![]() |
|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 200201202203204 229> |
Автор | ||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Сосема се согласувам со постов. Секој кој малку прошетал низ Европските градови ќе се сложи со ова. Во еден Париз имаме што се вели рамо до рамо, една Триумфална Капија и Лувр со футуристички “додаток“ па не е пренатрупано, па што останало за кај нас... Зар е можно во тоа море на објекти да нема баш ништо по вкус на СДСМ-овците? Да се разбереме, јас сум “слободен уметник“ и мене со сега ниедна влада ништо не ми пружила. Но ова што го прави оваа влада навистина ми се допаѓа, направи многу за културата (за промоција на вистинските семејни вредности да не споменувам, не е тема ![]() Околку стубчињата и куполчињата /чика Фројд/-мојот дом е токму таков, а тој не е проект на владата ![]() ![]() |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
Zajcef ![]() Сениор ![]() ![]() TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
|
не зборувам за до 2014-тие моментално се задолжени 200 милиони.До 2014 ќе има уште многу ![]() Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:35 |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
Не се две туку 2,7... А колку буџети има до 2014? Освен тоа дел од тие средства се веќе инвестирани, филхармонијата и дел од спомениците... Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:34 |
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|
Одма ќе ти објаснам-колку проценти се 200 милиони од 2 милијарди?[/QUOTE] е ова во евра или во динари са овие 10% ![]() Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:34 |
||
![]() |
||
Zajcef ![]() Сениор ![]() ![]() TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
|
Одма ќе ти објаснам-колку проценти се 200 милиони од 2 милијарди? Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:33 |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
Како ги пресмета тие 10% објасни ми те молам... Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:33 |
||
![]() |
||
|
Па како мислиш ти , единственото оружје во раката на Б.Ц. досега одлично функционираше... |
||
![]() |
||
|
Како што гледам во земјава има 2,1 милион експерти кои точно знаат зошто проектот е добар и зошто нечини...Да биде вицот поголем истите „експерти„ по некоја случајност ако се приврзаници на владата сметат дека проектот е издржан во спротивно нечини...Затоа мене повеќе ме интересира мислењето на оние неутралните (ако има такви во државата)... А највицкасти се оние кои го штитат плоштадот ,демек ако се гради ќе ни се нарушил идентитетот, според мене ако идентитетот ни е неколку илјади квадратни метри плочка и кругче со трева во средината , слободно нека го рушат... Навистина не ми е јасно што штитат тие луѓе...
Ќе било пренатрупано , ако ви е пренатрупано слободно прошетајте се до Загреб и видете како изгледа нивниот центар па сепак градот се смета за еден од поубавите на овие простори.... Мене лично не ми се по ќејф сите објекти, но подобро да се изгради нешто одколку вака ПОЛЕ кое подсеќа на вечна ТРАНЗИЦИЈА на еден народ без култура и идентитет... |
||
![]() |
||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
|
~,,~FABRIKI ??? kakvi Fabriki tie gluposti se gradea vo SFRJ ovie edvaj gi unishtija ochi si izvadija okolu plenot i ushte si vadat sega pak na pochetok da se vracame ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Ахам, за "градење" фабрики ќе мора да почекате поранешните гарнитури да се вратат на власт.
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
во една прилика некој тука напиша дека државата не прави фабрики ........ а зошто би правела глупости како што се глупостите со споменици и слични срања како во фамозниот проект ? ......... ако е за правење од страна на државата , преферирам да прави фабрики ....... зошто за глупости се докажавме како НЕПРИКОСНОВЕНИ
![]() |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Никој ништо не изградил. Среќа што имаме вакви способни форумџии, ко погоре присутните, да не просветлат и предупредат дека налудничави луѓе ни ја водат државата.
|
||
![]() |
||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
|
Настрана се а што се има изградено во Македонија до сега?Некој објект што е значаен?Или она стакленото на плоштадот ви е врв?
Не сум ни малку за скопје 2014 затоа што сум од Битола и повеќе сум за Битола 2014 ама ме интересира што некој друг изградил ![]() |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
убаво кажа ДРУГАР .............. со таков НАЛУДНИЧАВ проект и ПРОЕКТАНТ ништо чудно што се случуваат НАЛУДНИЧАВИ нешта ![]() Изменето од Анастеа - 11.Февруари.2010 во 23:30 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 200201202203204 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |