![]() |
|
СОВРШЕНИОТ КОРБАН (кyрбан; жртва) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | ||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Единсвениот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) мие Сведок, дека понеделникот ми пријде еден човек (сунит по националност македонски албанец кој беше дотогаш во разговор со еден друг албанец) ме застана и најљубезно ме запраша, велејќи: “ ... ти си коректен човек и од тебе сакам да слушнам што мислиш за забраната на минаретите, далие демократски и во ред и дали швајцарија е демократска земја?“
Јас му посведочив за ВИСТИНАТА дека само ЕДЕН е СОВРШЕНО КОРЕКТЕН и му го кажав моето мислење. После тоа се разви кратка но бурна дискусија помеѓу ними двајца, врз што следеше информацијата дека една поголема група на албанци - наместо според арабската традиција да колат животни и да го разделуваат месото - тие дале во швајцарскиот црвен крст, сопствена крв! Дека одреден следбениците на мухамеданскиот ислам постојано - во добри дела и учења - ги копираат следбениците наСОВРШЕНИОТ ИСЛАМ во ИСУС, тоа треба секој што има малку акал со сигурност да го знае! Притоа сакам да посведочам дека другиот албанец (тој што понеделникот беше кон мене пасивен и ништо не ме праша), пред повеќе од половина година ми соопшти за една група на албанци од неговата поширока околина, кои својот живот свечено му Го предале на Оној БОГ и вера што е во Исус Христос Кој на чудесен начин Го приложи најголемиот Корбан за спасение на сите луѓе! Супериор, јас ти посведочив и ти сведочам за ВИСТИНАТА и немам потреба да се колнам коко што тоа некои го прават! На судниот ден (бадр) ќе се увериш дека тоа што го пишав било и е вистина! Но, ако немаш дотогаш трпение, јас сум спремен и сега да ти посведочам јавно дека ја зборував и зборувам Вистината! Јас сум спремен пред сета јавност да излаеземе јас и ти - на пример на телевизија - и да ги повикаме двајцата албанци да посведочат, но ако испадне дека ти лажно ме обвинуваше, тогаш јавно да се посрамотиш, да се покаеш, да се обратиш кон ВИСТИНАТА и да прејдеш во ЕВАНГЕЛИСКИОТ ИСЛАМ со јавно крштавање. Ако пак се испостави дека не сум ја зборувал и не ја зборувам вистината, тогаш јас ќе се посрамотам пред сите, ќе се покајам и ќе ја прифатам сунитската верзија на верата која тврдоглаво и безакално и се противи на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА во Исуса Христа ! Важи ли? Бујрум, ефенди! п.с. Услов за понудата е: на сведоците (албанци) и на покрстените, потполно да им се гарантира сигурноста и слободата! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
Superior ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
|
Јас изреагирав на веста на Спирос со која тој намерно и смислено подолго време врши една прикриена пропаганда која верувам многумина знаат да ја читаат меѓу редови. И сеуште стојам на фактот дека тој вестите ги измислува и ги филува според веќе добро познатиот негов стил. Инаку за прашањето кое го постави, а кое е убаво и наместо, да ти кажам дека Исламот не забранува давање крв. Напротив, тоа го налага, секогаш и секаде каде што има потреба од тоа, без оглед за кого се работи. |
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
Muslima_23 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2009 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 47 |
|
zdravo na site sellam alejkum na site muslimani u forumov. k*rbanot ne se sece, vo soba nego na otvoreno,mesto kako u soba,koga ima krv,krznoto kako ke se istrize u soba, i toa ima mirizba,na otovreno mesto se sece k*rbanot,pozdrav na site
|
||
ITEKILLAH_MUSLIMIN !!! ALLAH IS ONE
|
||
![]() |
||
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
|
зборувам за вистинска приказна
жената која беше заробена и силувана од нејзинот маж,го прераскажува сето ова откако едвај успеа да избега од него денес е сеуште жива,но нејзинот идентитет е сменет само за да ја заштити нејзината ќерка,зошто како татко тој има право да ја земе со него |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Superior, eve so tvojata reakcija na spirovata vest mi se nametna edno prashanje.
Izvini na moeto neznaenje, no podobro e da prasham otkolku da pretpostavuvam. Dali spored Islamot davanjeto krv e dozvoleno ili ne? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ama toa izgleda e nekoj roman, neli? Fikcija?
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
|
Не верувам дека таа книга повторно ќе ми падне во раце
ама ако дојде до мене ќе ви изнесам тука дел од неа Колку што можам сега да се сетам(ја читав летово),колењето беше во соба, или ходник сепак беше во домот,тие семејства кои беа пренесени во книгата смрдеа,во секојдневната храна имаа лебарки,оризот го вареа со нив. Децата им мочааа на теписи,се бањаа еднаш до два пати во годината за да не им се оболеле коските. Секогаш кога јадеа,пола јадење завршуваше по земја Па вецињата, посебна приказна................ |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Пред да обвиниме некого дека лаже, треба да почекаме додека не го добиеме изворот на информацијата па потоа да дискутираме по основ на истиот (како во случај со постот на Мрзла).
Спирос не е човек што лаже, тој е христијанин, па пред да се каже тој обвинувачки збор, да го почекаме Спироса да го наведе изворот на веста. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
Superior ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
|
Аха, демек така, како на филм. ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Леле мамо лажееееееееееееее! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Е ова е веќе друго. “Никаде без мојата ќерка“ е позната вистинита случка преточена во роман, за Бети Махмуди, американка која се мажи за Јорданец, и која на измама (ѓоа на гости) ќе биде однесена во Јордан, по што ќе започне главниот тек. Во истоимениот филм јунакињата на романот ја глумеше Сали Филд. Само искрено никако не можам да се сетам на к*рбан заклан во соба, никако ![]() ![]() |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
прочитав................ Никаде без ќерка ми |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |