IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - ДА СИ МАШКО ИЛИ ЖЕНСКО ПРАШАЊЕ СЕГА !!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДА СИ МАШКО ИЛИ ЖЕНСКО ПРАШАЊЕ СЕГА !!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Автор
Порака Обратен редослед
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 18:12
Глен, и ти, и сите други може да пишуваат што сакаат. Не ме нервираш ниту иритираш со твоите постови. Напротив, јас секогаш сериозно сум ги прифаќал твоите мислења. И знам дека има онерамноправени жени дури и во денешно време, кои се третирани од нивните мажи само како машини за раѓање деца, за готвење ручеци, чистење по газот на нивните сопрузи секој ден...

Ама, тоа е индивидуална работа Глен. Денес имате еднакви права со нас. Не затоа што ние сме ви ги подариле, затоа што вие сте се избориле за нив, затоа што требало да ги имате. Како што има жени кои работат по цел ден, така има и мажи манипулирани од своите жени, изигравајќи верни пци и правејќи им го ќефот. Индивидуална ствар...
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 17:57
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Да не треба да те прашам другпат што да напишам Баунти, пред да се изиритираш?

А да не треба и да се правдам зашто размислувам како размислувам?
Мое право!
Не мора да ти се свиѓа. А и ситуацијата во голем процент од домаќинствата не се така розови. Секогаш има и понекои што фино функционираат на таа основа.
Секој ден се повеќе се менува тоа, ама и за тоа ке треба уште едно 50 год.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 17:53

Колку е жално да се префрлува за таа рамноправност.....како тоа да е нешто што е поклонето од мажите а не нешто што се стекнува со доаѓање на овој свет....

Изменето од GlenKlouz - 18.Јануари.2010 во 18:03
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2010 во 09:52
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Можеби постот на Бијонсе е тенденциозен или не, битно женската си кажува како се чувствува на моменти.
Очигледно пак нема машките да го разберат тоа. Јас не би ни очекувала.
Тоа се сите оние муабети кои ние жените ги вртиме меѓу себе а не се резервирани за машките уши. Жените катадневно се жалат на преоптовареноста од работниотите и семејните обврски. Не е нормално повеќе да се молчи и да се собира се во себе и никој да не се замолува за помош.
А тука е и поентата, викаат како ќе си ја наредиш....зошто треба да ја редам работата? Поделбата на домашните обврски помеѓу партнерите треба да е комон-сенс нели?
Ако нешто највеќе мразам тоа е да замарам и да вршам притисок на некого да изврши некоја обврска. Ако не го правиш тоа, акција нема да видиш. Ретко кое машко сам ќе се сети да избрише прашината на телевизорот.голема%20насмевка
Секако, секој од нас се родил каков се родил и тоа не може да се измени, па сакал-нејќел ќе си мрчиш или ќе се радуваш и ќе си го тераш животецот во рамките на своите полови и лични способности.
И некој го спомна феминизмот, не знам зошто?
збунетост
Што има феминистичко во темава?
Инаку феминизмот е одговор на машкиот шовинизам кој ја потиснувал жената со векови, па кој до умерени граници се уште постои.
Меѓутоа тоа е друга тема веќе.

Јас никако не можам да сватам што се буните цело време. Нели вие во минатото баравте рамноправност? Па, ете ви, рамноправни сте. Не кенкајте сега дека многу обврски имате. Сите ги имаме, затоа што сме рамноправни. Јас до ден денес мајка ми и сестрите ги немам слушнато дека имаат премногу обврски. Ако ги имаат, тогаш ги имаме сите и сите заедно ги делиме. Ако нема работа, никој не работиме. И така одат работите.

И не ја префрлувајте вината на денешните генерации, заради "шовинизмот" (како што го нарекувате) на нашите прадедовци.
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 13:56

Машко сум си и се гордеам со тоа.среќа

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 13:44
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

bijonse1, ova ti e malu tendenciozen komentar.

Interesno e deka ne zabelezhav oti mashkite pravat takva drastichna razlika ili degradacija na sprotivniot pol kako sto pravat nekoi zhenski chlenovi.

Mashkite obichno velat deka se pomireni so toa shto se mashki i deka prepoznavaat oti zhenite se porazlichni, so kvaliteti koi tie ne gi poseduvaat, no koi gi vrednuvaat.

