![]() |
|
Na fomumov ima golemi mrzi :) |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:20 |
Temava ja otvaram da ne pisuvam na Kupi-Prodaj.
Gledam vo posledno vreme mnogu se baraat stari lekji. Nikon/Canon/M42. Takvi lekji se naogjaat lesno, samo pristapot na baranje treba da e razlicen. Sega na internet se naogjaat novi i moderni raboti. Predmeti sto gi kupuvala generacijata rastena so internet. Starite lekji se od vremeto pred internet i treba da zazemete takov pristap na baranje. Znaci teba da se iskinat gjonovite na kondurite od shetanje i baranje, a ne klikanje. ![]() Denes eden prijatel mi se pofali deka kupil MamiyaRB so 50mm, 90mm i 150mm za samo 400 evra. Pa vie videte dali vredi da se kupuva DSLR so plasticna lekja ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
gocemk ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 111 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na pazar 3 ima Mamiya RB67 so 50mm, 90mm i 180mm za 450 evra. Mozebi e istata. Inaku ne e mozda za falenje, ama i ja pred nekoj den dobiv na poklon Zorki 6 so Industar 50mm, vo mint sostojba.
![]() |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Po se izgleda e istata ![]() ![]() BTW. Zorki prai ubai sliki. Kje ti treba samo svetlomer ili digital P&S kako svetlomer, za da ne m'knesh DSLR kako svetlomer kako sto pravat na flickr nekoi entuzijasti ![]() |
|
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Кај даваат бе вакви работи на поклон? Дајте адреса, не е проблем за кондури. :D
|
|
![]() |
|
Za pocetok pocni da zboris na site prijateli deka sakas filmski fotoaparat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Марио ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
JAs dobiv zavcera Yashica TL Electro X so 50mm f/1.7mm. A najdov i 135mm za nego, samo go molam drugarot da ja zeme posto ja ima dadeno na nekoj koj ne ja fotka :)! Taka da, da tegla se naogja ;)! Cestitki za drugar ti za Mamiyata
|
|
![]() |
|
smole_mk ![]() Група ![]() Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Теоријата на Тегла држи, и јас имам пар зенити и практики со објективи, незнам кај се, али немам намера да ги употребувам јер си имам DSLR. Јас дигитални слики не стигам да ги развијам пошто парите се трошат, а камоли да купувам филмови па нив да ги развивам.
Е медиум формат е друга прича, али сеа за сеа сите пари се штедат за опрема за DSLR. Кога ќе почне да фуче асална плата можеби ќе има експерименти со Mamiya или некој постар Haselblad. Сеа за сеа ништо. |
|
![]() |
|
nikola_bb ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 201 |
za objektivite na m32 navoj pisi mi jas bi kupil nesto ako gi prodavas zasto gi koristam :)
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |