IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 207208209210211 229>
Автор
Порака Обратен редослед
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:41
pa da
a so sakas
vo nasa mizerna drzava da ima drzavna bolnica kako vo svedska
ubo ti rece covekot
kakva drzava ste takva bolnica imate
se si e super vo korelacija... pa nerazbiram kade vodi tvojot muabet
sakas da gi lazeme so slika na super blonica a drzavata da ni e mizerija?????
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:39
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Vo sekoja drzava mora da postoi i drzavna bolnica...

Pred 10- na god na eden seminar, so eden germanec, koj beshe predavach za sovremeniot managment, a dade poseben osvrt na managementot vo zdrastvoto, na pazuata napraviv muabet.
Normalno si ja falam drzhavava deka ne e bash taka kako shto toj iznese nekoi konstatcii, a toj mi veli:
NE MORA DA MI OBJASNUVASH, POKAZHI MI JA SAMO VASHATA DRHZVNA BOLNICA, I SE E JASNO, VRZ OSNOVA NA TOA SE NOSI VALIDEN ZAKLJUCHOK KAKVA DRZHAVA STE, T.E. NA KOE NIVO STE.
Veli, slikata na vashata drzhavna bolnica, javna zdrastvena ustanova od najvisok rang ja otsikluva seta sostojba vo vashata drzhava, i ne samo kaj vas , toa e sekade vo svetot, od toa se gelda kolku i dali drzhavata vodi smetka za zadravjeto na svoite zhiteli, shto ostana za drugoto.
Nema podobar komenat od ova.

Изменето од Marko sk - 10.Февруари.2010 во 00:41
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:37
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

postoi drzavna bolnica
ako me pitas so mislam za nea
kje ti kazam
sakam nitu denar da ne se dade za nea dodeka tipovite od zapadna makedinija koi se lecat tamu bez pari ne plakjaat danoci

ete ti moj odgovor

Toa e vekje rabota na vlasta... Da gi zeme parite od danocite... Normalno AKO SMEE....
A za moite pari od danocite, ne sakam da gradi spomenici...

vlada ne te pituje tebe kaj kje gi trosi
si dobi na izborite i kje gi trosi kako saka
koga nekoja druga vlada kje dojde na vlast ona neka si pravi svoi planovi
toa taka finkcionira
i nezabiram kako sakame da se pravime papa pogolem od papata
koga toa ne sme
toa e toa,,, no ne razbiram kako nekoj toa nemoze da go prifati deka e taka
brat imas svoja sansa .. vo 2012 ili porano bog da go znae
neglasaj za niv
toa samo mozes,, a drugo??? mozes da si kukas na forumov....
se cudam kako be nemozete da bidete pragmaticni i da ne se nervirate.. oti e bezpolezno... toa taka civilizaciski funkcionira

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:36
Пак не даде идеја твоја,само критика.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:35
Originally posted by fiks fiks напиша:

Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

Добро дечки на вас што не ви се допаѓа ама баш ништо од новиот предвиден изглед на Скопје,дадете свои опции како би изгледало тоа.Баш ме интересира какви се вашите идеи?

може една идеја од мене ?
   Повели

ОК

за хотелот и офицерскиот дом нема место оти центарот што е проектиран од кензо танге за тоа време сега трабаше да се зголеми а да не се намали
а да не зборувам за црквата.

Да нема повеќе од еден споменик на центар и тоа во размера да не биде поголема од габаритот на највисока зграда.

Мостот око кој е глупав проект да не биде толку различен од камениот мос кој е симбол на град скопје.
Објектите покрај кејот да се направат модерни со примена на нови матријали што се во тренд не да се збогатат блиските фирми на влада (Бетон,гранит,маврово)
Триумфална порта е кич оти постои во парис
и тоа е срам ако го ставиме бидејки секој што ќе го виде ќе умира од смеење од оваа глупост.

Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:33
Originally posted by bingo bingo напиша:

јас имам еден предлог
наместо ск 2014
нека се направи битола 2014

Таман работа, наместо еден да упропастиме друг град.
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:33

postoi drzavna bolnica
kje ti kazam
sakam nitu denar da ne se dade za nea dodeka tipovite od zapadna makedinija koi se lecat tamu bez pari ne plakjaat danoci

ete ti moj odgovor

Toa e vekje rabota na vlasta... Da gi zeme parite od danocite... Normalno AKO SMEE....
A za moite pari od danocite, ne sakam da gradi spomenici...
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:28
Originally posted by Македон Македон напиша:

Добро ве разбирам дека имате носталгија да имате историја споменици на херои од околните земји

Каде ги виде ти тие херои на околните земји?збунетост

sekogas kje ima forumdzii koi se serat na ova drzava i neplakjaat danoci
ne se sekiraj

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:28
postoi drzavna bolnica
kje ti kazam

ete ti moj odgovor

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:27

Добро ве разбирам дека имате носталгија да имате историја споменици на херои од околните земји

Каде ги виде ти тие херои на околните земји?збунетост
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:27

Добро дечки на вас што не ви се допаѓа ама баш ништо од новиот предвиден изглед на Скопје,дадете свои опции како би изгледало тоа.Баш ме интересира какви се вашите идеи?

може една идеја од мене ?

Повели
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:25

ама ќе ми објасни некој што бара ЈУСТЕНИАН 1 ??

тој освен што е роден во СК што друго има со ова земја хехехехе

Prvicnata naselba koja denes e poznata kako Skopje se vikala Justinijana Prima....

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:25

ама ќе ми објасни некој што бара ЈУСТЕНИАН 1 ??

тој освен што е роден во СК што друго има со ова земја хехехехе

milo
i majka tereza osven sto e rodena vo SK
nema nisto so ova drzava hehehehehehe

Изменето од anakin - 10.Февруари.2010 во 00:25

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2010 во 00:24

Koga bi trebalo da biras pomegju spomenici i bolnica sto bi odbral? Ete imas pari vo raka.. i ti se davaat 2 proekti... koj ke go odberes ti kako prioriteten?

sega kje ti objasnam  izgleda si zaboravil deka komunizam vekje ne postoi

bez drzava da se sekira se otvaraat najmoderni bolnici
sistina
neuro medika
euromedika
laboratorii ... da ne gi naveduvam

privatnite biznismeni kje gradat svoi bolnici i kliniki koi kje bidat se podobri.. sto povekje kje gi ima toa pogolema konk*recija i kvalitet i cena

ete filharmonii
muzei
mostovi
sponemici
sudovi mora da gradi DRZAVA, ni eden biznismen nema da se nafati da pravi sponenik ili sud
sega jasno e

Vo sekoja drzava mora da postoi i drzavna bolnica... pokraj privatnite... ne sekoj gragjanin ima pari za lecenje vo privatni bolnici... i tie bolnici ako se drzavni ne znaci deka treba da se so aparatura od 1945... I tie mora da se najsovremeno opremeni...
Epa ako gradi sudovi, neka gradi vo drugi gradovi, a ne samo vo sk, kade sudot raspolaga so edna od najnovite zgradi....

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 207208209210211 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.