Eve, za rekord jas kje dodadam deka edna od rabotite shto zhenite go imaat kako podarok od prirodata, da sozdavaat, nosat i ragjaat nov zhivot, e iskustvo koe na nam mazhite ni e uskrateno i za koe nema soodvetna substitucija. Od toj aspekt mozheme samo da vi zaviduvame na vas zhenite...
за ова не би се согласил, создавањето на нов живот зависи и од двата пола
но имам прилично ист став со тебе ако ми го прочиташ последниот пост и оној на фикс да
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 12:40
Трудниот Фраер погоре билошки е жена, и теоретски и практично.
Неговата психа е друга работа, како тој/таа се чувствува.
Секако репродукцијата не зависи од чувствата така да тој може да се идентификува како маж колку сака, сепак природата го предодредила  за мајка.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 12:37
Можеби постот на Бијонсе е тенденциозен или не, битно женската си кажува како се чувствува на моменти.
Очигледно пак нема машките да го разберат тоа. Јас не би ни очекувала.
Тоа се сите оние муабети кои ние жените ги вртиме меѓу себе а не се резервирани за машките уши. Жените катадневно се жалат на преоптовареноста од работниотите и семејните обврски. Не е нормално повеќе да се молчи и да се собира се во себе и никој да не се замолува за помош.
А тука е и поентата, викаат како ќе си ја наредиш....зошто треба да ја редам работата? Поделбата на домашните обврски помеѓу партнерите треба да е комон-сенс нели?
Ако нешто највеќе мразам тоа е да замарам и да вршам притисок на некого да изврши некоја обврска. Ако не го правиш тоа, акција нема да видиш. Ретко кое машко сам ќе се сети да избрише прашината на телевизорот.голема%20насмевка
Секако, секој од нас се родил каков се родил и тоа не може да се измени, па сакал-нејќел ќе си мрчиш или ќе се радуваш и ќе си го тераш животецот во рамките на своите полови и лични способности.
И некој го спомна феминизмот, не знам зошто?
збунетост
Што има феминистичко во темава?
Инаку феминизмот е одговор на машкиот шовинизам кој ја потиснувал жената со векови, па кој до умерени граници се уште постои.
Меѓутоа тоа е друга тема веќе.
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 12:29
па не би рекла Mess намигнување све се може......

Бремен маж наскоро ќе роди девојче......збунетостзбунетост

После Арнолд Шварценегер во филмот Јуниор, во светот се појави уште еден јунак кој ќе роди дете. Овој пат, Томас Бити, трансексуалец од Орегон, верувале или не, навистина ќе го роди своето прво дете.

Иако звучи неверојатно, ова е лесно објасниво –
Томас Бити се родил како жена. Бидејќи се чувствувал како маж, одлучил да го промени полот - почнал да пие хормони тестостерон, ги отстранил градите, но ги задржал женските репродуктивни органи.

Благодарение на хормоналната терапија, развил повеќе машки полови карактеристики. Инекциите со тестостерон му донеле поголема телесна маса, влакнетост и подлабок глас.

Пред десет години се венчал за сопругата
Ненси, на која поради болест уште пред 20 години и била отстранета матката. Сопружниците силно посакувале дете, и се одлучиле на ваков чекор и покрај негодувањето на докторите и на оние со кои дискутирале на оваа тема.

Бити прекинал да зема машки хормони, за четири месеци добил менструација, а по девет доктори и година дена, успеал да затрудни, откако бил оплоден со сперма на анонимен донатор.

„Како се чувствувам како труден маж? Неверојатно. И покрај тоа што во мојот стомак расте нов живот јас и понатаму сум сигурен дека сум маж. На еден начин се доживувам како свој сурогат, бидејќи мојот идентитет на маж и понатаму е недопирлив. За мојата сопруга се уште сум нејзин сопруг кој го носи нашето дете. Среќен сум што имам сопруга која во тоа ме поддрува. Таа ќе биде мајка, јас татко и ќе бидеме среќно семејство“, вели трудниот Томас Бити.

ете.......си беше женско и си посака да биде машко ......плазење
велам јас поисплатливо веков да го поминеш како машко......да
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 01:12
bijonse1, ova ti e malu tendenciozen komentar.

Interesno e deka ne zabelezhav oti mashkite pravat takva drastichna razlika ili degradacija na sprotivniot pol kako sto pravat nekoi zhenski chlenovi.

Mashkite obichno velat deka se pomireni so toa shto se mashki i deka prepoznavaat oti zhenite se porazlichni, so kvaliteti koi tie ne gi poseduvaat, no koi gi vrednuvaat.

Eve, za rekord jas kje dodadam deka edna od rabotite shto zhenite go imaat kako podarok od prirodata, da sozdavaat, nosat i ragjaat nov zhivot, e iskustvo koe na nam mazhite ni e uskrateno i za koe nema soodvetna substitucija. Od toj aspekt mozheme samo da vi zaviduvame na vas zhenite...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 01:04
оооооо па темава била повеќе феминистичка, одколку филозофска голема%20насмевка
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 00:58
а најкриво ми е сега што ни војска не одат машките како се одело......
една жими разлика и таа ја снема ......мамини мази....
дај му конзерва да отвори ....мислиш ќе отвори??
ама кога ќе оди жена на инервију........... за вработување.........
ооооо се извинувам !! ова е машка работа не е за жена!! лутина
која бе машкаааааааа  работаааааааааа не
ајјјј што може машкото повеќе??
ама тоа е......пак велам денес е многу оправено да си машко.......
опаааа бато четири во вис....................не%20зборувам

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 23:52
Убаво се чувствувам во женска кожа, баш ми е комотно и удобно трепкање
Во машка не сакам, а и не би се снашла... како риба на суво... 
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 23:50
Nikogas , apsolutno nikogas ne sum pozalila sto sum zensko ..... Gorda sum na toa i blagodarna na prirodata sto me stvorila vakva kakva sto sum ....
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,282 секунди.