![]() |
|
|
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4041424344 81> |
Автор | ||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() |
|
Го отфрлив затоа што правам разлика меѓу "македонска национална гордост" и "македонско национално самосознание". Македонска национална гордост е и Ибе Паликуќа, која била Албанка, ама немала македонско национално самосознание. Сматракалев можеби се освестил тогаш, ама тоа не значи дека сите се освестиле. Михајлов јасно си кажал се, нема што да додавам, слушни го интервјуто, тоа е доволно. |
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() |
|
Ќе бидам директен, бидејќи ме спомена, а должен по тоа прашање не ти останувам! Нашиот член ти даде УПАТСТВО за како да се запишуваат Македонците, а може да ти приложи и доказ да видиш дека има бришени Македонци на бродот со кој истиот тој Чувар патувал. И грешка си, не е тој дел од "игуменската фамилија", тие се од кај баба ми, а не дедо ми ( кога веќе толку те интересира ), а ниту се запишал како Грк, ниту како Бугарин, туку го запишале како нешто друго, многу добро знаеш што, според УПАТСТВОТО секако. Ако ни сега не можеш да разбереш, жалам, проблемот не е кај мене. А во однос на шизматизмот, Чакаларов јасно напишал за жртви од фамилијата на Чуварот, во текот на Илинден. Толку од твоите теории...како и секогаш! ![]() |
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
![]() |
|
Сите ние во Европа , а посебно на Балканот имаме некои заеднички нешта .
Македонските националисти напишале дело со наслов “ Зашто ние Македонците сме посебна нација “ и таму ги наведува разликите од другите на Балканот . Тоа дело не е во прилог на бугарската политика во минаото ( денес ???? ) , на идејата за “ Санстефанска Бугарија “ и постојано настојуваат да ги прикријат разликите , и сепак доколку не успеат во тоа истите да ги именуваат како “ бугарски “ спацифики . Кога неможеш да ги победиш , ти им се придружи . И сега , каква е улогата на бугарофилите , бугароманите во целата ситуација ? Истите настојуваат постојано да ни држат лекции за тоа колку сме блиски со бугарите , лексички , верски , крвно , и сл. Тоа е мал чекор кон побугарчувањето но голем за бугарскиот шовинизам ![]() Изменето од eptendosadno1 - 06.Април.2010 во 15:13 |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() |
|
Не. Зошто јас ти покажав нешто слично од Панчо Михајлов, ама ти го отфрли. А и Влахов и сие пишуваат во „Балканска федерација“ за Бугари во Македонија. „Македонскиот сфинкс“ се вика статијата. Немам ја фототипно и ти ја отфрли. Да ги дополнам и спомените на Сматракалев. Периодот за освестување се потврдува.1931-2г. А кристализацијата според Динев е 1935. А и Михајловистите пишуваат за Македонци, дури имаат македонска парламентарна група во Бугарија. |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() |
|
Јас членот го спомнав оној ден во врска со констатацијата дека некои се собудиле од сонот. А нашиот член сега пак повторна дремка го налегнала, сега сонува како неговиот предок од желба да си го зачува вистинскиот идентитет се запишал како поробувач, ама одржал си го идентитетот и не се запишал како шизматик.
Незнам доколку е свесен членот за тезите на грчката пропаганда во тој период. Најверојатно Чуварот на идентитетот навистина си го имал таквиот идентитет, нема шанси точно тој Чувар да се запишел како шизматик, поскору би се запишал како г. отколку како б.. Значи членот може спокојно да си се собуди, да си стане од креветот и да си оди по работите. Неговото чисто минато во однос на шизматизам е докажано. Тоа не може да се каже за некои други членови. |
||
![]() |
||
![]() |
|
Докажавме дека Динев не е во право за годината, преку весникот "МАКЕДОНСКО ДЕЛО", зар не? |
||
![]() |
||
![]() |
|
Тој член се налути оти чепкаше таму каде не ти е местото, а се сеќавам уште тогаш ти вети дека ке ти најде доказ за личностите за кои говоревте, а за кои се налути, па пред некое време црно на бело ти го презентираше доказот. Е сега сонот и реалноста не барај ги кај тој член, туклу на друго место. А тој член сеуште не заборавил некои работи, тоа и самиот ти го кажа! ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
|
Одлично! Сметај ја за своја Рондова, која јазикот кој го говориш го нарекува српскомакедонски, која измислува приказни и слични глупости, секако, немајќи факти, а и немајќи луѓе да потврдат, ама не пречи тоа некој да и верува. Ако некој те понижува, а ти го сметаш за свој, секоја ти чест! А кога си толку објективен, не ги заборавај и Словенофоните Елини да ги споменеш дека се твои. П.С. Среќа што во Втората Светска војна кога се врати "ОХРАНА" не ги дочекаа како свои, туку зедоа пушка да ги гонат, инаку којзнае каде ќе им беше крајот на Македонците во Егејска Македонија! |
||
![]() |
||
![]() |
|
Се сложувам. Треба да се нагласи дека се родил Козмас Паскали, а не Кузман Шапкарев. ![]() |
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() |
|
Демек твоите историски личности се Бугари но не ТуркоМонголи.И сега ти најде да пишуваш за туѓи желби кога твоите се потполно нереални,ама сепак убаво е да си фантазираш
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
|
Јас твоето потекло не го познавам и ништо за него не сум напишал. Јас пишувам за историските личности, а тие се значајни за историјата. Фактите си се факти. Тоа што тебе не ти се допаѓаат фактите и сакаш да имаш потекло директно од античките Македонци, сите твои предци да биле јасно освестени како етнички Македонци 2-3000 г. е убава желба, ама нема врска со реалноста. Клучот кон твојот проблем е Мисирков. Таму се` е напишано. |
||
![]() |
||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
![]() |
|
Како се викала? А и немој сега да ми мрдаш многу, бидејќи кај вас се пее токму така, како „Билјана платно белеше“. А „Лихнида“ не е истата песна. Мислев на оваа:
http://www.youtube.com/watch?v=3ljmk3MqaNA&feature=PlayList&p=CA62DD9498487F02&playnext_from=PL&playnext=1&index=2 која што кај вас се нарекува: http://www.youtube.com/watch?v=ROlBsPkVrvM Кога нешто се преработува, се задржува оригиналното заглавје, Каснакоски ![]() |
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
![]() |
||
![]() |
|
|
||
![]() |
||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
![]() |
|
Мислам дека тоа е психолошки ефект, нешто како кај оние Македонци кои велат дека подобро го разбираат српскиот од бугарскиот. Просто невозможни работи ![]() Изменето од Pat - 02.Април.2010 во 21:52 |
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4041424344 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |