![]() |
|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 229> |
Автор | ||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Пак не даде идеја твоја,само критика.
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
vlada ne te pituje tebe kaj kje gi trosi si dobi na izborite i kje gi trosi kako saka koga nekoja druga vlada kje dojde na vlast ona neka si pravi svoi planovi toa taka finkcionira i nezabiram kako sakame da se pravime papa pogolem od papata koga toa ne sme toa e toa,,, no ne razbiram kako nekoj toa nemoze da go prifati deka e taka brat imas svoja sansa .. vo 2012 ili porano bog da go znae neglasaj za niv toa samo mozes,, a drugo??? mozes da si kukas na forumov.... se cudam kako be nemozete da bidete pragmaticni i da ne se nervirate.. oti e bezpolezno... toa taka civilizaciski funkcionira |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Marko sk ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
|
Pred 10- na god na eden seminar, so eden germanec, koj beshe predavach za sovremeniot managment, a dade poseben osvrt na managementot vo zdrastvoto, na pazuata napraviv muabet. Normalno si ja falam drzhavava deka ne e bash taka kako shto toj iznese nekoi konstatcii, a toj mi veli: NE MORA DA MI OBJASNUVASH, POKAZHI MI JA SAMO VASHATA DRHZVNA BOLNICA, I SE E JASNO, VRZ OSNOVA NA TOA SE NOSI VALIDEN ZAKLJUCHOK KAKVA DRZHAVA STE, T.E. NA KOE NIVO STE. Veli, slikata na vashata drzhavna bolnica, javna zdrastvena ustanova od najvisok rang ja otsikluva seta sostojba vo vashata drzhava, i ne samo kaj vas , toa e sekade vo svetot, od toa se gelda kolku i dali drzhavata vodi smetka za zadravjeto na svoite zhiteli, shto ostana za drugoto. Nema podobar komenat od ova. Изменето од Marko sk - 10.Февруари.2010 во 00:41 |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
pa da
a so sakas vo nasa mizerna drzava da ima drzavna bolnica kako vo svedska ubo ti rece covekot kakva drzava ste takva bolnica imate se si e super vo korelacija... pa nerazbiram kade vodi tvojot muabet sakas da gi lazeme so slika na super blonica a drzavata da ni e mizerija????? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
znaci tipov bil vo pravo
PRVO DA SE NAPRAVI DOBRA DRZAVA SO SITE ATRIBUTI POTOA ZA BOLNICA E LESNO obratno izgleda ne idit ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Marko sk ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
|
Ha, ha...poentata e vo toa deka sekoja drzhava pochnuva da lichi na drzhava koga pred se kje pochne zdrastvoto, svoite drzhavni bolnici da si gi sreduva i da gi gradi, osovremenuva na zadovolitelno nivo, a ne so spomenici...?
Mislam sega e jasno? Изменето од Marko sk - 10.Февруари.2010 во 00:50 |
||
![]() |
||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
|
Pojasno...zdravje
![]() |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
Денеска група граѓани од една скопска општина се обратила до општината , заради неодржано ветување за асфалтирање на некој пат во должина од 150 метри.....
Одговорот бил: Тешко...многу тешко оваа година, кај најдовте баш сега да дојдете, во наголемата криза.....
![]() Абе моменталнава ситуација е "Луд ј*** збуњеног" ..... ![]() Изменето од Анастеа - 10.Февруари.2010 во 00:55 |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
![]() |
||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
некој поназад спомна дека под триумфалната капија ќе поминува гордо и со крената глава...супер...
јас,кога ќе минам под триумфалната капија ќе помислам на родителите кои за своето болно дете молат некој денар повеќе од владата,а не добиваат ништо(освен ако немаат дебели врски) кога ќе го преминувам мостот на уметниците ќе помислам на денот кога морав на магнетна резонанца ама ме известија дека се чекало 6-7 месеци зашто„знаете,имаме еден апарат а за цела држава...ако ви е хитно мора да платите осум иљади денари“...па кому не му е хитно? на мостот ОКО ќе се сетам на мојата пријателка која почина чекајќи да набават цитостатици и фаќавме дебели врски кој стигна за да ја повикаат побрзо...зашто...знаете...криза...буџетот на здравство е скратен...иако сите ние години со ред дисциплинирано си ги подмируваме давачките кон фондот за здравство... родилките кои не добиваат породилно со месеци... стечајците кои се изгубија во преводот... социјалните случаи кои социјалната помош ја чекаат со месеци... и немој да ми кажувате дека со градење се излегува од криза,дека нашите градежни работници ќе земат плата за тоа...грешка сте,тоа не се Македонски градежни работници... Убаво е да се разубавува градот но тогаш кога сите останати работи ќе бидат стокмени. можам јас да ја разубавувам и шминкам мојата баба колку ми душа сака,ама што ми вреди кога баба има покакани гаќи? Изменето од Andjelina - 10.Февруари.2010 во 01:01 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
Red`Black ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
|
Добро бре другар ова прашање сите го ставаат ама да ти објасне некој треба да направи проект а да се прави проект тој треба пред се да се плати. И да го направи некој доброволен мислам на некој архитект тој нема да се емитува бидејќи има политика во сите медиуми дури и во веб страни. Така да за таа анимација отиделе најмалку 10 илјади евра И сам ако гледаш дека сите студенти од архитектура протестираат треба да си свесен дека тие знаат зашто излегуват и јадат ќотек од полиција и од свештениците на православна црква. Не излегувам јас не сум ни архитект ни урбанист тие се стручни лица. Проектите што се градат се на архитекти блсику до влада. како оној контраверзниот Коста Мангаровски има и група за него види фацебоок |
||
![]() |
||
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
|
Mene mi deluva kako da e vo Makedonija se rozevo i svetlo, pa aj sega ke si igrame CEZAR IV....Ke si praime skulpturce levo, desno, po nekoe fontance, nekoja gradina... Pa i kreatorite na igrata smislile, da se bunat gragjanite ako ne se ispolneti elementarnite uslovi za zivot.... A za da se razvivas gradot ponataka se potrebni licni fasadi i zdanija...
Nie nemame elementarni uslovi, a ke si gradime spomenicinja.... Ako e poprioriteten spomenikot na Aleksandar od 2 novi gradski avtobusi, togas daj ke si izgradime site po eden vo dvorce... C c c c c c... Nikogas ne sum glasal za ovaa nitu pak za prethodnata vlast... Ama koga vekje se izbrani za da upravuvaat so parite na narodot, redno e i da go prasaat sto saka toj narod od niv... A ne da se zabarikadiraat vo Oklopni limuzini, i da ckrtaat reklamcinja, so koi ke ni mackaat oci.... Pa koga ja imaa doverbata od narodot, site tie ministri setaa slobodno niz Makedonija.. Stom pocna da im gori pod noze, nemozes zivi da gi vidis po Skopjevo kako se dvizat..... |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
![]() |
||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
сега уште фали Кралицата да излезе на плоштад па да се запраша зошто се буни народот,па кога ќе и објаснат дека народот е гладен да ја каже познатата реченица на Марија Антоанета-
па ако немаат леб нека јадат колачи за да бидеме историски покомплетни де... |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
На Скопје му треба ЅИД .....
![]() Налик на Берлинскиот....
![]() Тој ќе ја симболизира моменталната состојба, поделеност на милион групи....
![]() |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Читајќи ги коментарите на темата, мислам дека ЗОТЕ најубаво кажа што му треба на Скопје (и на Македонија):
![]()
Изменето од Анастеа - 10.Февруари.2010 во 01:47 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |