IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 104105106107108 133>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:01
Originally posted by pagane pagane напиша:

Но не тоа е важното. Важното дека Бугариjа и обигран политички играч и чисто се сомневам дека воопшто и треба соjузник во дотичниот фронт.

Да, токму така, не и треба никој, затоа постојано во Брисел се резили за Спаска Митрова, ама не случајно претставништвото на европската комисија во Скопје не интервенираше, иако нели, станува збор за бугарски државјанин. Процени сама зошто е така!намигнување

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:02
па веке реков ---коjто си знае и си може.

Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:10
Originally posted by pagane pagane напиша:

па веке реков ---коjто си знае и си може.

Секако, уште ако знаењето е како со судското барање на Спаска, каде ќе е крајот...намигнување
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:12
фронтот, мило, не се врти околу Спаска.таа е само микроскопски дел од него.

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:12

Со што Бугарија се резили во Брисел по случајот Спаска Митрова????

Па Спаска на 11 март ќе го спечели делото.Затоа бившиот и маж не доаѓа во судот.

Се е вапрос на време.

И после овој случај ќе има уште многу други во кој жени ќе с разведуват во Македонија зарад домаѓен тормоз...........

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:13
Ајде деее... и сите Бугарки? изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:16
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Не Бугарки.Македонки.Ке видат ќе може и да има правда на овој свет и ќе ја користат случајот Спаска и они да си оправат животот. 
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:21
Originally posted by емил емил напиша:

Не Бугарки.Македонки.Ке видат ќе може и да има правда на овој свет и ќе ја користат случајот Спаска и они да си оправат животот. 

Емил, после ваков бисер, се сметаш ли за доволно упатен во македонското општество за да коментираш во политика?

Изменето од Анастеа - 01.Март.2010 во 00:13
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:26

Со што Бугарија се резили во Брисел по случајот Спаска Митрова????

Па Спаска на 11 март ќе го спечели делото.Затоа бившиот и маж не доаѓа во судот.

Се е вапрос на време.

И после овој случај ќе има уште многу други во кој жени ќе с разведуват во Македонија зарад домаѓен тормоз...........

Може ли да ми кажеш врз основа на што ќе го спечали делото Спаска Митрова? Врз основа на навреда на судот, непочитување судски одлуки, или врз основа на тоа дека го напуштила сопругот веднаш по свадбата?
Доколку била малтретирана, зошто не поднела тужба за семејно насилство? Со тоа ќе успеела да го разведе бракот, да го добие старателството врз детето, па и да го смести сопругот во затвор.

Не случајно Спаска не можеше да најде бугарски адвокат за да ја застапува, ниту еден не сака да се резили пред другите правници.

Побарај ги сам сите одредби од Кривичниот Законик што ги прекршила Спаска, а за кои судот се покажал доста благ, со оглед на фактот дека можел да ја казни со доста подолги затворски казни, наместо со парична казна.

А во однос на поранешниот маж, еве прочитај овде, ќе видиш дали доаѓа или не доаѓа.

Во однос на бугарското резилење, свесни сме сите за изјавите на европратениците за Спаска. Тоа е доволно непознавање на правото чинам, секој кој малкусе разбира од право, го знае тоа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:27
Јас си кажав мојот став.Сосема друга е работата дали ти се сложуваш со тоа.

Ќе си говориме пак после 11 март.

Изменето од емил - 24.Февруари.2010 во 23:28
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2010 во 23:28

Да не е смешно, ќе е трагично....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2010 во 00:20
Не сум расположена да се конфронтирам за микроскопски делови од фронтотнамигнување

Инаку Емил, јас сум Македонка, ти си Бугарин кој никогаш не живеел во Македонија.
Се она што го знаеш ти за нас е од втора рака.
Јас тврдам дека не си во право.
Што мислиш, дали јас сум таа што треба со нешто да се сложам или ти треба да си ги преиспиташ ставовите, па и изворите на вакви ај нека се “информации“?
Не мислиш дека е дрско и безобразно да ми дојдеш дома и да ми кажеш дека македонските жени се тормозени и обесправени, ама за среќа Господ ни ја прати Света Спаска за да не еманципира?!

Јас си кажав мојот став.Сосема друга е работата дали ти се сложуваш со тоа.

Ќе си говориме пак после 11 март.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2010 во 01:03

Емил, после ваков бисер, се сметаш ли за доволно упатен во македонското општество за да коментираш во политика?

Јас би го дополнил прашањето и со упатеноста во македонското право!

Изменето од Анастеа - 01.Март.2010 во 00:14
Кон врв
tanas_1902 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2009
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2010 во 09:29
Миналата вечер по Нова ТВ во шоуто на Иван и Андреj Каракачанов и македонски журналист дискутираа по казуса со Спаска!
http://vbox7.com/play:48ab827e
http://vbox7.com/play:c6e0e420
http://vbox7.com/play:f9967fac
http://vbox7.com/play:29a1d6c9
На моменти дискусиата беше на крчмарско ниво! Инак еднственото ново кое беше за мене е дека на Андреj рода е от Македониа - Леринско!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 104105106107108 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.