето тоа, ние уште гоооодини ке чекаме пред портата на ЕУ како куче пред касапница...тука ми е поентата... ко секако ке го даваме... барем скапо да го наплатиме... како што лобира грција да не блокира, да ја направиме да лобира за да извечеме бенефити во залог за решение...ама мислам овие аматериве сето тоа ке го изведет фушерски - како и се останато што прават...
Кон врв
aLbaneso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 933
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLbaneso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2010 во 23:15
Ако Makedonija го смени името тоа не значи дека автоматски ке биде членка на ЕУ и Нато, има сеуште време за тоа, но ако ова е некаков договор со ЕУ МЕнуваАЈ ИМЕ ПО СЕКОЈА ЦЕНА тогаш ке бидеме во ЕУ и Нато   
Љаеш НЕ касаш !
Кон врв
Сениор
Сениор

Поглавица Тешки Очи

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Античкиот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2010 во 23:20
не така другаче албанезе... ако јас продавам нешто јас ја кажвам цената ( А МОРАМ ДА ГО ПРОДАМ) - загарантиран влез во двете организации во рок од 2-3 месеци иначе диал ис офф... Истотака некој си грант-мант неколку стотини милиони ( али здраво и поштено да се влеат во институциите и економијата - а не за „фамилијата“) евра, европски пари и загарантирани екстра ефтини кредитни линии...значи да го наплатиме .... а не , ок го менвиме- ама кога влегвиме??? 2026??? не не не... дефинирани разумни датуми и дефинирана економска корист... не мачкање очи...
Па нека лобираат нека збираат пари...
Кон врв
depo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Февруари.2009
Поени: 501
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај depo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 01:10
Originally posted by Античкиот Античкиот напиша:

Јас лично не знам како би постапил... пошо не знам по која цена ке се продајт... ако цената е влез во ЕУ и НАТО ( и тоа мислам итна) , ако пушетет некој фондови и некако не згрижат , инвестираат во нас и некако форсираат да тргнеме напред... нека не менет...
Викаш не се даваш за мали пари? Машала.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 03:40
Голем дел од големиве патриоти, за бугарски пасош се декларираа за Бугари, со образложение- интерес патување,коли,школување во Бугарија и сл. Сега пак некој спомнува продажба за пари?...
Париве биле пак во основа на се...
Проклети пари...Дупчат таму каде бургијата не може.
Така - вти,вти и на крај???????
Затоа ќе одам на работа- како и секој ден..
Некои на времето се потурчија........
Има сешто на овој свет, нарочно квази патриоти,заштитници на народот и ...
Се наполнија со париииии.Затоа нека престанат да продаваат демагогија.....
Ги има доста!.
Кон врв
stigma04 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2010
Поени: 2661
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 03:44
imeto ke se smeni se gleda ama kako ke reagira narodot, tuka ne se znae,ili ke bidi svako cudo dva tri dana trae, ili ke bidi haos, a me faka nerva oti se menva imeto,daj be ljuge site si prat so nas so sakat, kaj se videlo ime na drzava da se menva, ma batali nato evropska unija, da si go zacuvame imeto i identiteto toa e sveto.
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 03:58
Како ќе реагира народот?Многу убаво се знае .
Како и секогаш,што реагирал.
Како и 2001.Како како му рекоа партиите.Си сведна глава. И сега партиите ќе мора да му кажат кко да реагира.
Племињата функционираат подобро од државата?
Вистина е само она што го кажува племенскиот поглавица - или вождот.
Тоа е нашата вистина - ЗА ЖАЛ......
Ведната глава сабја не ја сече ...Чија е поговоркава?А поговорките се исто така дел од културната баштина на еден народ!!!!!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 14:30
za reakcijataзбунетост ,...ima da pcujam sve po spisku..,...ako pred vreme pak me natera da vadam pasosh !

Брза, без провокации!

Изменето од Анастеа - 24.Април.2010 во 14:43
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Nelson Pike Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Април.2010
Поени: 60
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nelson Pike Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 17:15
Tesko deka voopste nekoj kje reagira. Se edno mu e na narodot.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 17:18
Секој нека си зборува во негово име. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 17:43
Така е.Јас ќе одам на работа, но можеби и не, на одмор сум...
Да живеат револуционерните но за социјална правда.
Дајте леб на народот а потоа ќе биде лесно да го викате на одрекувања.
Што беше со четирите стана?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.