IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 101102103104105 133>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2010 во 01:05
Лично не навлегувам во такви вреднувања на луѓето, без разлика од која нација се.

Политички, историски моменти и личности да, пропаганда и се’ она што ги преоптоварува меѓудржавните односи.
Другото минува низ индивидуални аршини...

Изменето од Анастеа - 21.Февруари.2010 во 01:05
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2010 во 08:57
постановка - кога нешто е режисирано
Кон врв
tanas_1902 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2009
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2010 во 09:07
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Јас ќе почекам превод од Танас, иако можам да кажам целиот негов коментар ми мириса на “постановка“, што и да значи...Посебно она Сите знаем намигнување

Постановка - театр, нагласена работа!

Сметаш ли дека ке ти биде убаво во Македониа ако се изjасниш како Бугарка-хипотетично?
Во Бугариа ако кажеш дека си македонец си ОК ! Но ако кажеш дека си наследница на Александър Македонски ке те гледат како марсианец! Но не ми се верува за ова да те малтретират по скоро ке получиш усмивка а ако си много убава може и целувка !!!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 00:49
Значи најверојатно се работи за “постановка“ или човекот си има некои други проблеми, па како Спаска се вади на бугарското државјанство или самоопределба.
Не сум слушнала досега да бил ликвидиран или малтретиран човек, само затоа што се изјаснил како Бугарин... А верувај ќе се чуеше надалеку и нашироко ако имало макар и еден таков случај.

Верувате единствено на турбо-пропагандата од вашите медиуми и политичари, но не заборавајте дека медалот има две страни.

П.С. мамамд и да бе, постовите ви се преместени во темата Гоце Делчев на историја.намигнување

Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 01:02
Originally posted by tanas_1902 tanas_1902 напиша:

Јас ќе почекам превод од Танас, иако можам да кажам целиот негов коментар ми мириса на “постановка“, што и да значи...Посебно она Сите знаем намигнување

Сметаш ли дека ке ти биде убаво во Македониа ако се изjасниш како Бугарка-хипотетично?
Во Бугариа ако кажеш дека си македонец си ОК ! Но ако кажеш дека си наследница на Александър Македонски ке те гледат како марсианец! Но не ми се верува за ова да те малтретират по скоро ке получиш усмивка а ако си много убава може и целувка !!!

За тие кои се ќе се претстават како теритријални Македонци. Што станува со оние кои се кажуваат за етнички Македонци?

Знам, нетреба да ми одговараш. Нема етнички Македонци, во Бугарија, Грција, Македонија или било каде во светот, нели?
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 10:06

Значи најверојатно се работи за “постановка“ или човекот си има некои други проблеми, па како Спаска се вади на бугарското државјанство или самоопределба.Не сум слушнала досега да бил ликвидиран или малтретиран човек, само затоа што се изјаснил како Бугарин... А верувај ќе се чуеше надалеку и нашироко ако имало макар и еден таков случај.Верувате единствено на турбо-пропагандата од вашите медиуми и политичари, но не заборавајте дека медалот има две страни.П.С. мамамд и да бе, постовите ви се преместени во темата Гоце Делчев на историја.намигнување

Ако оставим настрана политиката и медиумите, на ниво обикновени луге односите са нормални!
Некак си ова контрастира со тоа дека например има весник во коj сека среда има голема статиа от еден автор за тоа колко са лоши и прости бугарите! Не пропушта ни една недела да напише нешто!
Оште по чудно ми како во 21 век може да нема железница мегу Бугариа и Македноиа??? Сите товари минават през Србиа!!!
Видно е поне за мене дека има определени среди кои не сакат добрососедски односи и во двете страни!
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 10:20

Ако си чист Бугар тогаш немаш гајле...Но ако си како Спаска на пример Бугар поради лични интереси тогаш секако дека луѓето на тебе ќе гледат со други очи...
Има разлика како и да свртиш...Туку мене навистина ме загрижува тоа што вие Бугарите на вистина на некој начин верувате дека тие шо земале пасоши се Бугари...

Изменето од kultuzin - 22.Февруари.2010 во 10:21
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 10:53
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Ако си чист Бугар тогаш немаш гајле...Но ако си како Спаска на пример Бугар поради лични интереси тогаш секако дека луѓето на тебе ќе гледат со други очи...
Има разлика како и да свртиш...Туку мене навистина ме загрижува тоа што вие Бугарите на вистина на некој начин верувате дека тие шо земале пасоши се Бугари...

Па проблем ли да бидеш Бугарин за лични интереси??? Ова си е право на всеки човек!!
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 11:06

Па проблем ли да бидеш Бугарин за лични интереси??? Ова си е право на всеки човек!!

Постои Морал и постои Принцип...Има луѓе кои трпат за леб, и незимат Бугарски пасош, но има и такви кои поради заштеда од 1000 евра кога купувал кола земал Бугарски документи...Секако дека неможат овие луѓе да се стават во ист кош...Лично би ги одвоил и законски...Особено ако дојдат подобри времиња во Македонија...
Во живот е најлесно да се оди по линија на помал отпор...
Но ќе повторам тие луѓе што земале пасоши воопшто не се свесни дека Бугарија всушност пасошите им ги дава од политички мотив и секако дека тоа во секоја ситуација го искористува, како во примерот со Спаска...И на крај навистина не ми се верува дека вие обичните граѓани на Бугарија мислите дека сите овие луѓе кои земале ваши документи се чуствуват како Бугари и тоа го направиле од љубов...

Изменето од kultuzin - 22.Февруари.2010 во 11:08
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 12:18
Македонски медиуми: Бугарија го поддржува членството на Македонија во ЕУ и НАТО
Бугарија ја поддржува интеграцијата на Македонија во ЕУ и НАТО, изјави бугарскиот министер за надворешни работи Николај Младенов, објави македонската агенција МИА.
"Ние ја поддржуваме интеграцијата на Македонија во евроатланските структури. Прашањето за членството и кога ќе се случи тоа е во рацете на нашиве македонски колеги ", рече Младенов пред весник" Стандард ". Според зборовите на Младенов "Македонците треба да изодат својот пат, како што Бугарија го направи тоа за време на преговорите со ЕУ".
"Бугарија направи сé за да и помогне на Македонија и Бугарија е целосно добронамерен", вели Младенов. Тој повикал Македонија да престане да се сомнева дека некој во Бугарија има лоши намери кон неа. :?:?:? 
Се надевам дека ќе погледнете тоа, што се коментира во Европа. Не е добро, ако една земја кандидат за член постојано има лоша ориентирана кон Бугарија. Разбирам дека се уште постојат многу емоции. Заедно, сепак можеме да направиме многу повеќе, отколку одделно ", истакнат Младенов. За изјавата на Младенов објавија и телевизиите Сител, Алфа, А1 и МТВ, агенција Макфакс и весникот "Шпиц".

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 12:19

Зошто тогаш истото право не го спроведете и во Бугарија - эар Македонецот не е човек
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 12:19
Ова многу пати е дискутирано, знаеме за мотивите! Нема как да разбереме на сите луге личните мотиви да си земат пасош и да велат дека дедо му татко му са Бугари!
Право на секоj е да биде таков каков он сака да биде! Не е виновна Бугариа дека вашите луге сакат да стават бугари нели? Или сум во грешка?
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 12:20
А эар Македонија е виновна што бо Бугарија има Македонци,эошто не ги приэнаете
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas_1902 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 12:31
Некоj кажал дека Македониа е виновна???
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 101102103104105 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.