![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 146> |
Автор | |
Ма-Ста-Пе ![]() Нов член ![]() Vrven Poet Регистриран: 01.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 12">< name="Originator" content="Microsoft Word 12"><>
Навидум
е лесна мета, Елегантен
спортиста Телиња,коњи,крави Акидо,К
1,џудо Таа
е вистинското девојче Одма
застанете на ред Мило
е тоа моме Витка
како мрена А
и Лапе Брена Изменето од Ма-Ста-Пе - 26.Декември.2009 во 09:51 |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Глетки
Знам да бидам без тебе... како што умеам да ја поднесам оваа слабодушна човечност, што ме испраќа на див остров, кога не сакам да водам војни со сопствената совест... Вибрирачки бас и скришум упатени погледи... Јас сум маг што успева да го претвори димот од цигари во слаткоста на твојот здив. Знам да бидам без тебе... како што сум мртов со возбудени дамари, како што секој пат сум убеден дека сум ги допишал песните... Смешни додворувања со блискоста на телата... На шанкот те потпишувам со едно од многуте твои имиња, зошто јас вистински те доведов со себе, ти го галев вратот со лимон од мојата текила и ти пишував горчливи елегии по челото. Буден те сонував со очи поразени од глетки... Ти беше последната капка од времето, во кое не сакав да се трошам за други. |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
немото момче
немото момче пак било тука немало кој да го пречека в дланки ни донел планинска вода в која самовили се огледувале немото момче пак било тука празната чаша ја наполнил |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Смешен е начинот
на кој се лажам себе си, дека во оваа тетратка на порази, ти го запишав името со ситни буквички. Таму лебдиш среде едно неосвоено небо од детството, ...ресичките од мојот искинат змеј ти ги скокоткаат подочниците, и ти постоиш така цврсто... како конечно освоена цитадела од која моите стрели сепак не можат да се откажат. Се сетив дека никогаш не сум го видел мојот одраз во огледало до твојот, се сетив дека читајќи го утринскиот весник, милион пати несвесно сум го кажал името со кое сега ме чекаат мугрите... се сетив дека пет минути пред тебе сум чекал автобус на иста станица... и миг по тебе сум ја разлистал истата книга во истата книжарница... ...се сетив дека сум им давал душа на многу сенки пред тебе... Ниедна не стана ти... |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
четиристотини пати сакав ......................, слично како денес миговите секако избледуваат со времето засекогаш, а што заправо сакав да кажам |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
nevena ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 08.Ноември.2009 Локација: Morocco Статус: Офлајн Поени: 1 |
Есенски своја
Зраците ѕиркаат, ветрето ме гушка, ЕСЕН Е... Го шеткам карираното капутче и новото шарено шалче, ЕСЕН Е... Знам ја мразиш есента, го сакаш летото, а знам и зашто. Тераш инает со мене како мало дете, ме прекоруваш за ситници, за тивкото свежо ветре, за сонцето кое се смешка низ лисјата што паѓаат... Знам дека мразиш што се радувам на сите убавини на есента, што ти правам лиги со ајварот в рака, што крцкам со јаболкото в уста. Мразиш се, и ти велам в лице дека си намќор. Но џабе... ЕСЕН е... Се чувствувам како мачка, додека чекорам врз лисјата и ги слушам како шушкаат под моите стапалца, патики... Го мразиш и нивниот звук, само за инает на мене... Знаеш, баш сум своја во своите ситни радости кои многу ти пречат, знам. Знаеш, ти велам по сто пати дека си се сакам ваква, нема да ме смениш, џабе се трудиш... Се радувам на есента. Јас сум си есенски своја... Изменето од nevena - 14.Ноември.2009 во 22:50 |
|
![]() |
|
sinisaang ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2009 Локација: Mayotte Статус: Офлајн Поени: 27 |
Mirisot svez go custvuvam jas,dopirot tvoj me zamislluva znaj
Pogledot moj znam proziren e,vosh*tot moj znam ocigleden e No dali vredi sonot moj I dali so mene ke prodolzis ti Vo nokta svetla i so mesecina kako sonce Ili utrinskiot pogled ke bide tazen,no pak so nadez Veruvam deka ke te najde,samo tajnata e kade Sonceto ke te bara I znam deka ke te cuva A dodeka spijam vo sonot ke te krijam Dali me pratis,citatelu moj lazen I dali pogledot tvoj zastana tazen Tvojata uteha za mene e melem a srceto moe za tebe ne znam sto e |
|
![]() |
|
три стиха и прашањепо секој мој нов сон кај тебе ли се? |
|
|
|
![]() |
|
Ма-Ста-Пе ![]() Нов член ![]() Vrven Poet Регистриран: 01.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
СЕКОЈ ФОЛИРАНТ
КАЈ НАС Е ГАРАНТ, ЗА БИЗНИС ДОБАР. ТИ СЕ РАДУВА КАКО ГРОБАР |
|
![]() |
|
![]() |
|
cyanide sweet ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 132 |
BEZ NASLOVNICA
Moe, zlato od dlabocinite izvadeno vetrot niz tvoite tvoite kosi svileni kako proletta na tvoeto lice, eden dijamant, padna vo koferot na ljubovta...
Samo mesecinata ostana...da ja cuva nasata tajna kade sto moite prsti, ostanaa na tvoeto telo
Te sakav, Te sakam...i ke te sakam...
I se, sto i da pravis... nasekade, ljubota e kade sto odis na plochikot, vo parkot... na agolot, vo prostorot vo kratkite sonista sto gi cekash navecer ljubovta kako da vrne... ...tuka nekade nad pokrivite.
A, neboto kako da te poznava sekogas e sino i sonchevo ti kako da se doblizuvas go baram likot zad oblacite
Svetot e samo del...mesto kade sto e verbata edna dusha, koja ceka zaedno so nadezta.
Te sakav, Te sakam...i ke te sakam...
I se, sto i da pravis... nasekade e ljubovta kade sto odish na plochnikot, vo parkot ...na agolot, vo prostorot vo kratkite sonista sto gi cekash navecer ljubovta kako da vrne... ...tuka nekade nad pokrivite.
Se sekavam na istite sliki ocite so boja na esenta za ovoj zivot, i zivotot posle ti si moj unikaten proekt
Ke go naslikam tvojot portret...na site plafoni, na site palati... na neboto i na site zidovi sto ke gi pronajdam... ...i dole so bukvi ke napisam...
Te SAKAV, Te SAKAM...i ke te SAKAM... |
|
![]() |
|
cyanide sweet ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 132 |
L.....
It wasn't the colours,
that, brings out the automn in your eyes... putting the sight on me, on, and on... I must have realized...
It wasn't the softness, of your welwetish skin on mu body... touching me gently, handlike non stop... I must have realized...
It wasn't the sensuality, nor, richness of your breasts... that I felt upon mines, too neverending... I must have realized...
It wasn't the waterfalls, oh, no...your long, milklike smelling... hair on my face, dancing...like a slow flame contuniously... I must have realized...
It wasn't your lips, with a passionate curves and colours... full with, gentle words and tremble rememberable... I must have realised...
It was, your brave and beautiful soul...too. |
|
![]() |
|
ДЕМОКРАТИЈА Крадеше а не го фатија. АМА со ЗАТВОР му наплатија. ТАМУ да страда. Сега е главен на политичката естрада. СЕ НАПОЛНИ СО ПАРИ СЕГА МОЖЕ МИРНО ДА ОСТАРИ
28 ноември 2008 Изменето од zenmaster - 03.Октомври.2009 во 16:38 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |