IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 229>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:36
Пак не даде идеја твоја,само критика.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:37
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

postoi drzavna bolnica
ako me pitas so mislam za nea
kje ti kazam
sakam nitu denar da ne se dade za nea dodeka tipovite od zapadna makedinija koi se lecat tamu bez pari ne plakjaat danoci

ete ti moj odgovor

Toa e vekje rabota na vlasta... Da gi zeme parite od danocite... Normalno AKO SMEE....
A za moite pari od danocite, ne sakam da gradi spomenici...

vlada ne te pituje tebe kaj kje gi trosi
si dobi na izborite i kje gi trosi kako saka
koga nekoja druga vlada kje dojde na vlast ona neka si pravi svoi planovi
toa taka finkcionira
i nezabiram kako sakame da se pravime papa pogolem od papata
koga toa ne sme
toa e toa,,, no ne razbiram kako nekoj toa nemoze da go prifati deka e taka
brat imas svoja sansa .. vo 2012 ili porano bog da go znae
neglasaj za niv
toa samo mozes,, a drugo??? mozes da si kukas na forumov....
se cudam kako be nemozete da bidete pragmaticni i da ne se nervirate.. oti e bezpolezno... toa taka civilizaciski funkcionira

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:39
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Vo sekoja drzava mora da postoi i drzavna bolnica...

Pred 10- na god na eden seminar, so eden germanec, koj beshe predavach za sovremeniot managment, a dade poseben osvrt na managementot vo zdrastvoto, na pazuata napraviv muabet.
Normalno si ja falam drzhavava deka ne e bash taka kako shto toj iznese nekoi konstatcii, a toj mi veli:
NE MORA DA MI OBJASNUVASH, POKAZHI MI JA SAMO VASHATA DRHZVNA BOLNICA, I SE E JASNO, VRZ OSNOVA NA TOA SE NOSI VALIDEN ZAKLJUCHOK KAKVA DRZHAVA STE, T.E. NA KOE NIVO STE.
Veli, slikata na vashata drzhavna bolnica, javna zdrastvena ustanova od najvisok rang ja otsikluva seta sostojba vo vashata drzhava, i ne samo kaj vas , toa e sekade vo svetot, od toa se gelda kolku i dali drzhavata vodi smetka za zadravjeto na svoite zhiteli, shto ostana za drugoto.
Nema podobar komenat od ova.

Изменето од Marko sk - 10.Февруари.2010 во 00:41
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:41
pa da
a so sakas
vo nasa mizerna drzava da ima drzavna bolnica kako vo svedska
ubo ti rece covekot
kakva drzava ste takva bolnica imate
se si e super vo korelacija... pa nerazbiram kade vodi tvojot muabet
sakas da gi lazeme so slika na super blonica a drzavata da ni e mizerija?????
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:44
znaci tipov bil vo pravo

PRVO DA SE NAPRAVI DOBRA DRZAVA SO SITE ATRIBUTI POTOA ZA BOLNICA E LESNO
obratno izgleda ne idit голема%20насмевка

Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:46
Ha, ha...poentata e vo toa deka sekoja drzhava pochnuva da lichi na drzhava koga pred se kje pochne zdrastvoto, svoite drzhavni bolnici da si gi sreduva i da gi gradi, osovremenuva na zadovolitelno nivo, a ne so spomenici...?
Mislam sega e jasno?

Изменето од Marko sk - 10.Февруари.2010 во 00:50
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:49
Originally posted by Marko sk Marko sk напиша:

Ha, ha...abe anakine, pa poentata e vo toa deka sekoja drzhava pochnuva da lichi na drzhava koga pred se kje pochne zdrastvoto, svoite drzhavni bolnici da si gi sreduva i da gi gradi, osovremenuva na edsno posovremeno nivo, a ne so spomenici...?
Mislam sega e jasno?

Pojasno...zdravje да
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:50
Денеска група граѓани од една скопска општина се обратила до општината , заради неодржано ветување за асфалтирање на некој пат во должина од 150 метри.....
Одговорот бил: Тешко...многу тешко оваа година, кај најдовте баш сега да дојдете, во наголемата криза.....болен

Абе моменталнава ситуација е "Луд ј*** збуњеног" ..... газење%20од%20смеење

Изменето од Анастеа - 10.Февруари.2010 во 00:55
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:00
некој поназад спомна дека под триумфалната капија ќе поминува гордо и со крената глава...супер...
јас,кога ќе минам под триумфалната капија ќе помислам на родителите кои за своето болно дете молат некој денар повеќе од владата,а не добиваат ништо(освен ако немаат дебели врски)
кога ќе го преминувам мостот на уметниците ќе помислам на денот кога морав на магнетна резонанца ама ме известија дека се чекало 6-7 месеци зашто„знаете,имаме еден апарат а за цела држава...ако ви е хитно мора да платите осум иљади денари“...па кому не му е хитно?
на мостот ОКО ќе се сетам на мојата пријателка која почина чекајќи да набават цитостатици и фаќавме дебели врски кој стигна за да ја повикаат побрзо...зашто...знаете...криза...буџетот на здравство е скратен...иако сите ние години со ред дисциплинирано си ги подмируваме давачките кон фондот за здравство...
родилките кои не добиваат породилно со месеци...
стечајците кои се изгубија во преводот...
социјалните случаи кои социјалната помош ја чекаат со месеци...
и немој да ми кажувате дека со градење се излегува од криза,дека нашите градежни работници ќе земат плата за тоа...грешка сте,тоа не се Македонски градежни работници...
Убаво е да се разубавува градот но тогаш кога сите останати работи ќе бидат стокмени.
можам јас да ја разубавувам и шминкам мојата баба колку ми душа сака,ама што ми вреди кога баба има покакани гаќи?

Изменето од Andjelina - 10.Февруари.2010 во 01:01
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:16
Originally posted by fiks fiks напиша:

Пак не даде идеја твоја,само критика.

Добро бре другар ова прашање сите го ставаат ама
да ти објасне некој треба да направи проект
а да се прави проект тој треба пред се да се плати.
И да го направи некој доброволен мислам на некој архитект
тој нема да се емитува бидејќи има политика во сите медиуми дури и во веб страни.

Така да за таа анимација отиделе најмалку 10 илјади евра

И сам ако гледаш дека сите студенти од архитектура протестираат треба да си свесен дека тие знаат зашто излегуват и јадат ќотек од полиција и од свештениците на православна црква.
Не излегувам јас не сум ни архитект ни урбанист
тие се стручни лица.
Проектите што се градат се на архитекти блсику до влада. како оној контраверзниот Коста Мангаровски има и група за него види фацебоок
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:24
Mene mi deluva kako da e vo Makedonija se rozevo i svetlo, pa aj sega ke si igrame CEZAR IV....Ke si praime skulpturce levo, desno, po nekoe fontance, nekoja gradina... Pa i kreatorite na igrata smislile, da se bunat gragjanite ako ne se ispolneti elementarnite uslovi za zivot.... A za da se razvivas gradot ponataka se potrebni licni fasadi i zdanija...
Nie nemame elementarni uslovi, a ke si gradime spomenicinja....
Ako e poprioriteten spomenikot na Aleksandar od 2 novi gradski avtobusi, togas daj ke si izgradime site po eden vo dvorce...
C c c c c c...
Nikogas ne sum glasal za ovaa nitu pak za prethodnata vlast... Ama koga vekje se izbrani za da upravuvaat so parite na narodot, redno e i da go prasaat sto saka toj narod od niv... A ne da se zabarikadiraat vo Oklopni limuzini, i da ckrtaat reklamcinja, so koi ke ni mackaat oci.... Pa koga ja imaa doverbata od narodot, site tie ministri setaa slobodno niz Makedonija.. Stom pocna da im gori pod noze, nemozes zivi da gi vidis po Skopjevo kako se dvizat.....

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:31
сега уште фали Кралицата да излезе на плоштад па да се запраша зошто се буни народот,па кога ќе и објаснат дека народот е гладен да ја каже познатата реченица на Марија Антоанета-
па ако немаат леб нека јадат колачи
за да бидеме историски покомплетни де...
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:39
На Скопје му треба ЅИД .....голема%20насмевка
Налик на Берлинскиот....голема%20насмевка
Тој ќе ја симболизира моменталната состојба, поделеност на милион групи....да
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 01:46
Читајќи ги коментарите на темата, мислам дека ЗОТЕ најубаво кажа што му треба на Скопје (и на Македонија):да

Originally posted by ZOTE ZOTE напиша:

Ја сум се воа да исфрлат и да бапнат еден колосеум на плоштад,па секоја недела да има борби ВМРО вс СДСМ,еден по еден,во групи,во секакви варијанти - до смрт. Ем народот ќе биде задоволен ем тоа чкартот шо не јаде со години ќе се истреби.А и туристи ќе има колку сакаш ..

Изменето од Анастеа - 10.Февруари.2010 во 01:47
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.