IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 102103104105106 133>
Автор
Порака
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 12:34
Па не давате права на Македонците,може поради Бугарските пасоши,неэнам - эатоа да прашам
Кон врв
tanas_1902 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2009
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 12:46
Е па еден македонец наскоро беше Премиер! От тоа по убаво има ли!
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 12:49
Originally posted by tanas_1902 tanas_1902 напиша:

Е па еден македонец наскоро беше Премиер! От тоа по убаво има ли!

Сергеj Дмитриевич
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 13:08
Македонец е и Ататурк ако така гледаш
Кон врв
tanas_1902 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2009
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 13:09
Епа Станишев сам си кажа дека е македонец кога одеше во Банско !
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 13:09
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Македонец е и Ататурк ако така гледаш

не е македонец...оти живее во Бугариjа?!? сега си контрадикторен...
а за Ататурк---не бе---бугарин е.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 13:12
Па неможам да фатам ред и крај на Бугарска логика - очигледно ја нема
Кон врв
eptendosadno Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Декември.2009
Поени: 1185
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 23:51

Младенов:

Бугарија го поддржува членството на Македонија во ЕУ и НАТО 22.02.2010 - 10:02 |

* Македонија

Македонците да се ослободат од размислувањата дека Бугарија има нешто против нив и да престанат да гледаат противник во соседната земја. Ова е пораката на новоназначениот бугарски министер за надворешни Николај Младенов, кој по оставката на Румена Желева односите со земјава ги става на врвот меѓу своите приоритети.   Тој во интервју за виенски “Стандарт” вели дека Бугарија ја поддржува интеграцијата на Македонија во НАТО и ЕУ. Прашањето кога тоа ќе се случи е нешто што зависи од Македонците. Тие треба да го изодат својот пат во преговорите, исто како што ние го изодевме нашиот. Но тие треба да се ослободат самите себе си од постојаното сомневање дека некој во Бугарија има лоши намери за нив, вели Младенов. Корист од подобрувањето на односите меѓу двете земји гледа и поранешниот прв министер, Љубчо Георгиевски. - Според мое мислење, Македонија треба да покаже малку повеќе топлина кон Република Бугарија, мислам пријателство, и ние секако дека треба да добиеме максимална поддршка за евро интеграцијата. И не само обична поддршка. Бугарија можеше да биде адвокат на Македонија во евроатланската интеграција, вели Георгиевски во интервју за бугарски “Фокус” декларирајќи се себе си како песимист за можноста земјава брзо да се интегрира во НАТОи ЕУ. Но заложбите на политичарите се едно, а реалноста сосема друго. Спаска Митрова беше и остана причина за значително заладување на односите меѓу двете соседни земји. Таа повторно ги полни страниците на бугарските медиуми. Митрова сега се жали во Бугарски “Фокус” дека наводно македонската полиција и се заканувала со ликвидација.

Изменето од Анастеа - 23.Февруари.2010 во 00:00
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 23:57
"Бугарија го поддржува членството на Македонија во ЕУ и НАТО 22.02.2010 - 10:02 | "

hahaha.. bugarija go poddrzvala,....a, se sekjavam ,...skoro beshe,...ne mozea ni da ...prdnatbugarite.... bez dozvola!     

Изменето од brza - 22.Февруари.2010 во 23:58
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
eptendosadno Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Декември.2009
Поени: 1185
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 00:00
Сепак си безобразна .

Спаско Митров:

Секој момент можат да ме вратат 22 февруари 2010 | 14:14

| Агенција "Фокус" Гевгелија. Неколку лица се заплашвали Спаско Митров денеска во куќата на нејзините родители во Гевгелија.

"Бев во куќата на родителите и таму дојдоа неколку луѓе, кои бараат мене. Кога јас Излегов, тие велат - да си оди во Бугарија и нема што да барам тука. Ако не си одам во Бугарија, ќе ми се случи истото нешто, како на 28 јули ",

....рече пред Агенција" Фокус "Спаско Митров. Според нејзините - говорел е само еден од мажите.

"За мене ова е доказ дека процесот е политички, не е битен. Овие луѓе се Гевгелия. Тие беа со полициска кола, со униформи и не ми се представиха, не ми покажаа никаков документ. Дојдоа да се заканват. Во моментов, одам низ градот и истите тие луѓе, ги видов "

, рече таа и истакна дека се плаши нешто да не и се случи до среда, кога е едно седница за случајот. "Имаше и друга закана против мене во петокот, кога Отидов во социјалниот центар да си земам ќерката за првпат, и таму служителките Станка Петрова, Виолета Христова и Тодорка Христова направија истото и упатија закани. Тие како гладни волци се нахвърлили врз мене. Сигурна сум дека има и луѓе кои ме поддржуваат, но се кријат и се плашат. Тие се заканват за животот ми, не за друго. Секој момент можат да ме вратат ", рече таа. Во средата во 11.00 ч е случајот за старателство на ќерката на Спаско Митров. "Видовме во петокот со детето. На 15 јануари таткото напишал дека детето веќе не вели мама и дека нема потреба од мене. Јас зедов Сузана против нејзината волја, и таа не ме сакаше, не ме познаваше. Не сакаше да ме погледне и ме удираат. Детето рече дека сака својот татко и Калман, бидејќи Калман нејзиниот е нејзината мајка, а не јас. Детето има омраза кон мене ", рече Спаско Митров. Таа истакна дека Малтретирањето против него продолжува и проблемот не е битен, а е политички.

Росица Георгиев
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 00:05
Originally posted by eptendosadno eptendosadno напиша:

Сепак си безобразна .

Ништо повеќе од вас!
Ја направивте темата маалска седенка, со чорапогашти, макарони, песни, па и слики од зајци фалеа!

Дајте тука малку сериозна дискусија, кога сте за неврзани муабети знаете каде.

Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 00:11
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8196FB3179B39A49B77CAB996366DE14

Кога Христов првпат допатувал во Бугарија во 1927 година се сметало за ретка чест да се биде близок со Македонец. Но, кога си заминал во 1934 година на Македонците била фрлена анатема. Луѓето со потсмев ги нарекувале чикашки гангстери. Позицијата на Македонците во Софија пред да почнат меѓусебните истребувања била слична на онаа на Евреите во Њујорк. „Тие го претставуваа ’рбетот на економскиот, професионалниот, општествениот, политичкиот и културниот живот на главниот град. Најважна личност во речиси секоја дејност веројатно е Македонец или барем половина Македонец. Луѓето се фалеа со македонската крвна линија небаре таа ги удостојуваше со посебен благослов“, пишува Христов.

бре бре бре

ке се изкомплексирам
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 00:20
Нема лабаво
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2010 во 14:49
Originally posted by brza brza напиша:

"Бугарија го поддржува членството на Македонија во ЕУ и НАТО 22.02.2010 - 10:02 | "

hahaha.. bugarija go poddrzvala,....a, se sekjavam ,...skoro beshe,...ne mozea ni da ...prdnatbugarite.... bez dozvola!     

па Бугариjа е добар глумец на политичката сцена.барем искуство имаме.
од емотивен дисбаланс полза во политиката нема.

Изменето од pagane - 23.Февруари.2010 во 14:51
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 102103104105106 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.